Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 16 Disember 2008

MI NO SPIK INGLISH CAKAP NO KETUANAN MELAYU – The Sun



Ketua Penerangan Gerombolan United Malays National Organisation Tan Sri Muhammad Muhd Taib berkata Ketuanan (Malay supremacy) hanyalah cakap-cakap kosong, tidak wujud dalam dunia yang nyata.

Apa yang induk bukan ayat Ketuanan Melayu tetapi sama ada Melayu dan Bumiputera yang lain boleh memberi khidmat kepada masyarakat melalui apa yang telah mereka pelajari.

“ Selagi orang Melayu/Bumiputera dapat melakukan yang terbaik dan menghasilkan keungggulan dalam bidang perniagaan, bidang perkhidmatan, atau pun semasa bekerja untuk orang lain – ini ertinya mereka berjaya.

Dia berkata, Ketuanan Melayu ini ‘direka’ oleh setengah orang untuk tujuan yang mereka sahaja mengetahui..


kah kah kah….kalau ini dari hati nadinya maka diharapkan susuk ini akan berjaya memenangi kerusi yang ditandinginya pada bulan march akan datang…..

kah kah kah...tapi kalau munkee ini ini cakap macam ni kerana di temui bual oleh akhbar cina…. maka inilah contoh munkee terbaik untuk orang melayu…. kita tunggu…kah kah kah






3 ulasan:

Ollie berkata...

Political suicide for a man who should have been murdered politically and criminally a long time ago.

So what Mr. Hishammudin if he said it to please the non-Malays? I don't give a _ , even if it takes a dumbfounding idiot to confirm conventional wisdom, I'll take it gladly.

Will be watching Buletin Utama and reading the Utusan Melayu in the next few days for crass comedy.

Tukar Tiub, though, is pure top-notch sardonic wit. Keep up the puffy work.

P.S. When are you doing your talk on the economic crisis?

Khun Pana aka johanssm berkata...

Walaupun dia punya nama ada dua mohamad tapi dia banyak pandai buat cerita kelentong. Ada tabiat orang yang kalau jumpa maknusia dia akan cakap bahasa maknusia dan kalau
dia terjumpa hantu , dia akan bercakap bahasa hantu.
Nah, mohd x2 ni ialah contoh paling best untuk penjelasan "talking with forked tongue"

Species jenis macam dia ni juga banyak terdapat dalam umno , mca , mic , gerakan , pee pee pee , saki baki bn , DPP dan juga polis.
Semua mereka tu serumpun dengan cara VK lingam.
PR pun ada macam itu, tetapi tak sehebat bn punya lah.
Klentong -klentong dari umno / bn memang jenis Award Winning

saksi berkata...

Rang Undang-undang Perlindungan Saksi dibentang di Parlimen
Syed Jaymal Zahiid | Dec 16, 08 10:29am
Peruntukan dalam Rang Undang-undang Perlindungan Saksi yang dibentangkan untuk bacaan pertama di Dewan Rakyat hari ini memberi banyak kuasa membuat keputusan kepada Peguam Negara (AG) dan menteri yang berkenaan.

Cadangan utamanya ialah tindakan dan keputusan pegawai-pegawai penting yang terbabit, tidak tertakluk kepada semakan kehakiman.

Rang undang-undang tersebut dibentangkan oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Nazri Abdul Aziz pagi tadi.

____________________________________________

kah kah kah..ni mesti nak kenakan Madey, Mat Mongol dan Bik Mama...kah kah kah

Mat Teksi dah pakat dengan Mat Ngantuk dan KJ.. kah kah kah....

nak bagi perlindungan pada sapa? kah kah kah.. bagi pada raja petra? kah kah kah...

memberi BANYAK KUASA membuat keputusan kepada peguam negara? kah kah kah...

kah kah kah..sapa peguam negara? peguam korek korek korek? kah kah kah...right right right.. kah kah kah...