Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 16 Mac 2011

CUKONG PUNYA POWER - KETUANAN MELAYU TAKUT




INI KANAK KANAK



nota:
mana pergi pekasam
mana pergi gap
mana pergi ngok melayu
mana pergi pukida
mana pergi pukipm
kah kah kah

JANGAN CEPAT MELATAH ISU PERSENDA AZAN, KATA JAKIM - meloya

Umat Islam di negara ini diminta supaya tidak cepat melatah dengan perbuatan mempersendakan azan menerusi “You Tube" kerana itu mungkin perbuatan nakal kanak-kanak.

Ketua Pengarah Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim), Wan Mohamad Sheikh Abdul Aziz berkata, umat Islam perlu berfikiran rasional dalam menangani masalah itu dan meneliti siapa yang bertanggungjawab melakukannya serta tujuan mereka.

“Pihak yang melakukannya mungkin daripada kalangan yang tidak mengetahui ia merupakan sensitiviti umat Islam, seperti budak-budak nakal.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… KANAK KANAK PULAK PUNYA KERJA…. kah kah kah…

kah kah kah.. BETUL KE KERJA KANAK KANAK?..... kah kah kah..

kah kah kah...BERAPA UMUR KANAK_ KANAK INI?.... kah kah kah...

kah kah kah… ATAU TAKUT PADA CUKONG NANTI TAK UNDI GEROMBOLAN… kah kah kah..

kah kah kah… CUBA TENGOK KLIP TU BETUL BETUL… kah kah kah..

kah kah kah…KANAK KANAK APA?...KPELA BANA BESAR BATANG BULUH.... kah kah kah..

kah kah kah… KURANG KURANG UMUR TIGA PULUH TAHUN… kah kah kah..

kah kah kah…30 TAHUN … BUKAN KANAK KANAK…. DAH BOLEH MENGUNDI…kah kah kah…

woit… CAKAP LAH… TAKUT ILANG UNDI CHINA…. kah kah kah..

10 ulasan:

wali nikah berkata...

part ni mmg gua sokong lu TT..kata nak Islam,kapir wat lebih kurang ke Islam,nape x bela Islam,duk bela kapir..

Gerombolan nak Islam ke nak undi kaper?

p/s : dalam bab ni,PR pun ada gak hok ambe x stuju..

James Iha berkata...

Kahkahkah..memang dasar penakut piang..sepatutnya bab agama dijulang bukan dibuat main. Islam bukan milik melayu ja oi.Cukong ada modal, melayu cuma ada ketuanan. Hilang undi puak cukong, mcmmana mau rembat duit atas angin. Modal boleh beli kuasa. Ada ketuanan boleh dpt apa? Puak2 cukong tak heran dah dgn ketuanan ni. Dgn raja gopal pon dah boleh sentuh2 bahu, lu melayu bole buat ka ini macam..

Tanpa Nama berkata...

Biasalah brader zaman duit semua jadi. Mana ada orang nak pertahankan bangsa, agama dan negara semua.. kah kah kah. Untuk slogan atau poster tepi jalan bolehlah....karut ingat orang sekarang bodoh tuli kah kah kah..

Tanpa Nama berkata...

Yang kaya dikayakan, yang miskin dibiarkan miskin sehingga sampai pilihan raya agar boleh diberi kain pelikat, beras dan gula supaya menyokong BN. Polisi semua berpaksikan keuntungan kepada diri, keluarga dan kroni.. ha ha ha Malaysia satu atau dua ?

Tanpa Nama berkata...

Salam nak join sikit.

Saya baru balik dari Oman. Negara dia boleh dikatakan 98 percent Muslim. Bagi saya Omani are very religious people. Untuk pengetahuan semua azan disana sangatlah perlahan (guna microphone pun very low volume). Tak dengarla pulak azan merata-rata masjid. Kat tv pun tak ada. Sebab orang ramai komplen azan yang kuat mengganggu. Dan Sultan dia dah bari peraturan, azan tak boleh kuat sebab menganggu orang nak tidur-baby, budak-budak. Orang tua pandai-pandaila sendiri dah masuk waktu tu pi lah sembahyang. Sendiri juga mau ingat. Sembahyang bukan kerana azan (azan sampai pekak pun ada gak yang tak sembahyang).

Regards

Tanpa Nama berkata...

ala di youtube biasa aje...ada org SENDAI islam ada org SENDAI kristian ada org SENDAI hindu ada org SENDAI buddha ada org SENDAI org yg tak SENDAI.....ni apa kenapa keluak skrang aje??? dah tahun2 tak buat ape pun.
nampak sangat KERAjaan main wayang kulit....nak toleh pandang org melayu...tapi toleh dari apa ya?....nuklear tengah hancur jepun? atau puak sunni dan shie lawan demo di bahrain? org islam di bom ghaddafi? apa ya??

Tanpa Nama berkata...

ini mangkuk nak jadi anjing bee end-

bagi sebab musabab suapaya melayu tak benci em cee eh laknat

kalau amoi cina masuk masjid jadi isu bosar , mana bodoh pukimak

punya wak kuskus [aka kusrin jawa] yang kata konon konon non muslim

tak leh masuk masjid?


haram jadah ularmak bee end pandai memandai putar belit apa yang jelas ok dalam islam -kata not ok

yang jelas not ok , [di dalam isu yang ore islam patut pertahan macam kafir memperlekeh azan ]
haram jadah wak kus kus dan al bangang anak shaikh [friday born?] mufta wp kl -istihar ok/ tak ada isu/atau konon konan elegant silent

mak kau punya poo.....



apa punya tur....


john kerang 2
p.s.

namesake mika pulak nak pusing se entero malasie -

nak telanjangbulatkan si 'dara sepanjang hayat bee end'
umi -habislah

john telanjangkan kamu , kome robakkan baju seluar dio-ini baru betul

aku berkata...

biarkan wan mohamad anak sheikh celup ni buat bohong banyak banyak. dia ni la antara punca bn akan lingkup.

Tanpa Nama berkata...

kepala bana besar batang buluh?
kah kah kah... lawak tak boleh blah la lu tt

Pakwe berkata...

itu MUNGKIN perbuatan kanak2..

harharhar

takut ilang undi CHINA...

harharhar