Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 20 Julai 2010

SATU LAGI PROJEK TIPU MELAYU





KANTOI CURI PASIIIR TAK HEBOH PULAK?





KEMENTERIAN KEWANGAN NAFI BERBELANJA BOROS SEHINGGA BUAT PELARASAN SUBSIDI
– berita hairan

Kementerian Kewangan menafikan dakwaan bahawa kerajaan berbelanja boros sehingga perbendaraan negara semakin susut dan mengakibatkan pelarasan subsidi gula, gas petroleum cecair (LPG) dan petrol RON 95 serta diesel.

Menteri Kewangan Kedua, Ahmad Husni Hanadzlah, berkata pendapatan negara tahun ini sebaliknya bertambah kira-kira RM10 bilion hasil daripada peningkatan kutipan cukai pendapatan dan perniagaan serta korporat.

KAH KAH KAH

woit…MUNKEEE INI NAK MENIPU LAGI…. kah kah kah….

woit…. SELURUH MALAYSIA TAHU…. DUIT SUDAH ABISSSSS…. kah kah kah..

woit… CAKAP TERUS TERANG LAGI SENANG…. kah kah kah….

kah kah kah….PEGAWAI KERAJAAAN TAK ADA KURSUS DAN SURKUS LAGI… kah kah kah..

kah kah kah… BANYAK BUAT JUAL DIRECT SELLING… kah kah kah…

kah kah kah…. HOSTEL SEKOLAH UJUNG MINGGU TUTUP … TAK ADA MAKANAN…kah kah kah…

kah kah kah …. SI MINAH SI MINAH DAN KONFERENSI TAK ADA LAGI…. kah kah kah…

woit…. JANGAN LAH TIPU MELAYU…. kah kah kah..

woit… HARI HARI MELAYU KENA LEBONG…. kah kah kah

nota :
yang ini pakai selaras kah kah kah

11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

heh heh heh..sekarang nie masa x guna menipu...lagi pulk zaman sekarang nie

Tanpa Nama berkata...

Salam TT,

hairan juga dgn projek
tipu melayu ni,

hari2 memperbodohkan rakyat!

dah penghujung hayat kot?

terompah zimbabwe berkata...

"anda boleh menipu setengah orang setiap masa tetapi anda tidak boleh menipu semua orang sepanjang masa!!!"

- abraham lincoln

Harris berkata...

Dorang ni x abeh2 menipu.Dia ingat rakyat msia ni bodoh n bangang sgt ke?Kt pencacai2 umNGOK tu buleh la ko temberang smpai tenganga mulot2 busok dorang tu.Ngan menterinye pon bangang x hingat.

Tanpa Nama berkata...

salam TT,
betul org keje gomen nak claim ape pon xleh,
aku guru,
LADAP dulu claim sehari dpt la 10,
pindah umah dpt 800,
skarang langsung xde!
credit card bg kitorang yg tpakse bhutang ni pon kene caj $50,
kalu gune 6k+ kene caj xpe la,
kalu ikut kadar credit limit xpela,
kalu org credit card sampai 20k pon kene 50, yg 2k pon kene 50 gak.
cam haram!!!!
kalu pemansuhan cukai buggy car tu bole plak serta merta kepalabapak die!!! org gaji 3-5k pon belum tentu main golf!
kimak nye gomen!
pada yg nak komen pkerja gomen,
bagi aku, aku kerja lu bayar!!!
belum tentu pkerja sokong n suka bos, same gak cam org keje private.
jgn nak kate org gomen x reti nak bruntung! org bodo je pangkah Be End Apno ni!

Tanpa Nama berkata...

tambah lagi...

kat KL time meting minum air mineral jer...
kat KL minum moreh bulan puasa pun takde peruntukan
kat KL saguhati tadarus quran pun kena potong...

kat felda aku tak tau...

wakakakakaka

Tanpa Nama berkata...

perhatikan betul2:
Kementerian Kewangan menafikan dakwaan bahawa kerajaan berbelanja boros sehingga perbendaraan negara semakin susut dan mengakibatkan pelarasan subsidi gula, gas petroleum cecair (LPG) dan petrol RON 95 serta diesel.

Menteri Kewangan Kedua, Ahmad Husni Hanadzlah, berkata pendapatan negara tahun ini sebaliknya bertambah kira-kira RM10 bilion...


ada lagi 1bentuk pengelentongan dalam ayat sama, yg bro tt tak kupas:

baca semula 2 frasa yg bertanda bold:
1.menafikan dakwaan bahawa kerajaan berbelanja boros
2.pendapatan negara tahun ini sebaliknya bertambah

ini 1lagi contoh ayat kelentong UMNgOk-BoNgok!
"berbelanja boros" dengan "pendapatan bertambah" adalah 2 perkara berbeza dan independent of each other!

maksudnya, boros masih boleh berlaku kalau pendapatan tak bertambah;
sebaliknya juga, walaupun pendapatan bertambah berlipat2ganda sama banyak dengan lipatan lemak spare tyre pada keseluruhan tubuh gebumontel laki najib, jimatcermat masih boleh dilakukan kalau mau!

jadi 2 perkara tu takde berkaitan. rakyat kutuk KERA BoNgok-UMNgOk boros! boros beli kapalselam kena bayar komisen saja dah 1/2 billion lepas tu tak boleh menyelam pulak, lepas tu nanti nak belanja maintenance juta2 lagi! boros sebab buat istana baru untuk 1orang j dgn bini dia duduk, daripada 27juta orang dalam malaysia, tapi harga dia bersamaan dengan kalau bagi 1juta sorang buat modal niaga boleh bagi kat 800orang! boros sebab dgn tanpa segansilu dan rasasalah sikit pun, dah rancang nak buat ofis baru ganti parlimen turuntemurun, yg harganya bersamaan kalau bagi modalniaga 1/2juta orang, boleh bagi kat 1,600org peniaga baru! boros sebab dah ada lapanganterbang, pergi runtuhkan lepas tu buat baru jauh2, buat besar2 sebesar tubuhbadan manis (penuh gula) some big momma, lepas tu kepenggunaan cuma separuh je, lefas tu terfaksa bagi subsidi kat sykt2 fenerbangan asing sufaya datang farking kat situ!

boros tu yg rakyat makihamun sumpahseranah cacicerca KERA BoNgok-UMNgOk!
pendapatan tambah ke kurang ke, itu bab lain!

p/s entah2 lapanganterbang subang tu sengaja diruntuhkan sendiri sebab mamak mahadiaq nak cover line, masa tu dah ada tanda2 nak jadi macang stadiung sotong kot??

-average joe-
klakka-la
klickdefella(klakka-la)

Tanpa Nama berkata...

bro, itu siapa punya bangang tu yang agaknya memalam buta dalam gelapgelita fergi farking lori dengan jengkaut dekat2 sangat betul2 tepi butirpasir tu, supaya pagi2 esoknya start keje je depa yg pertama sekali dalam barisan dapat kaut pasir sebanyak mahu?!
(macam org2 berebut berkemah dari malam2 buta tepi pintu kaunter jual teket konsert michael jackson gitu)

p/s ini semua contoh keje bangang org yg gila sangat nak masuk barisan (termasuk yg nak berfadu2 tu)

-average joe-
klakka-la
klickdefella(klakka-la)

Tanpa Nama berkata...

Eeyyy... Husni, ko boleh diam tak... kang ade plak selipar jepun masuk dlm mulut kau... kitorang semua ni dah le tengah mengang gile pasal harga minyak dan barang telah diselaraskan.. ko plak boleh buat lawak bodo lagi... cibai lu..

Tanpa Nama berkata...

Betul lu kata tiub,

Anak gua pemain ragbi di asrama penuh di negeri johor - ada jemputan perlawanan dari sekolah asrama penuh di negeri pahang - lu nak tahu kena belanja sendiri - sekolah dah tak ada bajet. Kesian - apa nak kata...

Tanpa Nama berkata...

YB Husni, tak baik nak tipu Melayu, atau nak tipu sapa-sapa pun. Kalau kerajaan dah banyak duit, kenapa SELARASKAN subsidi? Kah kah kah. Apa la lu.