Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 17 Oktober 2008

BELUM PASTI TARIKH TERIMA EUROCOPTER – U.malayau

LAUT CHINA SELATAN 16 Okt. - Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) masih belum dapat memastikan tarikh penerimaan helikopter Eurocopter bagi menggantikan helikopter Nuri (Sikorsky S61) yang akan menamatkan perkhidmatannya tidak lama lagi.

Panglimanya, Jeneral Tan Sri Azizan Ariffin berkata, keputusan mengenai penerimaan helikopter tersebut hanya akan dibuat oleh pihak-pihak yang tertentu.

''Saya tidak mahu memberikan sebarang komen memandangkan ia sedang hangat dibincangkan oleh banyak pihak termasuk di Parlimen.


kah kah kah…. rakyat BUKAN nak tahu BILA benda besi ni nak sampai…. Rakyat nak TAHU macam mana helikopter ini di beli… berapa belanja…. adakah yang lebih murah…. siapa bagi kontrek…. … kleeeeeeeeeeettttttonggggggggggg tak abis abis…. kah kah kah

lain yang di tanya laian yang di jawab…..

dolah pergi kelmarin apa cerita?..... kah kah kah….. cakap jumpa KSU…. apa cerita…kah kah kah tak kan gi zzzzzzzzzzzzzzz ….kah kah kah



4 ulasan:

tayar pancit berkata...

ini cerita seronok...mamat mongol punya kerja...nak terima bila pun tak tau, pihak tertentu pulak yang buat keputusan...abis hang ni jeneral kambing ka?..dah la masa beli tak tau apa, benda tu nak sampai bila pun taktau...kambing sungguh ini jeneral, panglima konon..dia pun ada syer ngan mamat mongol kot...dolah tak upaya nak buat apa dah, mamat mongol kan bakal pm...baik dia pi tidur...

Zackry berkata...

Bila nak terima memang la tak tau, tapi komisyen kena hulur dulu, dapat LOI (Ketter of Intent) konfirm 50% komisyen kena bayar. Berapa Billion plak la komisyen hasil duit rakyat kena tipu kali nie. Sorak sakan la juak2 um-NO boss depa dapat Billion2 dan dapat la pencacai2 um-NO RM 2 sorang upah sorak.

Anaj Melayu Makan Pengat, Sendiri Mau Ingat.

Farouk berkata...

Eurocopter punya kontrak, itu keja Najib. Beliau kena jawab segala persoalan yang melibatkan isu pembelian Eurocopter ni..

Tanpa Nama berkata...

Memang betul cakap tayar pancit tu, Jeneral tu betul lah jeneral kambing, tengok muka pun tau blur...panglima ngok tapi rasa nya dia pun ada ashuk kot!!!
Cerita kat TUDM tu, jeneral ni suruh ketua tim projek buat kertas cadangan di rumah dan bincang dengan wakil Eurocopter tiru aje brochure...kah, kah,kah
Semua kaki kelentong brother, dalam TUDM pun ramai panglima kang kong... kalau pegi perang gerenti kalah hahahah..kah kah kah jeneral kambing, jeneral kang kong, minum je lah wine ngan curut free tu dan melawat mongolia free duit gomen, belanja kontrektor bagi hahaha!!!