Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 16 Mac 2011

YANG PEKAK DAN YANG BANGANG



INI ANNEE BANYAK BAGUS



nota:
elo anee
nanti undi siapa anee?
sami ke dr jeya?
mic ke pkr?



DEWAN RAKYAT KECOH, TPM DIKATAKN PEKAK – mstar

Persidangan Dewan Rakyat hari ini kecoh sebentar apabila beberapa wakil rakyat Barisan Nasional (BN) menuntut supaya Ahli Parlimen Ipoh Barat dari DAP, M.Kulasegaran menarik balik dan memohon maaf atas kenyataannya yang menuduh Menteri Pelajaran dan timbalannya pekak.

Kulasegaran membuat kenyataan itu apabila mendakwa Kementerian Pelajaran enggan mengambil kira maklum balas dan bantahan dari pihak-pihak berkepentingan supaya novel kontroversi 'Interlok' tidak dijadikan buku rujukan dalam mata pelajaran Sastera bagi Tingkatan Lima.

"Kenapa kerajaan masih guna novel Interlok, jawapan dia tak ada kena mengena dengan apa yang saya soal, dia kata, untuk makluman YB, panel bebas telah ditubuh kementerian untuk teliti dan kaji kandungan, pengumuman akan dibuat.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… DAP INI SUDAH MELAMPAU…. kah kah kah…

kah kah kah…JANGAN MENUDUH SEMBARANGAN….MESTI ADA BUKTI… kah kah kah..

kah kah kah…APAKAH DAGING DARI MUKA TELAH MELILIT TELINGA…. kah kah kah..

kah kah kah… HINGGA MENJADI PEKAK…. kah kah kah…

kah kah kah...KALAU TUDUH SEMBAB INI BODOH... SEMUA SETUJU... kah kah kah..

kah kah kah...TENTANG PEKAK INI WAJIB DI SIASAT DULU.... kah kah kah..

nota:
sebenarnya jika pengarang buku ini
seorang seniman – langkah yang tepat
ialah si pengarang sendiri menarik buku ini
menolak buku ini dari diubah suai]

tak mungkin picasso mahu mengubah la geurnica
tak mungkin latiff mohidden mahu mengubah rimba
tak mungkin jeal paul satre mahu mengubah nausea
tak mungkin usman awang akan mengubah tulang tulang berserakan
tak munkin tolstoy mahu mengunbah war and peace

nota:
kalau malikul sembab bodoh
jangan ikut sama jadi bodoh!


5 ulasan:

Stupid University berkata...

Daging dah sumbat kat dalam lubang telinga daa! kah!kah!kah! sama bodoh dengan si Rosmah! kah! kah! kah!

Tanpa Nama berkata...

beb nampak sangt india kat malaysia nie bute sejarah.ahhaa..sah sah mmg golongan pariah yg di bwak masuk ke tanah melayu..yg melalak cakp bukan tu ade laa 1 2 org..yg bekap belakang tu seme pariah tp muke tunduk tangan diangkat..akakakkakakkaa..wkakaka

mahadir yang islam ko selar pariah..inikan mmg india totok pariah..takkan nak cakap brahmin kot..ahahahha]


kelakar..intelok sejarah..ko pergi musium tukar sejarah..cakap sami vellu mmg asal tanah melayu...ahhahahaahaha ..lawak...hati2....ade isu tt nampak bias..oppppsssssssss...:)


saudagar nilam.

wali nikah berkata...

nota:
sebenarnya jika pengarang buku ini
seorang seniman – langkah yang tepat
ialah si pengarang sendiri menarik buku ini
menolak buku ini dari diubah suai


-betol bro,tapi gua riso yg pengarang buku ni pun ada kpentinganya,gua x tuduh tapi bgtau je..kahkahkah

shahmetal berkata...

TT, aku setuju part ko kata, pengarang tu patut bantah karyanya diubah. karya patut dihargai dalam bentuk asalnya. Hanya si politikus2 bodoh yg tak faham seni yg mainkan benda ni.

Karya tu pon diubah utk 'jaga hati' kaum2 tertentu. Kalau release mcm tu je, mmg lagi 'raw' dan oomphh.

maka sebenarnya, ko sokong ke tak interlok ni? kurang faham pendirian ko.

@wali nikah: buku ni dah wujud berpuluh2 tahun dulu. kepentingan kepala hotak ko. ini kerja seni takde kena mengene dengan politik bacul BN atau PR pada asalnya.

siti harapan berkata...

setuju dengan wali nikah...pengarang tersebut patut tarik sendiri bukunya dari bersetuju atas sebarang pengubahsuaian terhadap bukunya...hilanglah originalitinya nanti.