.

Rabu, 12 Julai 2017

SATU KERJA SENI KLASIK









KLASIK
SATU LAGI CONTOH
KERJA SENI KLASIK
BINGKAI DAN ISI
SEPAKTA HATI


PERANAN HADI

 KAH KAH KAH

PUNAHSEHAT

NAJIB

KAH KAH KAH

NOTA
siapa kenal
pelukis ini?






-------------------------

4 ulasan:

Hamzah Jamain berkata...

Pelukis ini boleh didakwa atas akta hasutan kerana lukisan ini menggambarkan bahawa Rosmah hanya tahu menggunakan cincin, mana rantai, beg birkin dan kasut mahal beliau...mmg menghina, errr yg pakai serban dan perisai warna hijau tu sapa ek....kalau tu digambarkan sebagai hj hardy, sekali lagi menghina tapi menghina ularmak....lagi besar dosanya, tak kira ulama kluk klak asalkan ularmak, passport ke syurga boleh ditahan

Ahjamal berkata...

Ha ha Hadi udah beratur 4 Saksi PAC,MACC,AG BNM....cukup kota...

Tanpa Nama berkata...

Aku tak tau siapa pekartun ni jadi mintak maaf aku tak dapat tolong polis dan mcmc untuk kawad cam. Tapi aku tau pekartun ni dah buat banyak fitnah. Itu semua ketua besar pac, macc, ag, bnm, tu apasal macam monyet atau macam teddy bear? Bukankah parti penasehat dah beri amaran jangan fitnah guna kartun haiwan. Dah tu semua 4 ekor tu serupa. Itu fitnah terang, mana ag ada kembar seiras 4 orang. Dah tu atok lebai tu bukan saja mata dia terbeliak tersangat besar hingga tak logik dan jadi satu fitnah, malah atok lebai digambarkan mengangkut sebijik donut hijau yang juga teramat besar, sedangkan takde laporan di akhbar cakap penuntut universiti awam tempatan ada baru-baru ni catat malayxia book of rekod hasilkan donut hijau paling besar membentuk imej buloh lemang raya, jadi dari mana atok lebai boleh dapat? Aku dah cek dengan semua kedai donut di semenyih, takde satu pun yang jual donut hijau giant. Jelaslah ini juga satu lagi fitnah. Pada pekartun tanpa nama, silalah taubat, janganlah hanya tau buat.

Tanpa Nama berkata...

Kenapa ulas bibir mo1 tu purple? Bukan pink?