.

Rabu, 12 Oktober 2016

RASUAH BESAR DISABAH




SPRM LEBIH TERUK
Dollah El-Tiduri satu-satu jasanya yang tampak jelas ialah nukarkan nama BPR pada SPRM. Apa pun tahap bangang SPRM tetap sama atau lebih teruk lagi .. cuba lihat berapa ramai Pegawai Kerajaan yg punya berbijik kereta mewah, berbijik rumah, coti diobersi, main golf di Medan, Bandung, Australia. 

Misalnya 3 tahun dulu ada berita koran ngabarkan, seekor penyanyi 80an yg tagih harta sepencarian drp X-suaminya yg kerja Penolong Jurutera je. Hartanya mashaallah .. ada 8 bidang tanah di PJ, resort di PD dan Perak. Bayangkan tanah di PJ, bukan dipinggir tanah Felda ye. Gwa cakap Orang Tiga Suku pun tahu bahawa dgn senarai harta dimiliki, rasuah sedang on. on BANGSA SABAH DITIPU LAGI
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
at 5:03 PM

SABAH TERMISKIN
Haritu keluar statement, sabah antara negeri miskin. Sapa cakap Sabah negeri miskin!? Mmg tak sayang mulut betul!! Itu harta terkumpul dari pengarah jabatan air tapi dah ratus2 juta. Belum lagi harta dari balak! 

Harta jual sempadan pun mesti ratus2 juta jugak. Sprm taknak check gobok ketua menteri sabah ke?? Kabarnya orang sabah mmg tak suka simpan duit dlm bank sebab takut disonglap PM, syabas org sabah. on BANGSA SABAH DITIPU LAGI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/12/16


------------

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

ini la sb nape org ramai nak masuk gomen kemudian part time umno..ni la sb nape bank suka bagi hutang kat gomen walaupun gomen gaji kecik..kalo kena tangkap, kena dakwa tapi still bole dpt pencen lg,still bole bayar loan macam2, still bini bole pakai emas mengalahkan mr t..tak caya? lihat KBS..sehingga kini menteri nya bebas riang dan bole nak masuk sukan sea lagi..sikit hari lg, reda la isu ini..maka semuanya bebas..semuanya senyap...tiris tetap tiris..oleh itu, najib wajib ditangkap, didakwa dan dibawa balik semua harta rompakan..satu perangai melayu yg glamer sejak dulu ialah buat hutang juta2, tak bayar hutang kemudian diisytihar muflis namun peminjamnya duduk di oversea..lepas 10tahun balik malaysia dan kawtim ic baru..finish problem..namun hutang tetap hutang dan siapa yg nak bayar???