Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 4 September 2008

HOT !! MINTA BANTUAN ADA ORANG HILANG

PUTRAJAYA, 4 Sept (Bernama) Kaum bukan Melayu tidak harus menganggap kenyataan Ketua Umno Bahagian Bukit Bendera Datuk Ahmad Ismail bahawa orang Cina adalah pendatang dan tidak layak mendapat hak sama seperti Melayu sebagai dasar Umno kerana itu adalah pandangan peribadi, kata Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi.

Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak telahpun memohon maaf secara terbuka bagi pihak Umno dan berharap supaya orang bukan Melayu tidak terganggu dengan kenyataan Ahmad yang berbentuk peribadi itu.

"Datuk (Seri) Najib has said the right thing but depa nak jugak Mat Ismail (Ahmad Ismail) mintak maaf, so I'm trying to get him, tak dapat dia lagi dan pemberita pun trying to get him, I know that.

"He can say that it is not his intention tapi kata orang apa yang cakap dah tercakap, itu masalahnya..Pepatah Melayu kata lajak cakap tak boleh undur, lajak perahu boleh undur (terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya)," katanya.

Katanya, beliau pasti Ahmad akan tampil untuk memberikan kenyataan kerana tiada tempat untuk beliau 'bersembunyi'.

"Mana dia nak 'pi'..sekurang-kurangnya apabila saya ke Pulau Pinang, pasti saya akan berjumpa dia juga," katanya.


Kah kah kah….. tolong cari mamat ini …. Mana dia sudah lari….kah kah kah.

Yang lawak tu bukan mamat ini hilang….. yang lawak ialah PM malaysia cakap rojak…. Campok campok kah kah kah…. patutlah  bahasa melayu cerca merba…..

Woit orang dewan bahasa bila nak rotan dolah badawi ni……. mi no speek inglish.... me no fahamlaaa. datuk bodek johan jaafar dan hassan ahmad mana hang hilang… hang ilang sama ka….. kah kah kah.

16 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Aku dari kecik sampai tua pakai bundle (beli baru underwear dan stokin je).Kekayaan yang aku ada hari ni pun asalnya platform meniaga bundle (sorry, bukan DEB-cina pekan nenas yang dulukan modal=satu kontena baju busuk). Bila dah tua ..pi sain kontrak kat oversea juta-juta pun pakai bundle..gerek beb - suit lengkap baru $85.50. Sekarang aku rasa bersalah, pada saper tak tau la, kalau beli seluar jean kat KLCC harga lebih 200. Aku ngorat bini aku dulu pun pakai bundle (tewas juga doktor yang cuba compete dengan aku)Aku akan terlalu terharu jika pak lah pun pakai bundle..kerana idaman aku cuma satu...Big E bundle...mahal beb...tak kurang 3k kalau umurnya dah lebih 30 tahun

Navy pencen

Tanpa Nama berkata...

Biasanya kalau orang cakap rojak macam ni, dia tak ikhlas sebenarnya...ataupun ada benda yang dia sembunyikan...
wallahu alam...

zarin berkata...

kenapa dato yg kuar kenyataan racist ni sendiri tak minta maaf?
kenapa dah sekian lama bijaN plak kene mintak maaf? skrg ni pak lah plak kene ulang tayang mintak maaf..? bewok tol la..

awangnoi berkata...

dah la.dolah tolong keluar dewan!!!

izzat aziz berkata...

hilang ke..
nth2 saja2 main nyorok2..
lyn2...

DIN berkata...

pengganti bundle kalau kat sini hujung minggu car boot sale, kalau nak tengok melayu ramai lah kat situ. bukan baju pakai aje, segala pinggan mangkok, perabut, kuda, jual kereta pon ada.

kedai-kedia charity: oxfam, cancer charity etc..etc.. pun jual bundle. aku pegi interview kerja pakai suit dundle beli kat sana £10aje...

din
manchester

abubakaromar berkata...

depa lari samala tuh...lah bodowi nih sembang kapai(sk) ja tok isham oi...mmg tau dah..balik putrajaya sambung tdoq laa pastuh...

amanlegend berkata...

Salam..

Inilah senjata UMNO semenjak mula memerintah malaysia,bila keadaan terdesak,isu perkauman akan dibangkitkan tanpa memikirkan akibatnya.

Disi saya ingin menyeru kepada DSAI dan penyokong PR supaya berwaspada dan menkaji dengan mendalam ungkapan dari pemimpin UMNO yang mungkin merupakan satu rancangan jahat yang sedang digerakkan untuk mematahkan rancangan penubuhan Malaysia Baru.

Kerana UMNO dan ahli-ahli penyelewengan didalamnya pasti akan melakukan apa sahaja untuk terlindung dan kekal selamat memandangkan UMNO masih lagi berkuasa.
Ungkapan Mahaf*raun harus diambil kira kerana dialah yang paling risau jika DSAI menjadi PM dan Mahaf*raun bukan sahaja licik malah akan teramat zalim mendepani seteru politik tanpa mengira Impaknya.INI SAYA SANGAT PASTI

Ungkapan Mahaf*raun:
"kita masih boleh melakukan apa sahaja,kerana kita masih lagi memegang kerajaan pusat"
"Apa yang mungkin saya buat akan perlukan sokongan terutamanya dari UMNO"
Mahaf*raun harus membuat pilihan samada terus hidup atau mati ditelanjangi.

Selamat..takbir!!

natrah berkata...

hahahaa...apa nak buat itulah perangai depa...baling batu sembunyi tangan...kalau baling tak kena kepala orang takpe ni tidak....benjol berdarah dibuatnya kepala rakan tiong hua kita dibuatnya.....

*p/s sehari ni tak sempat tengok blog abang isyam...rindu arr!!!

Tanpa Nama berkata...

mamat ni cuma 'speaker' shj, ada 'akai besark' belakang dia yg suroh dia cakap , nak bagi huruhara macam siam.

gempark

laxmana berkata...

bundle ok ape bang... heh!

Tanpa Nama berkata...

UMNO racist! Pak Lah sendiri tak tau nak buat apa. Biaq Pi Laa kata Pak Lah.

Farouk berkata...

Ada saja yang tak kena dengan Pak Lah di mata pembangkang.. Bahasa dia rojak sikit pun hangpa kutuk.. Lagi teruk Bro Hisham ni merapau... Asyik nak gelak tak sudah-sudah, macam orang kena ganja...

cucupakkasim berkata...

hilang..?? kah..kah..kah..dia mesti menyorok kat rumah ali gemok di free school punya,cuba surih SB check tengok,..kalau tak jumpa juga cuba tanya tanya md deris jones road,atau tanya tanya kat port politik roti bakaq,hatin road depa mesti tau punya...mat semail ni masa belia dulu kami panggil ponen....kah..kah..kah..

kebun500 berkata...

adus ,minta maaf hari raya la..apa ;a bongok sangst

nan berkata...

http://www.malaysiatoday.com/Berita/ahmad-dakwa-tidak-bersalah.html