Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 16 Mei 2010

JANGAN TIPU MELAYU




NAK JADI GURU INI PALING SUSAH





LEBIH 100,000 MOHON JADI GURU
- melayau

KUANTAN 15 Mei - Profesion perguruan dianggap antara kerjaya paling popular apabila Kementerian Pelajaran menerima lebih 100,000 permohonan kemasukan ke maktab-maktab perguruan di seluruh negara.

Ketua Pengarah Pelajaran, Alimuddin Mohd. Dom bagaimanapun berkata, maktab-maktab perguruan sedia ada hanya mampu menampung kemasukan kira-kira 4,000 penuntut.

Katanya, kewujudan 27 institusi pendidikan dan universiti awam yang berupaya melahirkan guru berkualiti juga dapat menyelesaikan masalah kekurangan guru yang mungkin berlaku di sesuatu tempat atau sekolah dengan kadar segera.

"Profesion guru memang cukup popular, lebih 100,000 orang memohon untuk memasuki maktab perguruan yang hanya boleh diisi lebih kurang 4,000 orang.

KAH KAH KAH...

woit... MALAON INI BETUL BETUL LULUSAN KANG KONG...kah kah kah..

woit... 100,000 NAK JADI GURU INI BUKAN KERAN JADI GURU POPULAR...kah kah kah..

woit... INI KERANA KERJA LAIN TAK ADA.... kah kah kah..

woit... JADI GURU... PALING SELAMAT... kah kah kah..

woit... JANGAN TIPU ORANG MELAYU....kah kah kah..

kah kah kah.... BERAPA BANYAK GRADUAN YANG MASUK KERJA PEJABAT KERAJAAN... HANYA MELANGOK....TOLAK PEN... kah kah kah...

kah kah kah... KERAJAAN TAK ADA DUIT LAGI.... kah kah kah..

kah kah kah... RAMAI YANG ADA IJAZAH DARI UPSI PUN BELUM DAPAT POSTING..... kah kah kah..

woit....TOLONG LAH JANGAN BODOHKAN MELAYU... MELAYU DAH BODOH MACAM DAYAK DI SERAWAK...kah kah kah..

kah kah kah... MASA DEPAN MELAYU DAN DAYAK BERGANTUNG PADA JUBUR SAIFOOL..kah kah kah...


NAJIB MAHU GRADUAN ELAK BUDAYA TUNGGU DISUAP - melaayu

Najib Razak mengingatkan para graduan supaya meninggalkan budaya pasif atau hanya 'menunggu disuap' dengan pelbagai insentif oleh kerajaan.

Tegas Najib , graduan perlu merebut segala peluang yang tersedia dengan berusaha mencipta peluang-peluang baru untuk diri sendiri dan orang lain.

"Saya pernah bercakap tentang 'budaya cincai' yang menjadi barah kepada tradisi ilmu. Kepada para graduan saya menyeru supaya mula meninggalkan 'budaya menunggu atau pasif' sebaliknya berpijaklah di bumi nyata," katanya.

Beliau berucap pada perasmian Karnival Kerjaya dan Keusahawanan Graduan (K3G) di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini hari ini.

KAH KAH KAH..

woit… TAK KAN TAK FAHAM…. kah kah kah..

woit… INI ERTINYA …. KERJA ELEK…. kah kah kah..

kah kah kah… JANGAN SALAH KAN GEROMBOLAN YANG SALAH TAKBIR….kah kah kah..

kah kah kah…. SALAH KAN DIRI SENDIRI…KALAU TAK DAPAT KERJA…. kah kah kah….

woit... SAIFOOL DATANG MINTA BIASISWA TU... MACAM MANA?.... kah kah kah..

kah kah kah... ITU SUAP DI MULUT... ATAU SUAP DI BONTOT.... kah kah kah

9 ulasan:

AzamDin berkata...

ahahaha bro TT...aku apply la mintak TESL..memg aku menepati spesifikasi...ye la..gov kata tak ramai nak jadi cikgu BI..aku punya la baik offer..ambik MEDSI...siap beli baju kemeja ngn tai.. sekali tak dapat temuduga..kecewanya aku bro..cam sial kerajaan ni...kata nak cikgu BI..aku dah offer.. tak nak..aku BAND 4 apa MUET.. ok la..sial la muhyidin ngn khalid nordin ni..cam pantek.. ahahahahhahahahaa..habih duit aku je beli baju kemeja.. ahahahaha..STPM aku pun 3.2..apa tak layak ke??? ahahaha aku nak mintak biasiswa najib la cam ni..saiful boleh..pesal aku tak leh.. ahahahahahahaha

Tanpa Nama berkata...

@azamdin

Kesian kat hang. Aku lagi kesian kat aku. Hang ni betul2 tak paham bila orang melayu menjadi boss atau orang atasan. Lebih2 lagi di Malaysia. Tak kiralah orang PAS ka UMNO ka atau Ustat yang berbakul2 serban dia pun, bersyarahlah sampai berbuih mulut macam lembu makan sabun sekalipun, Di bawah ini bende yang dia orang amalkan:

KEDUDUKAN ATAU BONUS ATAU APA2 PUKIMAK AKAN DIBERIKAN KEPADA ORANG2 TERTENTU DENGAN KEADAAN2 TERTENTU DENGAN KADAR2 TERTENTU.
(Klausa ini macam dah ada dalam setiap surah dalam Al-Quran, Hadis Qudsi[Hahahaha])

Ini sudah lama diamalkan oleh orang Melayu sama ada pernah pergi ke Mekah buat haji ka, umrah ka...inilah konsep paling pundek dan pukimak yang ada dalam kepala hotak melayu islam. Basuhlah dengan air rebusan api neraka sekalipun, ianya takkan tertanggal. Boss aku kat pejabat pun (orang kuat PAS giler nih; ada sorang tuh, siap ada jawatan PAS negeri lagik), hari2 semayang dhuha, di mulut dia kan, alhamdulillah, syukur kepala pundek apa lagi ...time appraisal, hanya penjilat2 jubur dia, pembodek2 dia dan klik2 dia jer yang dia bagi markah tertinggi. Bagi kat orang yang sama setiap tahun pun tak per...Kenaikan pangkat pun sama..Lepas tu, dia guna ayat2 checkmate:

1. Alhamdulillah, Syukurlah dan apa pukimak lagi ayat2 checkmate membodohkan melayu.
2. Kalau kita tak dapat di dunia, kita akan dapat di akhirat. Hah? Pandai sungguh lidah berkata2. Hahahaha kalau di akhirat pun tak dapat? Camana? Alih2 dapat neraka pulak time tu... Apa crita?

Tak payahlah berharap MUET Band 4, aku punyer IELTS average paper dapat band 7 pun, masih struggle nak dapat KPLI dulu. Degree pulak CGPA 3.71. Camana ni bang? Bukan aku megah sangat dengan CGPA tu... saja nak bitau betapa pukimaknya aku menjadi seekor Melayu yang hidup terlalu bergantung dengan string sijil2 pencapaian ni... 3x aku try KPLI, buang masa belaka, siap beli buku2 pukimak MTEST lagik.

Pada aku, jikalau mahukan sesuatu apa, usahalah sendiri tanpa mengharapkan imbuhan daripada manusia terutama dari orang2 yang berbangsa Melayu. Apalagi jika kita memohon sesuatu daripada manusia, pelik yer, manusia kapir sekarang amat pelik malah lebih professional daripada manusia muslim. Tak paham aku..

Moral: Jangan terlalu yakin dengan sijil2 dan label Melayu. Semua itu untuk menipu belaka.

Tanpa Nama berkata...

wa nye pointer 2.9,,wa blaja smpai habes maaaa,,,,kira wa pandai dari sayfool.......wa mau jumpa najib la camni,jumpa najib jumpa najib,leh pat no musang hassang,takpon leh wa main2 hp najib time najib gi dapor,,,leh wa rembat no ziana zeng,hahahahahahahah

Tanpa Nama berkata...

Allah berkuasa bro...makhluk lgsung xde kuasa...mintak pd Allah je..harap pd makhluk ni selalu je dikecewakan..mintak sungguh2 ek, insyaallah dpt punye lah kpli tu..wa jamin 100%..

Kucing Parsi berkata...

kalau dah 100,000 (ijazah)memohon untuk jadi guru, 40,000 memohon untuk memasuki INSTEP(diploma dan SPM)

tuhan sahaja lah tahu berapa jumlah penganggur di malaysia

saya pernah menulis mengkritik krajaan kerana tiada nya peluang pekerjaan di malaysia

visit

melodymockers.blogspot.com

AzamDin berkata...

ahahahaha rilek bro... bengang semacam je bunyi dia.. ahahahaha..

dah tu bro aku nak tanya..apa perlu aku buat???..

apa-apa pun aku tetap setuju...kalau dah Melayu stereotaip tu..stereotaop jugak...

Lang berkata...

pengangguran dimesia mmg dahsyat... tgk tt, sampai sekarang menganggur... hehehehe

Tanpa Nama berkata...

pekerja kerajaan rajin konon , orang tanya sibuk main solitair, pukul 4 dah angkat beg atas meja,kaunter dah tutup, tanya orang ni,orang sana cakap tadak, nak jumpa pegawai macam nak jumpa menteri, susah,asyik kena tendang macam bola poorahhhh.....jangan ikut perangai depa semua ni,menghabiskan duit rakyat saja! please la staff2 kerajaan, buat kerja betul-betul.jangan ingat nak mencicah jer.....

Tanpa Nama berkata...

Tabiat orang kita:
Bila menganggur nak jumpa Najib. Bila tak dapat masuk U nak jumpa Najib. Bila tak dapat biasiswa nak jumpa Najib.

Ramainya nak jumpa Najib macam Sayfool tu...SANGGUPKAH ceritakan kepada publik dunia awak kena liwat? Sanggupkah mempertahankan diri mengaku anus kena terjah oleh subjek tumpul Anwar. Sanggupkah 'tabungkan' sementara air mani kat jubur untuk jadi bahan bukti di mahkamah??? Sanggupkah memalukan diri, bangsa dan negara??? Ha...ambik lu..

jalan JPJ,panji.