Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 17 Mac 2009

AP AP BIRD DAY TO YOU - AP AP BIRD DAY TO ME



maka bersedih lah rakyat melaka se melaka melaka nya
maka barkampong lah seluruh rakyat melaka dari lubuk cina ke tanjung keling
dari batu berendam ke ujung pasir
menangis dan meraung

inilah berita yang dinanti nanti
inilah berita yang di tunggu tungu
menganga dan melopong segala kontrektor
mengaga dan melopong segala tukar kipas

oh projek di mana kau
oh kontrek dimana kau

maka berpusu pusu rakyat turun ke muar
ada yang naik lembu
ada yang naik kuda
ada yang berbasikal
ada yang berkereta
semua datang meminta projek
semua datang meminta kontrek

maka mereka pun ingin menyembah
mencari projek
mencari kontrek

maka mereka pun menyanyilah beramai-ramai
ap ap bird day to you
ap ap bird day to me





22 ulasan:

Danielle_Corleone berkata...

hahahaha! sajak sedap ni bro. bleh pinjam? :-p

jengkoi berkata...

drpd beribu2,,
1 jerk kena............
telus betul kat yg membuat..
wkakakakak

fryshadow berkata...

ini baru dikatakan coooooooolll...

haha..

kluangman berkata...

kehkehkehkehkeh...minat juga awak dengan politik UMNO...hehehehehehehe

benci benci sayanglah katakan..

Keraeng Semerluki berkata...

Syahdan maka tiadalah berputusan jua berteriak dan meraung segala jenis mawas dan lotong serta cikah di hutan simpan Ayer Keroh tatkala mendapat tahu betapa hal begitu banyak akan kontrek dan projek Alie Ketam yang bakal terkandas dan terbengkalai di tengah jalan.

P/s : Ada pun sebenarnya segala Contract Junkies di Melaka suka sangat menjual nama Alie Ketam. Pantang bercakap maka terhamburlah kalimah Datuk Alie, sebut nama Datuk Alie semanjang... kononnya mereka dari pejabat atau hendak ke rumah resmi Datuk Alie.

P/s/s : Kalimah Datuk Alie ini suka disebut oleh Contract Junkies di kenduri-kendara cukur jambul, tahlil kematian dan kenduri kawin. Kadangkala di hari Raya Puasa atau Aidiladha juga berlaku suasana lotong-lotong Contract Junkies Melaka ini melaung-laungkan nama Datuk Alie dengan begitu gah seraya mahu orang keliling nan mendengar konon berasa takjub akan hubungan rapat antara mereka dengan Datuk Alie.

P/s/s/s : Kini Datuk Alie terlingkup sudah, betapa hal akan segala lotong Contract Junkies di Melaka? Maka adalah diberitakan bakal mandullah poket-poket mereka.

Hahaha!

Tanpa Nama berkata...

Pada Gerombolan itu bukan rasuah cuma politik wang...sebab tu lekat sikit jer...

KJ kena amaran biasala nak bagi nampak adil...tapi sibotak anak sibelit lepas pulak padahal geng dia yg report semua ni sbb dah jauh tertinggal kat belakang ngan KJ dan KT.

Mamposla kau gerombolan. Menyusahkan rakyat Malaysia jer...

jeghui

Tanpa Nama berkata...

Lepas ni Ali nak bubar DUN Melaka...buat kerajaan bebas katanya...

Duit masyuk lagi...lagi..

Lawan Laksamana Ali lawan sama itu Mamak Bendahara...

Apa org Melaka kecut telor jer ni...

Kundur

tamanmelurbarrios berkata...

Hahaha Pak Isham nih ade je lawak baru hahaha...Cool

MahadeyBersiong berkata...

Bangkit Ali! Bangkit!
Lawan balik!
Jangan kalah!
Lawan!!
Lu tak bersalah Ali!!

fredo berkata...

kah kah kah!!!

padan muka kau ketam..!!!

padan mukaaa!!!

ali ketammm!!!!!!

editor berkata...

Alie Ketam ni nak bagi anak dia jalan beto tapi dia sendiri pon dok betoi...nasib kau ya Alie..

jebatderhaka berkata...

ali rustam??

pi mampos la mamat tu...

idup bt org pedih ati je....

baek arwahkan je...

dapat gak makan kenduri 3 mlm turut-turut...

tumpang lalu ye pak rais...hehehe

http://jebatderhaka0.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

Kah..Kah..Kah
Kat kg aku, ada yg dh buat kenduri kesyukuran gara-gara si Alie Ketam terlingkup. Kalau nk diikut-ikutkan, si Alie Ketam ni dh lingkup lebih awal-awal lagi masa Mat Isa kantoi dulu tapi...........
Lu orang sendiri ingat lah lahhh ..
Esok si Alie Ketam kata dia nk wat sidang akhbar, mari kita nenguk sape lagi yg mau kenaa .....

- Tok Sidang Kelamak

Tanpa Nama berkata...

Tahniah Ali !!!
Kau ni memang Cukup hebat ! terbuktilah kau kepada seluruh dunia yang Ali Rustam dari Melaka ni memang seorang KAKI RASUAH tanpa diragu-ragukan lagi.

Hidup Ali !!!

Tunggu apa lagi MACC???....tangkaplah !

Dakis

Riyaz berkata...

aku org melaka wei...ini cerita dari bln lps dah ada...apa khabar org melaka? kahkahkah..

jalan ceritanya mudah..ali dijadikan kambing itam untuk menampakan umno ni bebas rasuah..ali rustam lu naik Tim Presiden blh rosak teruk melaka nie..apa khabar org melaka?? kahkahkah..

lgpun ali x boleh berbahasa inggeris..susah mcm tu.yg dia tahu bahasa melayu ngan bahasa maki..isu babi kat melaka milik soh chin aun dia buat dek jer..apa khabar org melaka??

apa pun memerah air mata la rakyat jelata..tidak kira dimana jua berada.poket kosong,miss soruuuu...

apa khabar orang melaka??

jabsp berkata...

inilah penghabisan cerita sebuah kumpulan penglipurlara bernama umno ditanah airku tercinta Malaysia dengan tok dalangnya(wayang kulit special) apa nama mahadir

arifabdull berkata...

isham,
bila kita nak wat Pesta Menghalau Hantu?

YB Khalid Samad kata, di Parlimen ade org wat keja halau hantu... hehehe

Johan berkata...

kahkahkahkahkahkah dr org Bukit Baru..ni kawasan ali rustam jd adun ni..kahkahkahkahkah

jebatderhaka berkata...

sungguh indah kota melaka,
padat sejarah kebanggaan kita,
apa khabar orang melaka,
ali rustam packin baju mau nyorok di mana??

kah kah kah.....

jgn korek-korek jgn belit-belit..
lepaskan resah di dada katakan iya,
jgn roket-roket jgn selit-selit,
nnt kantoi jiwa susah ati merana.

kah kah kah


makan rojak sebelah menteri,
minta tolong bayar menteri tu kata no problem punya,
kalau tuan hamba bijak bistari,
ali rustam tak dapat bertanding apa puncanya??


kah kah kah lagi...lagi...

si tuah jilat si jubor unta,
jebat ditikam mercik la darah,
celaka la rakyat kalau terima,
takbir oleh MB kaki rasuah.


kah kah kah...hentam lagi..lagi


rosmah mansor pergi halloween party,
gaya antu kopek seksi citarasa dia,
najib naik PM kucar kacir la nanti,
dari dunia kelas ke 3 terus turun anak tangga.


kah...kah..kah...

Tun Ali Isketam Batu berkata...

Chisssss BEDEBAH KAU SANG LAKSAPUSEMUA BUGIS TUA DAYUSSSSSS!
AKU AKAN MENGAMUK ... AMUK TOK NADING HABISSSSS KAU SEMUA ....
SELURUH PUTRAJAYA AKAN BERMANDI DARAHHHHHHHH ....

INILAH DIA TUN LAKSAMANAMANA ALI COGIA CUCU LAKSAMANA TUN TUAH ... HULUBALANG CEMERLANG GEMILANG & TERBILANG MELAKA .... AKU AKAN DISOKONG KUAT OLEH LAKSEMENAMENA DATOK SHAHRUKH KHAN DGN HULUBALANG2 SEKSI DARI BOLLYWOOD ... SIAP KAMU SEMUA .... KAMI AKAN AMOKKKKKK ....

Tanpa Nama berkata...

Salam sdra2ku. Ini hanya permukaan aje. Ape heran nya 1 saja kena tendang. Silap haribulan, dia masuk balik. UMNO akak balik asal. Poorah!

Heavyweight AP berkata...

Ada kawan terdengar cerita AP AP Queen lobby kat Bik Mama...

Abang Tukar Tiub boleh tolong verify ke?