Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 16 Februari 2011

LAWAK DARI JALAN DUTA




BUKTI DALAM TANGAN INI




nota:
you all mintak mak bagi bukti
apa punya kelas nyah ni..
ni mak genggam bukti
very the very ...
segengam air mani smapai kering
dalam tangan mak
nayh tak caya?
apa punya kelas.. nyah ni kah kah kah







KES LIWAT ANWAR : BEKALAN ELEKTRIK TIBA TIBA PUTUS - meloya

Perbicaraan kes liwat Anwar Ibrahim ditangguhkan sehingga pagi esok setelah bekalan elektrik yang terputus secara tiba-tiba pagi tadi masih belum pulih petang ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


kah kah kah…INI KONSPIRASI….kah kah kah..

kah kah kah…KONSPIRASI TERATAS... TERTINGGI… kah kah kah…

woit… INI MESTI AJEN SAIFOOL PUNYA KERJA…. kah kah kah

kah kah kah… SAJA NAK BERGELAP…. NAK RABA BONTOT SAIFUL… kah kah kah…

kah kah kah… NAK KELUAR KAN PLASTIK … DARI JUBUR …kah kah kah..

kah kah kah… DARI JUBUR NAK MASUK KE MULUT….SEBAGAI BAHAN BUKTI… kah kah kah…


38 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kepada telekom...

cubalah baiki servis. hal penting macam ni pun boleh blackout. berapa rugi orang yang terlibat kena tanggung.

bil asyik nak naik. Nak untung memanjang tapi servis standard tak jugak naik. macam2 alasan bagi. human error la, tehnical error la..

mana rakyat tak marah! error2 ni rakyat tak faham laaa

Tanpa Nama berkata...

TNB la bongok,bukan telekom.Ko ni bodoh mcm UMNO

mat bond berkata...

gilo apo plak blackout cari telekom, cari jps la...

Tanpa Nama berkata...

hei bahalol, telekom bisness telefon bukan elektrik.....orang komen dia pon nak komen tapi bahalol. paaaraaah

Tanpa Nama berkata...

woit anon 5:43 pm...

bila masa telekom supply letrik hah?


ko nie bikin malu penyokong PR ja la...haha


TT,

letrik tak dak sebab ANWAR pakat dengan TNB nak tangguh kes...ini kata2 pencacai gerombolan lah...

muahahhahahahaha

Tanpa Nama berkata...

BUKAN TELEKOM YOB TAPI TNB.

Tanpa Nama berkata...

Aaa..yuhu...hello..helloo where am i?. Anybody can tell me where am i. Why no electricity??? I think this is Thimbaktu.

Tanpa Nama berkata...

sengaja dibalckoutkan sebab nak kan masa untuk reka skrip baru...hahahaha....bodoh, cuba fikir idea yg bijak sikit...

elos berkata...

Tanpa Nama 1,

TNB la wey bkn telekom..hahaha. Aku pun suka gak komplen bila servis terganggu tp disebabkan aku berpengalaman dlm bisnes tenaga, aku nak defend sket TNB.

Mana ada dlm dunia ni servis letrik yg 100% tak bermasalah..sedangkan negara maju pun blackout, inikan plak Msia yg x maju. TNB ada beratus2 ribu KM kabel letrik nak jaga. Mana ada sistem tenaga letrik dlm dunia yg kebal dari gangguan alam sekitar mcm petir, haiwan, pokor liar, penggali lubang dsb..tambah plak berjuta2 aset TNB kena curi setiap tahun.

Kalau lu nak servis yg plg tip-top, tu melibatkan kos tapi lu x tau ke yg TNB dah lama sakit tenat dr segi kewangan sejak IPP masuk? diorang keje teruk tp gaji ciput.

Bro kalau lu belajar kat oversea sampai dpt 10 phd pun, lu takkan dpt bukak syarikat tenaga dgn bil rendah tp takkan ada blackout. Lu ni mcm orang yg beli keta 30 ribu tp komplen kenapa keta tak bagus mcm BMW.

Kalau lu dapat buktikan ada syarikat luar negara yg bil lg murah dari TNB, tp servis 100% bagus sampai takde blackout, aku janji aku belanja ko beli Mitsubishi Evo sebijik.

Aku ckp ni sbb aku pnh jd engineer TNB, gaji cput, benefit bnyk kena tarik, syarikat tak untung..aku nak sara anak bini pun langsung tak mampu & kena mintak duit dari mak bapak. Tapi lu sedap je tuduh TNB nak UNTUNG je tp servis bodo. Sejak bila plak TNB untung bnyk? Lu ni x pernah membaca ke?

Lu tak faham error2 ni sebab lu ni tak berapa berilmu sbb kurang membaca kan? So takyah la nak kondem lebih2. Mcm aku cakap, kalau lu bayar 30 ribu, lu takkan dpt beli kereta yg perfect mcm BMW..kalau nak demand lebih2 gak aku pun tak tau la nak cakap apa.

mosabit berkata...

ini balckout selalu berlaku....bukan pasal apa sangat....

pasal selama lebih 53 tahun kita diperintah oleh kaki blackmail...

kah kah kah kah kah kah ...

Tanpa Nama berkata...

bekalan letrik terputus pasal
teknisen TNB tersalah letak plug
kepala plug dah terliwat dalam
kepala jubur anak haramjadah sepol..

sotskirt...mi spik no inklis

buat mahkamah billion2 tapi
takada tenaga sokongan(janakuasa)
memang bangsat la mahkamah dan hakim mahkamah 1malaysia ni..cap ayam...
duit rakyat macam reta makbapak dia
bila cakap rasuah.. mengamuk,baran
aku lah pemimpin islam yang jumud

KEPALA BUTUH MASAK ASAM

yang sepol anakharam jadah isap...
jangan sampai.....

1MALAYSIA d 1MESIRKAN

Tanpa Nama berkata...

telekom, apa benda pulak. Tenaga Nasional le bang. Kau pun error

Tanpa Nama berkata...

TNB la bro...Telekom tuk telefon streamyx hehehe

Tanpa Nama berkata...

telekom jaga talipon la bang...kah...kah..kah...kah...kah

Stupid University berkata...

Hari ini elektrik pula terputus, esok pula air pula tak ada. Lepas berak tak boleh nak basuh! Terpaksa ditangguhkan lagi! Kah! kah! Kah! Seluruh dunia sedang mengetawakan kes bicara jubur nie! Kah! Kah! Kah!

Tanpa Nama berkata...

Tipu sana tipu sini lama-lama terbongkar trik tipu itu. Kejap kena liwat, kejap kena oral seka, kejap tak mandi kejab dah mandi bersih. Kejab kena liwat , kejab kena 'cubaan liwat'. Benggong dibuatnya Kalau dipaksa buat oral seks kenapa tak gigit sampai putus punai ai, mesti lawan kecualilah saifol ni orang OKU. Kalu gadis biasa dah lama tertuduh kena terajang dan memekik sekuat-kuatnya.
Apa-pa pun tuan hakim nanti kasi keputusan lagi .......
Hitam boleh jadi putih dan putih boleh jadi hitam, ada saja yang tak kena asalakn ai kena hu

arill berkata...

menjarjis ke meraba bontot..??

Tanpa Nama berkata...

tnb ke telekom?haizz,,,,,,,,,

Khun Pana aka johanssm berkata...

Kepada Tiu Nia Bu ...

Sekarang bahru understand budak cina Namewee tu..hahaha
TIU NIA BU tnb
Mahkamah World Kelas..paling besar..paling baru..tapi..
paling bochor , paling rasuah , paling blackout.

Best jugak kalao letrik putus . ada orang ketuk Talikom..
Ini macham jumpa ular jumpa India..pergi ketuk kepala madey.

w7 berkata...

Nak tahu juga, apa d mahkamah tak ada back-up ke... Bangunan jutaan ringgit takan tak ada generator. Saya sekolah tak tinggi,saya bukan engineer, pergi kerja pun dengan ex5 cup chai... Nak cerita dunia... Lagi tak pandai, mungkin orang sekarang pandai jadikan dunia ini gelap... Tak tahu lah apa sebenarnya kes blackout ini. Mungkin TT tahu, saja aja tak nak beri tahu maklumat kes gelap

Tanpa Nama berkata...

Plug sudah masuk jubur sefol la brooo....pasai itu tak dak karen.. kulum sefol jgn tak kulum. Pachucheng..boleh gagap si anwar kene kulum dgn sefol ni....kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

elos 8:55 ni buat malu engineer tnb je.. explain gaya org lain semua lulusan pondok.. mmg lah semua benda ada limitation.. tp bila kita ckp soal engineering bukan mcm kita boleh salahkan ipp, human error or natural disaster.. tu semua mesti being put into consideration at design stage.. sbb tu lps siap kita ada commisioning process dan FMEA.. all the errors have already been calculated. Even sometimes we can infer any phenonmenon that might occur in the future if we have some smart regression analysis.. Jd aku rasa aku setuju lah ngn ko yg mmg tak mampu sara anak bini dgn gaji tnb dan mmg aku rasa tindakan ko tepat dgn masih bergantung ngan mak bapak..

Tanpa Nama berkata...

telekom jual unifi je bro, tak caye suruh bunkface nyanyikan lirik sumpah laknat, boleh pilih samada dalam mesjid atau atas pentas...

tnb jual tenaga, tak caye suruh shy fool "the anggota-sulit a.k.a. spy-mat-bontot" bunyikan skrip sumpah laknat, boleh pilih samada menerusi mulut atau buntut dia...

Tanpa Nama berkata...

Aku rasa, ramai rakyat dah muak dan meluat dengan kes yang nampaknya seolah-olah tidak ada penghujungnya.
Yang Mulia Tuan Hakim, please... please... buang kes ini. Kalau tidak sumbatkan Anwar tu cepat2 dalam penjara.
Tak malu ke Tuan Hakim yang bijaksana diberi Tuhan dengan otak bergeliga menjadi hakim lubang jubur Sialfool haramjadah tu.
Kerana ikutkan sangat nafsu orang2 berkepentingan, sistem perundangan di Malaysia habis terbarai.
Nampak sangat tidak ada keadilan langsung bagi Anwar. Bekas Timbalan PM pula tu.
Tuan Hakim di Mesir nak bicarakan Mubarak, Tuan Hakim di sini tak habis2 nak hakimkan lubang jubur.
Apa ke punya hakim da.
Aku yang kerja kuli ni pun malu.

Kucing Parsi berkata...

pakat si saifool... kah kah kah...
telekom berjaya. musykil lak. mungkin yang atas sekali tu sama kan? pos malaysia pun kena jugak ke?

Tanpa Nama berkata...

salam sahabat

bodo la dorg nie. Ada main trik blackout. Dulu zaman2x aku sekolah dulu boleh la main blackout. Nak fly je kasi off main braker. Melompat warden n pak guard.
Cari la trik yg hebat sikit. Cerita tamil pung tak pakai skrip mcm nie.
Wakakakakakakakaka

Tanpa Nama berkata...

semuanya jadi banggang dah..
Blackout tu kat bangunan mahkamah je, bangunan2 sekitar tak terlibat pun, so apa ke jadah nak salah kan TNB, salahkanlah banggang mana mana yang dapat kontrak wiring bangunan mahkamah tu..

rumah kau blackout, jiran kau okey jer, abis tu TNB ke yang salah??

Kalau dah bodoh tu tak payah lah nak bagi ulasan kat sini, buang karen jer..

lan berkata...

soalan simple, tiada backup di situ ke?

ktsk88 berkata...

takkan TNb dari pagi hingga petang tak bole kesan masalah blackout, kalo di rumah i, paling lama TNB sambungkan balik bekalan setelah blackout ialah 2 jam. Ini pulak Bangunan Suci Mahkamah, takkan generator pun tarak.

Apa punya turrrrrrrrrrrr kerajaan.

lan berkata...

Tanpa nama to Elos:

Bagus explaination anda, berbanding Elos yang fikir kami yang tidak kerja TNB tiada langsung ilmu dalam bab-bab ini..

Tanpa Nama berkata...

allo semua..brader anon 5:43 bukan tak tau tnb yg supply letrik..tapi sajaa nak pelekeh jah 2 in 1..isu dia, benda serius mcm ni boleh jadi main main plak.cuba bayangkan api putus masa buat operation orang di hosp. tak ke naya...ini suma tektik dan teknik utk kelirukan musuh saja..apa punya turrrr...

Tanpa Nama berkata...

Kpd bekas engineer TNB yg post komen 16 Februari 2011 8:55 PM,
Gua rase lu punye fiiran sempit sgt..mcmane lu boleh jd engineer pun gua x fhm..gua duduk kt UK dh lame beb,masalah elektrik x teruk lansung..bulan² gua byr bil x mahal pun..siap gua boleh beli kereta BMW skali..sbb kereta BMW kt sane pun murah,lu keje jd Engineer smpai duit x cukup nk sare anak bini,lpas tu byk benefit kene tarik bukan sbb TNB terpakse tanggung rugi juta²,bukan sbb nk upgrade system...bukan beb..tp sbb byk tukang lipat dlm Tnb tu..kesian lu jd mangse keadaan,bapak gua dulu keje jd Intructor dkt LLN,gua hidup mewah time kecik²..by the way lu tau ke LLN tu ape..ahahahah kesian..

Tanpa Nama berkata...

len kali klau blackout..pakai la mancis..x pun lilin..xpun..pangil posmen betulkan..kah..kah..kah

Tanpa Nama berkata...

Tengok gambar mamat saifol tu, aku rasa loya nak muntah, geli geleman, seolah2 dia ni penuh dengan hanyir la... Tak tahu la apa jenis tangkal syyall yg ko pakai la! Syoh syoh!!!! Jangan dekat dengan aku!!!! kah kah kah kah!!

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama 16 Feb 2011 @ 5:43pm :

Ngape la kau marah kat Telekom Mesia pasal blackout tu. Kan elok pi marah kek RTM 1&2 .... ngeh ngeh ngeeee!

Tanpa Nama berkata...

Blackout la kejap sbb Berok SeeBladifool tu nak korek BURIT dia kejap, gatal asyik terkemut-kemut je, lama tak dapat batang kot.

-wakleman

Tanpa Nama berkata...

anon 17 Feb 9.55 am.

jadi kiranya bapak lu keje tukang lipat gak la kan sbb lu idup mewah? LLN/TNB jahanam skrang pun pasal zaman bapak lu la kan tak buat keje...pastuh bila dah jadi bos harap engineer baru plak cover salah-silap derang dulu-dulu. Pegi mampus la lu! Pastuh duduk kat UK komplen macam-macam hal kat Malaysia. balik dulu bro, keje dan tinggal di sini baru tau langit tuh tinggi ke rendah. Mmg betul la anon 16 feb 8.55 am ckp.

Buat rakyat malaysia...tragedi blackout nasional 1996 barangkali ada unsur sabotaj sebagai kambinghitam untuk kemasukan IPP. Ya mmg diakui TNB pada masa itu terlalu selesa, sebahagiannya mungkin kerana bapak anon 17 feb 9.55 tak buat keje, jadi blackout 1996 pun adalah wake-up call untuk TNB yang tak baper nak efisien. Tuan-tuan perlu tahu yang duit bil yang tuan-tuan bayar terpaksa diberi sebahagian besar kepada IPP atas alasan kesediaan mereka untuk menjana tenaga apabila diperlukan dan bukannya atas setiap kWj yang dijual. maknanya kalau tak jalan pun, selagi terikat dengan perjanjian pembelian tenaga ngan tnb derang still dapat duit walaupun haram 1kWj pun tidak dijanakan. Satu hari bukan ciput-ciput...koman-koman ratus-ratus ribu untuk 1 plant IPP...jadik kalu satu bulan korang kira la sendiri. Kemudian keadaan ini diburukkan lagi dengan keputusan kerajaan untuk tidak mengenakan cukai durian runtuh kepada IPP.

Hubaya-hubaya...gas asli untuk penjanaan elektrik bakal dikurangkan subsidinya daripada Petronas sebab gas yang kununnya banyak sudah dijual kepada jepun dan korea. kebakaran di pelantar Bekok memburukkan lagi keadaan. Tarif perlu dinaikkan tetapi kerajaan masih belum berbuat demikian sbb pilihanraya dah dekat. Sesaper yang main saham mesti perasan saham TNB jatuh.

Jadi mohon budi bicara tuan-tuan supaya tidak secara serkap jarang menuduh tnb. gaji engineer tnb adalah antara terendah dikalangan glc dan pernah lebih rendah daripada kakitangan kerajaan. gaji engineer percubaan adalah DIBAWAH garis kemiskinan di bandar (< RM 2500). keje lagi teruk dari plant IPP sbb IPP plant kebanyakan tak jalan tapi gaji lagi rendah. Kalu nak compare ngan OEM mcm langit dengan bumi. TNB tidak dapat berfungsi sebagai syarikat swasta yang sebenar sbb masih terikat dengan dasar-dasar kerajaan ditambah pula dengan anasir-anasir politik dari luar dan juga didalam TNB. Jalan keluar hanyalah dengan memilik-RAKYAT-kan semula TNB atau menjadikannya 100% bebas dari kekanganan kerajaan.

asri berkata...

biasa la umno ....bab letrik blackout ni biasa bagi dia org . masa mahathir nk kalah pemilihan ngn Ku Li pun black out . dh biasa dh bagi juak2 ni . lepas ni kena jaga tempat utama suis supaya dia org x putuskan talian letrik secara paksa ( sengaja putuskan )