Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 18 September 2009

SATU MALAYSIA KENA TIPU




NAJIB MESTI LETAK JAWATAN JIKA PENDEDAHAN MALAYSIA BENAR
– harakah daily

Perdana Menteri, timbalannya dan semua menteri yang terlibat mesti meletakkan jawatan jika dokumen kerajaan yang didedahkan oleh Malaysia Today (MT) hari ini dalam artikelnya yang bertajuk "What the Cabinet hid from the Malaysian public" adalah tulen, kata Naib Presiden PAS, Mahfuz Omar.

Dokumen yang didedahkan itu menunjukkan apa yang didakwa sebagai memorandum dari Menteri Kewangan supaya memberikan kelulusan secara retrospektif berhubung dengan peningkatan kos projek Zon Bebas Pelabuhan Kelang (PKFZ) dari RM1.088 bilion kepada RM4,632,732,000.00.

“Najib perlu membuktikan tanpa sebarang keraguan yang munasabah kepada rakyat bahawa dokumen itu adalah dokumen palsu.

"Jika beliau gagal berbuat demikian dan dokumen tersebut memang benar dokumen kerajaan yang tulen, beliau dan semua anggota kabinetnya kini yang terlibat dalam memberikan kelulusan retrospektif itu mesti meletakkan jawatan serta merta," tegas Mahfuz.

KAH KAH KAH


woit… MAHFUZ NI SALAH ORANG LAAA….. kah kah kah…

kah kah kah…. NAK MINTA ISTERI LETAK JAWATAN…. kah kah kah…

kah kah kah…. MUSTAHIL ISTERAI BERANI LETAK JAWATAN…. kah kah kah….

kah kah kah…. INGAT INI SUAMI AKAN SETUJU… kah kah kah…

nota:
zone bebas pelabuhan klang ini adalah contoh terbaik
kerja sama erat diantara cukong cina dengan gerombolan
melayu. inilah contoh dimana gerombolan melayu luluskan
projek agar cukong cina dapat buat duit.

tanah dibeli dengan harga paksa – kemudian di jual sekali
lagi berlipat ganda. perniagaan macam ini havard school
of economic pun tak dapat fikirkan. fikiran peniaga yahudi
di wall street pun tak sampai tahap ini.

satu malaysia kena kelentong kah kah kah




18 ulasan:

Haji Kepala Lembu berkata...

jangan letak jawatan nanti bik mama dan khairy berebut jadiPM

fawi berkata...

kalau letak jawatan, yg mengelupur ialah Cik Mah.. tak abis lagi koleksi shopping spree satu dunia. at least kena tunggu bila rambut dah kecutttttt..

Johan berkata...

ilmu ekonomi mcm ni sedang dan hanya diajar kat Universiti Utara Malaysia a.k.a Universiti Sintok..Harvard,Stanford,OxBridge,LSE semuanya cekai brbanding kita kahkahkah

Johan berkata...

masih ingt dgn terma GLOKAL?kahkahkah..nilah hasilnya:
http://mt.m2day.org/2008/content/view/26961/84/

Tanpa Nama berkata...

"Our ekonomi estable and our fundamentals estrong"..Najib buat kenyataan ini semata mata untuk mengkaburkan mat rakyat..supaya rakyat percaya 1Malaysia banyak duit..sekarang baru tahu..Tuhan yang Mahakuasa dedahkan kesalahan besar Najib..Tuhan akn belasih yang berdusta dan mengkhianat rakyat dan Negara..mentang mentang ada kuasa sebagai MK..gunakan kuasa sewenang wenangnya.

Tuhan kabulkan hasrat Rakyat untuk menukar kerajaan menjelang PRU13.

Allahuakhbar Allahuakhbar.

Tanpa Nama berkata...

ngko ni tau nak ngutuk jer cuba ngko jadik kt atas tur silap2 lagi teruk

Shemmi berkata...

kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

BN memang parti bangsat! Menteri-menteri yang dilantik dalam kabinet semuanya jerung!!

Sedarkah wahai kengkawan, mereka membenarkan berbillion ringgit duit kita untuk meluluskan projek PKFZ dan melaluinya membaham harta kekayaan negara sesama mereka?

RM4 billion lebih! Rakyat Malaysia berapa juta jer? RM4 billion boleh digunakan untuk menurunkan harga minyak, membiayai golongan muda belajar di universiti2, membina rumah murah untuk golongan miskin, menaikkan gaji dan pendapatan perkapita rakyat!

Mereka gunakan untuk kayakan dua tiga kerat orang melayu UMNO dan geng cina MCA mereka! Keparat!!

Tanpa Nama berkata...

klu bende tu xbetul camne lak..
mahfuz nak letak jawatan ke??

cam xadil je sorg je kene..
mane keadilan yg ko nak perjuangkan..

ubilepih berkata...

Ketuanan Melayu..ha..ha..ha..ha..LAYUUUUUUU...Selamat hari raya Bro

shimi berkata...

Isham,tolong catat sedikit seloka dan pantun untuk kes terbaharu Khir Toyo diugut melalui surat BERTULIS TANGAN.
Kalau projek 16 Sept BN berjaya mumngkin surat ni pun tak ada.

aZRoy berkata...

aku aje ker atau korang pon tak leh access ke Malaysia Today? link dia still http://mt.m2day.org/ lagi kan? ke dah tukar?

ap berkata...

malaysia today da kena block ke ?? xle masuk da

kucingsiam berkata...

meow~

Tetapi munkee munkee ini yang paling kuat melaungkan slogan pertahankan melayu ke titis darah terakhir hahaha, dan BANYAK pakcik makcik yang percaya mereka.

Tanpa Nama berkata...

Retrospektif ke atau retroaktif? Lain perkataan lain maknanya.

KamalHanafi berkata...

Sehingga tahun 2009, kos projek PKFZ meningkat kepada RM12b. Walhal keuntungan tahunan yang disasarkan pada awal projek tidak pun mencecah RM1b. Kini PKFZ dianggap gagal, semestinya keuntungan yang dijana jauh lebih rendah dari sasaran, sedang kerajaan harus membayar baki hutang yang berbilion kepada KDSB.

Dana kerajaan habis di situ.

Untuk menampung kos perbelanjaan pengurusan negara, dana dari sumber lain harus diperoleh segera. Jadi, harga minyak akan dinaikkan lagi. Wang petronas yang lebih banyak akan ditagih. Wang simpanan KWSP rakyat akan digunakan.

Tapi dana akan tetap tidak mencukupi.

Inflasi akan memuncak. Harga barangan melambung. Rasuah dan pecah amanah akan lebih berleluasa. Kes rompakan akan turut meningkat. Pimpinan kerajaan BN sedar masa mereka takkan lama. Jadi mereka akan merompak harta negara sebanyak mungkin sementara masih berkesempatan.

Apa jadi dengan rakyat miskin dan sederhana?

Keliwontron berkata...

Semalam aku habis baca 18 page surat Kem Kewangan kat jemaah menteri pasal PKFZ ....
Dah tu nak siasat guna berapa taskforce nie ...berapa tas tangan dah penuh dengan duit nie ...ingat cerita GI JOE merapit 2 jam ...rakyat nak tau ape kesudahan gerombolan perembat nie ...bila nak buat tindakan undang2..
Tapi rakyat dah tau taskforce tu mmg hanyalah sandiwara akhir Ramadan ...
Kesimpulannya ... undang2 negara Malaysia nie ada 2 jenis ...satu utk gerombolan perompak ....satu utk rakyat marhain biasa ....penjenayah paling besar sapa ...Madey dan Gani Patahil !

Tanpa Nama berkata...

Aku ni berkuasa, kalau ada orang kata aku ambik duit rakyat RM1-00 akan aku kerat lidahnyaa inikan pula berbilion=lion....banyak tu!Apa aku takut? Tapi satu jer yang aku takut.....TAKUT BETUL JER...