Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 18 September 2009

RAYA LAGI SEHARI



MERCUN


orang nak enjoy
meletup letup
masa ini pulak dia nak jaga kesihatan
tetiba bukan main lagi nak jaga keselamatan

berapa ratus yang mati kena mercun?
lalu mercun di haramkan
kenapa motosikal dan kereta tak diharamkan
hari hari membunuh di jalan raya
hari hari
hari hari
mati bergelempangan di jalan raya
napa tak haram kan

ini betul betul nak potong stim
orang nak membising dia nak ambil duit rasuah


LEMANG DAN RENDANG

klasik
kalau lemang tak ada
kalau rendang tak ada
raya dibatalkan

TAPAI TAPAI TAPAI

nikmatilah tapai
sehat dan menyegarkan
nikmatilah sekarang
sebelum ada undang undang
untuk mengharamkam tapai

air tapai is good for you

RAYA NAK SAMPAI

kuala lumpur hujan
jelebu hujan
pulau pinang hujan
tempat lain mungkin juga hujan

last kopek untuk penjual kueh gagal
last kopek untuk peniaga di jalan masjid india gagal
last kopek untuk peniaga di batu road gagal
hujan bikin kacau

hujan ini degil
suruh pergi afrika nak nak
surh pergi india tak nak
asik asik nak turun ke sungai klang
nak turun masa orang nak enjoy

hujan ni betul betul potong stim
macam pegawai jawi
suka bikin kacau

BANJIR

kalau banjir best juga
kalau banjir petang ini
raya kansel ke?




4 ulasan:

Johan berkata...

Raya tahun ni Tukar Tiub bape ari tutup kedai?..jgn lama2 wei..

Satu hari di hari raya,
dua hari di hari raya,
tiga hari di hari raya,
hari2 pun hari raya

kahkahkah

Haji Kepala Lembu berkata...

SPR BOLEH BATALKAN RAYA JUGA KAH..

indera berkata...

ye la abg isham,
paling bingai pun diorang ni bg la kita permit mercun 2 minggu sebelum dan selepas jual satu permit 2 hinggit...hidup tak berseri tanpa mercun

Tanpa Nama berkata...

hahahaa..
pegawai jawi pun ada..mmg sibuk pon...gah kat kandang sendiri je dorang tu..dgan org2 besar telor kecutttt..