Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 7 Oktober 2010

SIAPA YANG BERKUASA ?




INI DIATANDA KUASA




nota:
bila rakyat berani bangun
dan mengangkat tangan melawan
maka itulah tanda kuasa kah kah kah


JABATAN KEBAJIKAN TIADA KUASA SENARAI HITAM PEMILIK TASKA YANG CUAI – berita hairan

Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) tidak mempunyai kuasa untuk menyenarai hitam pemilik Taman Asuhan Kanak-Kanak (TASKA) yang didapati cuai sehingga menyebabkan kematian terhadap kanak-kanak di bawah jagaan taman asuhan tersebut.

Ketua Pengarah Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM), Meme Zainal Rashid, berkata peruntukan di bawah Seksyen 20A (1) Akta Taman Asuhan Kanak-Kanak 1984 hanya memberi kuasa kepada Ketua Pengarah atau mana-mana pegawai untuk mengambil tindakan menutup atau menghentikan khidmat pengasuhan kanak-kanak.

Meme berkata, JKM juga tidak mempunyai kuasa untuk menghalang pemilik yang sudah diarah tutup untuk membuka Taska di tempat lain kerana pemberian lesen adalah di bawah kuasa Pihak Berkuasa Tempatan.

KAH KAH KAH

woit… INI BATUL… JABATAN TAK ADA KUASA…. kah kah kah..

kah kah kah… MENTERI PELAJARAN TAK ADA KUASA GURU PADA YANG RASIS… kah kah kah..

kah kah kah… MASA NAK RASUAH… SEMUA TUNJUK KUASA…. kah kah kah….

kah kah kah… MASA NAK PAU… MASA INI BORONG… SEMUA MENGAKU ADA KUASA… kah kah kah..

kah kah kah… DAH MATI … SEMUA TAK ADA KUASA… kah kah kah..

nota:
polis tembak kanak kanak ada kuasa ke?
sprm siasat sampai mati ada kuasa ke?
makan tongkat ali boleh ada kuasa ke ? kah kah kah


6 ulasan:

UMNO Bongok berkata...

hahahaha..standard la isham... ini sudah memang kerja2 orang kita yang malas berpikir dan malas membuat kerja, hanya tahu mentekendarah duit bulan2 saja bila nak mengolah persetujuan sesuatu...

ayat2 biasa yang kita dengar, ini adalah hak saya, dia memang berhak berbuat demikian, memang ada peruntukan undang2 untuk bertindak demikian kepala pukimak hapa lagi la...

yang penting, duit bulan2 boleh dirembat, tak kira la bentuk apa pun, janji bedal saja... rakyat malaysia pulak, jenis otak pulak L.E.M.B.A.M, buatla apa saja, takder sapa pun nak amik pot. Kalo pulun2 sangat pown, ayat2 ini biasa kita dengar pulak doh... "ada dia dok kacau teloq hang ka?"...

ini memang besh la hidup di malaysia... buatlah apa pun, semuanya ada reason... selagi ada reason boleh dikeluarkan, selagi itulah anda akan selamat... tak kira la reason tu bodoh ka.. tak masuk akal ka.. semuanya ok..

ps: ko bila nak cekik diri sendiri isham? belum ada reason lagi ka?

ps: walau apa pun hang dok perjuangkan isham, aku tetap akn rembat apa yang boleh selagi ada peluang... hatta mencuri dan perlu menetak leher sesiapa sekalipun, aku tidak akan teragak2 berbuat demikian lagi.. rembat jangan tak rembat... wowowowowooo...

matstimketum berkata...

makan tongkat ali dapat kuasa menekan, kah, kah,kah.

yb berkata...

Bodek yang berkuasa, dapat kuasa!

Disusuli projek, pakej melancung, kebebasan waktu pejabat dan cuti sesuka hati.

Sudah berkuasa, jadi hantu raya!

Tak sedar diri, menjerit dan melolong tidak tentu pasal. Maki hamun watak terbilang. Sombong dan bongkak tak boleh lawan.

Hilang kuasa? Tak hilang juga! Kerana yang lebih berkuasa masih punya segala kuasa!

Itulah kuasa.

Ampun, Ampuniku yang Maha berkuasa.

cicit ngah layor berkata...

BERDOLAK DALIK LER KOMER SEMENTARA MASIH HIDUP SEBELUM KOMER BERDOLAK DALIK DIDEPAN ALLAH DI PADANG MAHSYAR NANTI.

Tanpa Nama berkata...

makanlah ma'jun tongkat ali pasak bumi chap pak tani.....

Atau minumlah tonik chap gajah.....

Kah,kah,kah......

bila dah mati mengadap yang berKUASA......

HIDUP BERAKAL,MATI JADI HANTU.....

Tanpa Nama berkata...

madey yg ilang kuasa..cpt2 lari g australia,harta bertimbun leh,gamba kt hospital tu aksen je nk bg rakyat simpati,padahal tgh enjoy kt sana,kn tt pernak ckp,media umno ckp sume terbalik,madey sakit sebenarnye xsakit..msti tgh gumbira kt sana