Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 4 September 2008

HOT ! UMNO BUAT LAPORAN BPR DOLAH/NAJIB RASUAH

Seorang ahli United Malays National Organisation yang bernama Mazlan Harun telah membuat satu laporan rasuah di pejabat BPR Wilayah. Ini adalah laporan BPR yang kedua dari Mazlan Harun kepada Badan Pencegah Rasuah.

Dia memberikan bukti-bukti untuk menuduh Abdulah dan Najib telah menyalah gunakan kuasa.

Mazlan Harun ialah anak Datuk Harun , seorang pemimpin United Malays National Organisation yang juga pernah di penjara kerana rasuah.


Kah kah kah……best be best…. inilah berita hot hot hot gua suka dengar… bila depa gaduh rebut harta rompakan….. biarkan biarkan biarkan….. marilah kita ketawa kah kah kah….

Tapi.... datuk harun dulu pun rasuah kan..... kah kah kah.

21 ulasan:

LensaPR berkata...

Rasuah untuk melayu tak dosa kot?. Ha ha ha

Tanpa Nama berkata...

mari kito golak samo-samo

kah kah kah

youth attack berkata...

ya,memamg benar bapa Mazlan pernah disabitkan atas kesalahan rasuah dan bapa dia dibebaskan setelah mendapat pengampunan dari Agung semasa Tun Dr.Mahathir mula menjadi PM.

tak tahulah kenapa Mazlan ni beria-ria sangat hendak "mengenakan" Abdullah.mungkin kerana terhutang budi kepada Tun yang mana Tun sekarang ini pun sedang menyusun strategi untuk menjatuhkan Abdullah.

adakah laporan yang dilakukan oleh Mazlan merupakan salah satu modus operandi Tun untuk menjatuhkan Abdullah?

jeng!jeng!jeng!

~PakKaramu~ berkata...

Saya tak faham dengan tujuan hidup mereka, nak katakan manusia taklah sampai cam tu, so depa ni sapa sebenarnya,saya dengaq cerita ni lamaaa! dah! depa ni kan suka larang orang buat rasuah tapi MEREKALAH yang buat rasuah! ape bendeee lah orang jenis mereka nihhh !!!! eloklah depa ni kita do'a bagi PETIR PANAH, BPR pun tak dengar ulas atau nak siasat

cuomo berkata...

kenapa takde orang repot psal Anwar tentang perpindahan 43 mp BN yang bakal berlaku nanti?

yerlahkan.takkanlah semua mp BN tu nak terjun parti lain tanpa ada apa-apa jaminan atau pulangan dari PKR dan Anwar.

jadi,jaminan atau pulangan dari PKR dan Anwar kalau diikutkan boleh dikira sebagai rasuah kan?kan?kan?

Tanpa Nama berkata...

Biarkan luncai terjun dengan labu-labunya...biatkannn...

kepalobana berkata...

ala bang buek lapuran berjuta pun tak guno kalau tak ado tindakan.. buek lotih kaki tangan yo...

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah - golak berdokah dokah

tuan tanah berkata...

betul ker musa hassan dah lumpuh??

ada sesaper yg ada berita pasal dia...

awangnoi berkata...

kahh kahh kahhh kkkaahhhhhh kahakkkkks...

Izwan berkata...

hahahaha..

Ape nak jadi cik Oit..

Dah duk melingkaq atas pagaq pa lagi, kapal nak karam dah nuh..

joe berkata...

kah kah kah..pacik isham mmg suko bona golak bosar eh..layan la pacik..ese pon suko..tgk amnor nih bepocah bolah..xpayah kito plak poie sesusah mocah bolah kan dieorg...

unlce_abu berkata...

rasuah dah macam mkn kurma haa..lolap mato pon bulih tolan..hahahahahahuii....

AbdRahim berkata...

Bila berebut hidangan serigala2 ini akan bercakaran sesama sendiri,sedangkan hidangan yang didapati adalah hasil pemburuan bersama....

itulah kelebihan sang serigala,sanggup berkerjasama untuk menumbangkan seekor kuda,tapi kuda dah tumbang mereka pulak yang akan bebunuhan berebut untuk makan sendiri tanpa reti berkongsi....

zarin berkata...

hari tu Ezam pon ada buat laporan rasuah pak lah ke BPR..nape senyap je?

Tanpa Nama berkata...

Heh...itu kan prinsip-prinsip dalam Islam HAdhari......memperkasakan kepimpinan yang ada...

Harun Al Rashid berkata...

Jangan lupa bahawa Mazlan Harun tu kroni TDM. Sebab itulah diorang dok nak pekena Pak Lah habis-habisan. Dapat arahan daripada TDM la kot..

Tanpa Nama berkata...

Aku sangsi la si mazlan ni tau apa dia buat. Sejak berzaman mat mat ameno hidup dengan rasuah. Dia dah tak tau beza rasuah atau rezki. Pi dok repot buat apa? Salah guna kuasa tu rasuah? Mazlan ...hang pi sekolah balajar tatanegara, mana ada salahguna kuasa. Dolah memang ada kuasa , pakai je la. apa pulak salah....kah kah kah

Navy pencen

esbj berkata...

Salam.

Kita melihat dan mendengar. Tidak kira Siapa. Dari PR, dari BN atau dari kelompok yang lain-lain.

Jadikan iktibar. Tatalaku yang buruk harus di hindari. Balik pada asas. Jangan "seperti Kaduk Naik Junjung" . Bila ini berlaku habis rosak binasa.

Banyak peminpin yang berkerja tidak Ikhlas. Mahu berkuasa kerana "ada udang diseblik batu". Ini yang bahaya.

Awas PR dan BN kamu semua akan kecundang jika naluri dan hati tidak bersih dan selalu di hinggapi hasad dan dengki.

"Jangan telunjuk lurus kelingking berkait". Kembalilah .. kembalilah...kejalan suci yang abadi. Semuga segala tindakan di Restui Illahi.

Janganlah Kami rakyat kecil selalu di bohongi..Bila kami bersatu terjadilah Sonami.

Tanpa Nama berkata...

Not only was the father kaki rasuah, and went to jail for it, he is also a murderer, for that he did not go to jail. DATUK HARUN THE MASTERMIND OF MAY 13 1969. Ask his family about the confiscated towkay cina properties, it would have continued if not for TUN HUSSEIN ONN, but unfortunately TUN HUSSEIN ONN WAS STABBED IN THE BACK WHEN HE WENT for bypass surgery in UK, Mahathir who was acting PM went against instructions, went to the yang DI PERTUAN AGUNG and got a Royal pardon for harun idris the mastermind of may 13.

Shamil berkata...

hahahaha.... org dia jugak yg belot