Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 5 Mei 2011

PADAN MUKA - SOKONG LAGI GEROMBOLAN




SATU TIPU SATU KELENTONG



PETROL RON97 NAIK 20 SEN MULAI TENGAH MALAM INI - tiewnama

KUALA LUMPUR: Harga petrol RON97 naik 20 sen kepada RM2.90 seliter berkuat kuasa tengah m alam ini.

Harga petrol RON97, yang kadarnya diapungkan sejak tahun lalu, mengalami kenaikan lagi - 20 sen untuk dijual RM2.90 seliter mulai esok, demikian menurut Persatuan Pengedar Petrol Malaysia hari inalam ini, manakala RON95 kekal pada RM1.90. – Bernama

PETROL RON97 NAIK 20 SEN LAGI MUALI ESOK - minsider

Harga petrol RON97, yang kadarnya diapungkan sejak tahun lalu, mengalami kenaikan lagi - 20 sen untuk dijual RM2.90 seliter mulai esok, demikian menurut Persatuan Pengedar Petrol Malaysia hari ini.

Ia kenaikan kali kedua sepanjang April-Mei tahun ini.

Bagaimanapun harga petrol RON95 tidak mengalami sebarang perubahan.

Harga petrol RON97 juga mengalami kenaikan 20 sen seliter pada 2 April lalu dan dijual RM2.70 seliter sejak itu.

Kenaikan kali ini adalah peningkatan keempat tahun ini. Ia mengalami kenaikan 10 sen seliter berkuat kuasa 31 Januari lalu.

Harga RON97 yang diapungkan mengikut pasaran minyak dunia semasa, naik sebanyak 15 sen pada 1 Disember lalu, menjadikan RM2.30 seliter dan kemudian RM2.40 seliter mulai awal Januari lalu.


NI NAK BAGI KAU ORANG SEMUA SELARAS ANGIN:

Harga minyak di Malaysia RM2.90

Brunei-RM1.29
China-RM2.41
Bahrain-RM0.87
Kuwait-RM0.81
Saudi-RM0.58
Mesir-RM1.03
Libya-RM0.43
Venezuela RM0.16


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… TAPI LEBIH MURAH DARI HARGA DI SWEDEN…NORWAY DAN DENMARK… kah kah kah..

kah kah kah…LEBIH MURAH DARI SIAM…SINGAPURA DAN AUSTRALIA…. kah kah kah..

kah kah kah…LEBIH MURAH DARI DI LONDON …PARIS…NEW YORK… kah kah kah..

kah kah kah…WOIT PADAN MUKA…. kah kah kah

kah kah kah... MENTERI SUDAH CABUT LARI... TAKUT NAK BUAT PENGUMUMAN... kah kah kah..

kah kah kah...NAMPAK GEROMBOLAN SUDAH MULA TAKUT... kah kah kah

21 ulasan:

Lang berkata...

tapi masih nak jawap kat tv.... harga kita masih terendah jika dibandingkan dengan negara jiran....

jiran yg mana entah la...

bukan kah mesia ini negara yg TER....

tradgard berkata...

Isham, Sverige memang mahal..........RON 95 harganya RM6.50 laaaaaaaaa. Yang 97 taktau la berapa. mahal sih! Ngak tau, ngak pakei yang tu....

MALAYSIA BOLEH. kahkahkah.

Tanpa Nama berkata...

Hahaha. Minyak RM0.16/Setliter di Venezuela? Pernah pergi sana?? Ada saudara mara yang tinggal disana? Check fakta betul2. Jangan dok hentam. Pergi check balik harga2 minyak yang hang stated? 80% Salah!! Gila2.

Anti TELAN berkata...

Untuk RON95 ibarat burit dihujung tanduk...kah kah kah...hanya tunggu masa untuk dinaikkan.

Kalau berani buatlah sumpah laknat beri alasan konkrit kenapa perlu RON97 harganya RM2.90?

Tanpa Nama berkata...

sat lagi pelaq amnu kata " kalau hang tak suka miak naik, hang pi la dok kat negara laen..!" ni akan keluaq dari mulut busuk DAJAI PELAQ

Tanpa Nama berkata...

sibuk tampung kos projek umporno 1malaysial ...

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah…padan muka rakyat malaysia…. kah kah kah..

kah kah kah…padan muka orang melayu…. kah kah kah..

kah kah kah…padan muka orang umno…. kah kah kah..

Tanpa Nama berkata...

Mcm gampang!!

Tanpa Nama berkata...

dey motherfucker Tanpa Nama 5:33 AM..

kalu bodoh gi ngaji skolah jangan dok monteng.. tu fakta isyam bg bukan main hentam.... mesti ko ingat venezuela tu sempadan ngan jepun... kah kah kah... woii bodoh la hang.... memang minyak sana paling murah....

google la kalau tanak jadi bodoh... kah kah kah...

Tanpa Nama berkata...

WOIT KENA TUKAR GAYA IDUP...NAIK BASIKAL GI KEJO...
LANCAU....

YG DOK KOMEN 5.33 PAGI MEMANG BODOH TAHAP CIPAN TAK PAYAH GI SANA LAH GOKS LEBAI GOOGLE KAN ADER

Tanpa Nama berkata...

kenaikan ROn97 adalah selaras dengan kenaikan badan ROsmah Mansur - First Lady tuh..jadik...sama2lah kita berdoa agar First Lady (kunun2 tuh) diet kan badan...jadi turun lah berat badannya dan serentak itu agar turun juga rega ROn97..sekian terima kasih

Tanpa Nama berkata...

Cuba tanpa nama 5 May 2011 5.33AM try check website nie....http://en.wikipedia.org/wiki/Gasoline_and_diesel_usage_and_pricing#Typical_gasoline_prices_around_the_world....MMg jauh beza ngan venezuela....Ngan indonesia pun leh nyawa ikan kot...he3

Lovelygirl berkata...

niii memang betui buat aku 'naik angin giler'... nak masak apa pun xtau semua brg naik harga lagi... nak beli paham2 la...

tolong!!!3x dah tak tahan duk Malaysia bumi tercinta ni...asyik kena tipu ajek!

-surirumah-

Tanpa Nama berkata...

apa yg kita nak bandingkan negara org bukan kita tinggal sana pun. kerajaang kna sedar berapa sen sgt la gaji rakyat semua

cicit ngah layor berkata...

Dah tangan tu ngelenyor sangat mangkah dacing PRU 12 dulu,jangan meghongot semuer barang naik depan muker teman.Kaghang tak pasai-pasai jer kenyang kener maki hamun bergantang2.Org2 kg berpendapatan tak tentu,tp PRU 12 dulu giler sangat mangkah dacing,pergi ler kepadang bola dikampong tu,berpesta ler komer sepuaih2nyer dgn kenaikan yg komer sokong sangat ni.Berseghonok ler komer,bertepok tangan ler komer.Memang bughuk pintak betoi puak2 ni.Menang soghak,isap ghokok nipah.kah kah kah.

jerangkung dalam guni... berkata...

----pokio----
Saya mencari juga di mana kedudukan sebenar bagi harga petrol Malaysia untuk dibandingkan dnegan negara pengesport minyak yang lain. Tetapi tidak mengapa, kerana saya masih bersyukur kerana harga petrol di Malaysia masih lagi termurah di dunia termasuk juga lebih murah daripada Thailand dan juga Singapura

jerangkung dalam guni... berkata...

negara yang mempunyai simpanan minyak terbesar di dunia
# 1 Saudi :262,700,000,000 barrels
# 2 Canada: 178,900,000,000 barrels
# 3 Iran: 133,300,000,000 barrels
# 4 Iraq: 112,500,000,000 barrels
# 5 UAE: 97,800,000,000 barrels
# 6 Kuwait: 96,500,000,000 barrels
# 7 Venezuela:75,590,000,000 barrels
# 8 Russia: 69,000,000,000 barrels
# 9 Libya: 40,000,000,000 barrels
# 10 Nigeria:36,000,000,000 barrels
# 11 Mexico: 33,310,000,000 barrels
# 12 Kazakhstan:26,000,000,000 barrels
# 13 Angola: 25,000,000,000 barrels
# 14 USA: 22,450,000,000 barrels
# 15 China: 18,260,000,000 barrels
# 16 Qatar: 16,000,000,000 barrels
# 17 Brazil: 15,120,000,000 barrels
# 18 Algeria:12,460,000,000 barrels
# 19 Norway: 9,859,000,000 barrels
# 20 Oman: 6,100,000,000 barrels
# 21 India: 5,700,000,000 barrels
# 22 Indonesia:4,600,000,000barrels
# 23 Ecuador: 4,512,000,000 barrels
# 24 UK:4,500,000,000 barrels
# 25 Yemen: 4,370,000,000 barrels
# 26 Australia:3,664,000,000 barrels
# 27 Malaysia:3,100,000,000 barrels
# 28 Argentina: 2,950,000,000 barrels
# 29 Egypt: 2,700,000,000 barrels
# 30 Syria: 2,500,000,000 barrels
# 31 Gabon: 1,921,000,000 barrels
# 32 Tunisia: 1,700,000,000 barrels
# 33 Sudan: 1,600,000,000 barrels
# 34 Congo,: 1,538,000,000 barrels
# 35 Colombia:1,492,000,000 barrels
# 36 Brunei: 1,255,000,000 barrels
# 37 Denmark: 1,230,000,000 barrels
# 38 Romania: 1,055,000,000 barrels
= 39 Mauri:1,000,000,000 barrels
= 39 Burma: 1,000,000,000 barrels
# 41 Trinidad and Tobago: 990,000,000 barrels
= 42 Vietnam: 600,000,000 barrels
= 42 Uzbekistan:600,000,000 barrels
# 44 Azerbaijan:589,000,000 barrels
# 45 Italy: 586,600,000 barrels
# 46 Thailand: 583,000,000 barrels
# 47 Equatorial Guinea:563,500,000 barrels
# 48 Cuba: 532,000,000 barrels
# 49 Bolivia: 458,800,000 barrels
# 50 Germany: 395,800,000 barrels
---pokio---

Tanpa Nama berkata...

ptuuiihhh!!!gerenti barang2 akan naik lagi toooooooollllllloooooooonnnnnnngggggggg...

faezal berkata...

dulu2 menteri pengguna yg umumkan.. pastu timbalan menteri dia.. sekarang ni presiden minyak pulak umumkan... esok2 pekerja bangla kat stesen minyak tu pulak yg umumkann

Tanpa Nama berkata...

Main articles: Health care in Venezuela and Mission Barrio Adentro
Venezuela has a national universal health care system that is free of charge. The current government has created a program to expand access to health care known as MisiĆ³n Barrio Adentro.[62][63]
Infant mortality in Venezuela stood at 16 deaths per 1,000 births in 2004, lower than the South American average (by comparison, the U.S. stands at 5 deaths per 1,000 births in 2006).[64][65][66] Child malnutrition (defined as stunting or wasting in children under age five) stands at 17%; Delta Amacuro and Amazonas have the nation's highest rates.[67] According to the United Nations, 32% of Venezuelans lack adequate sanitation, primarily those living in rural areas.[68] Diseases ranging from typhoid, yellow fever, cholera, hepatitis A, hepatitis B, and hepatitis D are present in the country.[69]
Venezuela has a total of 150 plants for sewage treatment. However still 13% of the population lack access to drinking water but this number has been dropping.

fikirkan kan lah....
jangan buang masa...

Tanpa Nama berkata...

masalahnya aku yg pangkah PAS pun jd mangsa ni,barua btl yg memangkah dacing berat sebelah tu.mintak sesangat BN bungkus dlm PRU13 ni