Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 13 Disember 2010

SATU LAGI ROCK COOL







DUM DUM TAK LAGI




nota:
band dum dum tak adalah paling cool 2009 dahulu
kali ini dum dum tak
masih relevant dengan album terbaru

dengan anti harga barang naik
sila dengar dan hayati


bukan rock bodek
bukan rock jiwang
ini rock bangun melawan !


13 ulasan:

joe catt berkata...

fu©k amerika...
fu©k kapitalisme..

Ayuh semua turun ke jalan
Kita suarakan segala tuntutan
Hancurkan feudalisma, militarisma dan kapitalisma..

Tanpa Nama berkata...

Yang Nie Jenis Cool Dikir

http://www.youtube.com/watch?v=9ZTF3Efxgkc&feature=player_embedded



Lirik Dikir Barat : Megat Nordin – Minyak Oh Minyak




...Minyok O Minyok Guano gak naik lagi



Bukan sikit tapi banyok, lemoh habis gak sendi-sendi



Rakyat sesoak, sekok seboak, ingat ko janji-janji



Lepas sebabak mari sebabak, bare naik berkali-kali




Dok mernung atas tangga pikir gapa nak buat kerjo



Sikso sungguh sari duo takdok pitih nak buat belanjo



Susoh sungguh hidup lo ni sari sari gak makin pening



Sedih tengok ko anok bini sien male nasi ike kering




Minyok O Minyok Guano gak naik lagi



Bukan sikit tapi banyok, lemoh habis gak sendi-sendi



Rakyat sesoak, sekok seboak, ingat ko janji-janji



Lepas sebabak mari sebabak, bare naik berkali-kali




Mujor anok pakat reti tengok ayoh susoh hati



Takdok duit mitak beli cuma doa ayoh murah rezeki



Bangun pagi nok gi mengaji, gilap gelimat berjale kaki



Tiket bas tok beli lagi takdok pitih ambo nok bui




Minyok O Minyok Guano gak naik lagi



Bukan sikit tapi banyok, lemoh habis gak sendi-sendi



Rakyat sesoak, sekok seboak, ingat ko janji-janji



Lepas sebabak mari sebabak, bare naik berkali-kali




Ambo kerjo rumah batu, itulah hak ambo tahu



Minyok naik tak reti ngdu, nak beli budu pun tak mapu



Bini di rumah jahit atap dengan tule nyo empat kerat



Tak mising tak pernah harap reda belaka hok tuhan surat

Nur Misnan berkata...

salam... besttttttttt

Shaleh Ramones berkata...

terbaik..punk core..
dah lame x dengar lagu ni..
xde da band2 anak muda skunk wat lagu cmni yg ade slow2 cinta wlaupon genre punk..
perlu di ketengahkan lagi band2 cmni

peminat tegar dum dum tak~
da lame x komen

ayamtido berkata...

tak boleh nak setuju lagi.. memang lagu melayu paling cool!

Tanpa Nama berkata...

Dah tak sabar rasanya aku nak memangkah dalam PRU13
Moga2 dengan naiknya harga barang2 ini, BN akan tergolek dog

Tanpa Nama berkata...

best giler..xpernah pun kt radio lagu,kah kah kah,thanks TT

Tanpa Nama berkata...

ini baru band punk yang sebenar... baru real... baru betul...
bukan band punk nyanyi lagu pasal cinta... lirik tak perlu guna perkataan bombastik... ini baru benar...

kambeng berkata...

hujan,bunkface,pesawat apa lancau laaa..band plg bangang 2010!!!! wakakakakakakaka

Tanpa Nama berkata...

kita mesti fikir....adakah UMNO/BN akan lepaskan putrajaya dengan sukarela bila mereka kalah masa PRU 13?

Puak2 BN/UMNO akan buat kacau lah - mereka akan guna RELA, polis, army dan lain2 untuk buat kacau lah.

mereka akan bunuh orang ramai.

Jadi, rakyat mesti sedia ....camna nak menentang puak2 UMNO/BN.

Najis tak kan lepaskan kuasa...dia takut masuk penjara kalau PR jadi kerajaan.

orang kampung

faizsaaid berkata...

terbaik bro

alBassa berkata...

gua caya la lu Nizamm...

Tanpa Nama berkata...

Mana nk dapat album ni, ada jual kt mana?