Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 12 Julai 2011

LIHAT SEJARAN YANG KITA BUAT





NOTA:


lihat kembali
detik detik perjuangan

lihat kembali saat saat cemas
lihat kembali aroma dan nada perjuangan

lihat keberanian anak anak muda
lihat kebangkitan anak anak muda
lihat setiakawan anak semua banga

bila kau lihat klip ini
kau sedang melihat cermin
didalamnya adalah pelakar sejarah
didalanya adalah ikatan perjuangan






9 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Hisham & Polis tak boleh nafikan lagi "keganasan" polis terhadap rakyat yang berdemo secara aman untuk menuntut keadilan bagi pembersihan Daftar Undi!!

Tanpa Nama berkata...

"If ye love wealth greater than liberty, the tranquility of servitude greater than the animating contest for freedom, go home from us in peace. We seek not your counsel nor your arms. Crouch down and lick the hand that feeds you. May your chains set lightly upon you; and may posterity forget that ye were our countrymen."
--Samuel Adams

Tanpa Nama berkata...

aku takley blah tgk komen membar aku kata perhimpunan bersih ni tak jaga kebersihan.kak,kalo da ramai org,memang susah la nk jg kebersihan.stadium bola,jom heboh.mtv world stage tu,xde sampah ke??ha ah,sampah xde,kitorg jumpe kondom je

1.Bayi Terbuang Yang Kesian
2.Set Permainan Sebenar Angry Bird
3.Kek Sebenar Angry Bird

DX berkata...

setelah habis berdemo pada hari sabtu lalu. aku singah ke masjid KLCC. aku borak dengan beberapa pemuda.

A: tak puas hati kita dah duduk da konon nak berdamai. pastu dia leh baling gas. de kena sepak lagi. memang rasa nak bergaduh.
B: diorang de senjata
A: diorang de senjata kita pun leh de senjata
B: ikut kepimpinan. kepimpinan nak pilih jalan baik
DX: kalau ikut kepimpinan kita mmg baik sngat dah. dia pilih perkataan pun reformasi bukan revolusi.
A: -
DX: reformasi tu, kita menang pilihan raya. ubah sikit2 mana patut. revolusi tu kita gulingkan terus.
B: kita bukan nak perang. kita nak pilihanraya adil je.

memang payah reformasi kalau UMNO terus menipu pilihanraya. tapi cuba 1-2 pilihanraya lagi. bagi lagi ramai yang marah UMNO. lagi ramai yang akan join revolusi.

isham, jaga kesihatan. supaya ko dpat meraikan umno jatuh, reformasi atau revolusi.

Tanpa Nama berkata...

sejarah telah di buat!

suara majority tak penting
demokrasi tak pakai dah
undang tak perlu di ikut

kalau tak suka kita berarak
kalau tak bersetuju kita demo

sejarah telah di buat
dan ini adalah permulaan dari segala 'chaos' yang akan terjadi di malaysia

Tanpa Nama berkata...

Kah..kah..kah..apa ke bangang sangat..human rights?..kepala bapak kau..kau nak polis dukung sorang2 pendemo2ni lepas tu sumbat botol susu dalam mulut diaorang ke..lepas tu dodoikan sampai tido..kah..kah..kah..apalah bangang sangat penulis blog ni..dunia-dunia..macam2 hal..

Tanpa Nama berkata...

12 Julai 2011 1:45 PM, tanpa nama...Laaa...ada lagi pencacai angkat tahi umno bagi komen bodoh kat sini...kau tahu tak apa tujuan mereka berdemo tu?...itulah ...banggang...orang umno ni...otak letak kat buah pelir...nampak china doll , minah indon...tahu nak main aja...Kena kutuk, kena tipu, kena kelingtong dik pemimpin...muka selamba aje...yang tahu...komisen atau projek...itu aja...bahalol...asik kena tipu aje..Dah gi masuk bilek...pak chu ching...duit tak ada nak upah cina doll...najib cakap invester masuk bawak billion-billion...tapi abok pun tak ada...Orang umno mesti percayalah...sebab otak letak kat buah pelir...kahkahkah

rosmah ring2 berkata...

selepas ni anakmuda perlu bersiap utk bertempur dgn segala kekuatan..

melawan kerana mempertahankan diri,kita maju dan anggaplah di hadapan itu bukan polis tapi adalah United Malays nation Organization...

hancur!hancur!hancur!

Tanpa Nama berkata...

aku cukup kesian ngan pencacai umno ni..muka sorang2 dahla xde 'nur' hati menjadi gelap segelap-gelapnya..allah kurniakan akal xtahu nk berfikir..KECUALI duit,projek, betina,arak, maksiat dan sewaktu dengannya..sampaikan ambiga jadi leader bersih pn xboleh..sbbnye dia bkn melayu yang menjaga ketuanan melayu..xsedar2 ketuanan dan hak melayu telah lama dilelong umno...buka mata sikit tengok apa yg umno cuba buat nk dapatkan kg baru kt KL tu??