Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 12 Julai 2011

SAEKOR KANG KONG MULA BERSUARA




INI KEBANGKITAN APA?







nota:
ini kebangkitan apa?
kang kong ini tahu kah
apa di kebangkitan?
kah kah kah














BUKAN KEBANGKITAN RAKYAT
– berita hairan

Perhimpunan haram gelanggang hidupkan karier politik Anwar

Perhimpunan haram di ibu negara, Sabtu lalu, tidak boleh dianggap kebangkitan rakyat atau penentangan terhadap kerajaan seperti didakwa pelbagai pihak terutama pembangkang kerana ia tidak mendapat sokongan menyeluruh rakyat.

Pensyarah Pusat Pengajian Pengurusan Sains Kemasyarakatan Universiti Sains Malaysia (USM), Prof Dr Ahmad Atory Hussain, berkata bilangan peserta perhimpunan haram yang kecil jelas menunjukkan penolakan rakyat terhadap isu dibangkitkan.

“Namun, apa yang berlaku di ibu negara Sabtu lalu jelas berbeza. Jumlah menyertai perhimpunan haram itu tidak mencapai sasaran walaupun penganjur membuat promosi besar-besaran sejak beberapa lama.

“Kalau benarlah perhimpunan itu tanda kebangkitan rakyat, tentu rakyat dari seluruh pelosok negara datang sehingga polis tidak mampu mengawal keadaan seperti di Mesir. Kekurangan orang berhimpun itu bukan disebabkan sekatan polis tetapi mereka takut hendak datang.

“Kalau benar ia kebangkitan rakyat, perasaan seperti itu (takut) tidak wujud dan mereka meneruskan walaupun terpaksa berdepan sekatan seperti di Mesir, tetapi apa berlaku adalah sebaliknya. Kesimpulannya, ia tidak boleh dikatakan sebagai kebangkitan rakyat,” katanya.

Beliau mengulas kenyataan pelbagai pihak dan laporan blog bahawa perhimpunan haram itu adalah kebangkitan rakyat terhadap kerajaan walaupun ia sebenarnya bertujuan menuntut pilihan raya lebih bersih.



KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit….SAEKOR KANG KONG YANG BARU TELAH BERSUARA…. kah kah kah..

kah kah kah…NAK TAHU KENPA KANG KONG INI BERSUARA… kah kah kah..

kah kah kah…NAK SELAMATKAN KARIER KAT USM… kah kah kah..

kah kah kah…PERNAH DENGAR NAMA KANG KONG INI ?.... kah kah kah..

kah kah kah…PERNAH TAHU DI MANA KANG KONG INI BELAJAR… kah kah kah..

kah kah kah… PERNAH JUMPA BUKU YANG DITULIS OLEH KANG KONG INI?.... kah kah kah..

kah kah kah…PERNAH BACA TULISAN AKADEMIK KANG KONG INI?.... kah kah kah

kah kah kah…. PELAJAR USM DAH BOCORKAN KANG KONG INI KAKI KELENTONG….. kah kah kah..

kah kah kah..CEPAT CEPAT SELAMAT KAN DIRI... kah kah kah.

kah kah kah…INI LAH KALI PERTAMA NAMA KELUAR DALAM MEDIA…. kah kah kah…

nota:
pelajar usm
sila beri lagi maklumat
tentang kang kong ini
terutama tentang kes tahu lalu...
kah kah kah



24 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

bangang punya kang kung ni.
kalau jalan ke KL tidak disekat permit bas dikeluarkan 1,000,000 senang2 sampai KL..ooiii bangang punya kangkung datang dari plenet mana ni.. kah!kah!kah!

Tanpa Nama berkata...

Kalau PR dapat memerintah, apa ya akan terjadi dengan kangkong kangkong ini?

iryne berkata...

malu aku jd bekas student dia..

Tanpa Nama berkata...

Dear TT,

I like ur style of writing, very straight forward.

Tanpa Nama berkata...

Jangan jadikan standard pemikiran Prof. setaraf Pencacai atau Katak dibawah tempurung

Tanpa Nama berkata...

pukimak lu kangkung amno..., aku tak tau nak cakap apa melainkan kangkong ni penjilat taik amno nombor satu...

Ibnu Ishaq berkata...

Hisyam, kangkung ni jenis mati pucuk... mana dia tahu istilah bangkit muahaha... kesian.... dah ler mati pucuk, 'no egg' plak tue...

Budak Syburi berkata...

tak kan semua pi baru dikira bangkit, rakyat telah menunjukkan bahawa mereka tidak takut walaupun sekatan dan ancaman diberikan oleh Najib. Mereka mahukan pembaharuan demokrasi di negara ini.

abu ammar berkata...

patut IPT makin turun ranking dunia

Tanpa Nama berkata...

tuan tt
memang lagu tu perangai kangkong menjalar cari tempat yang berair.untuk hidup /cari makan tak kira tepi longkang, lombong, parit, becah,kolam,dan telaga buruk asalkan ada air ,janji boleh hidup.maka si propesor kangkong ni pun sama.kalau macam ni apa guna majlis propesor negara ada nak betulkan seekor ni pun tak mamapu.jelas bahawa para proposor di negara ini perlu diletakan bawah MPN kerana mereka adalah kangkong menjalar mencari air-air di mana saja.para propesor ini syok sendiri konon jadi orang paling cerdik tapi kentot mereka lagi busuk dan kencing lagi hancing.

Yong berkata...

Tak salah Yong kangkung ni dulu kat UUM. Entah camne USM boleh ambik.

golok perak berkata...

... teman tak peduli sape pun kangkong ni ... walau pun dulu masa belajar dalam tingkatan enam dier bersekolah kat Sekolah Menengah Kebangsaan, Teluk Anson... memang sejak disitu lagi dier ni suka berkonsep dan berteori macam-macam, lepas tu sekolah tu di tukarkan kepada nama Sekolah menengah Seri Perak, Teluk Intan ... apa pun bukan sape dier yang teman pertikaikan ... tak kan la seorang professor tak nampak kebangkitan rakyat ... sape yang dia nak tipu ...? tak sangka orang macam ni boleh menipu sesuatu yang jelas lagi terang ... perhimpunan bersih 2.0 dengan matlamat untuk menjaga kesejahteraan rakyat ... boleh tak 'kepala' prof berfikir kalau Pilihanraya dah tak 'bersih' lagi apakah akan jadi pada generasi akan datang... ? komer mengaku professor ; tak kan benda semudah itu tak boleh nak fikir ... atau pun memang komer professor kangkung yang bersekongkol dengan umngook nak menipu rakyat ... teman setuju ngan ABU AMMAR 1.11 - patutlah IPT makin turun ranking dunia ...

kgpadangbalang berkata...

aku tak tahu macam mana ahmad atory hussin ni boleh dapat phd dan taraf professor.

aku ada la terpinjam buku dia kat lbrary masa Uni dulu pasal subjek sains sosial, buku dia standard tahap khalid jaffri (50 dalil) dangan SH alattas (pak syeikh penulis buku politik picisan je).

Ini ke Phd dan professor punya kerja?

Tanpa Nama berkata...

bukan tak salah...memang tak syak mangkok hayon atori ni bekas pensyarah uum...aku penah interview dgn dia.sambil makan karipap saja dia interview aku...dari situ aku tau penat ja aku turun dr shah alam pegi interview..kuang hajar punya atori...utk pengetahuan tt dia ni menjadi favorite tv3 sbg sumber rujukan hentam pembangkang...dah lama dah anjing ni jadi pencacai umno..atori ni hulur air kencing najib pun dia minum kahkahkahkah

Tanpa Nama berkata...

TT..
ini KONGKANG bukan kang kung..
kerja dia Puchikong..
tak tahu apa Puchikung..
p minum air spender Big Mama...
Ke....ke.........ke....ha..ha....ha

opisboi berkata...

kang kong ini jadi makanan kura2..dia nie adi kepada astora jabat..atory = astora = sitora= RM..RM..RM
aku pernah baca buku beliau yg bertajuk: macam mana nak jaga telor najiub & menyoyot kopek bik mama.

Tanpa Nama berkata...

Memang tak dapat sambutan demo BERSIH ni. Tak ramai orang pun. Kat Sogo lima ratus. Kat KL Sentral 250. Kat Dataran Merdeka adalah dalam 35 orang. Tak nampak pun orang berdemo. Tu yang dalam gambar tu semua fotoshop jer. Yang sembur-sembur tu pun bukan kat KL, tu kat Afrika gamaknya. Mana ada rakyat sokong demo ni. Semua rakyat tak sokong. Ish apalah korang ni..

Yang betul semua ialah TV3 suku, RTM dengan surat kabor meloya jer..

Gampang

Tanpa Nama berkata...

nama dia ATORY ataupun A STORY..

facebook pon tak dak gambar..

http://www.facebook.com/pages/PROFDRAHMAD-ATORY-HUSSAIN/150502425020386

Tanpa Nama berkata...

pergi ke page ini..

http://www.soc.usm.my/AcademicStafNew.html

untuk orang lain boleh klik untuk dapatkan contact dan maklumat lanjut..tapi A STORY pulak takut nak kasi maklumat..

kangkong betul lah A STORY nie!

abang entot berkata...

ini kang kung lendir jer nih

raja abd aziz berkata...

Assalam buat semua khas buat GOLOK PERAK: Bile TT bertanya siape sikangkong ini...teman cuma jawab dalam hati saje...tak sangka pulak Tok Golok perak kite memecahkan rahsia. Kite satu sekolah....hampeh!!

Tanpa Nama berkata...

tt,

reka la satu nama gelaran utk gantikan prof tu pada nama lain.. malulah si kangkong2 mcm ni di panggil prof.. tak selayak depa dapat prof disini waima prof kangkong sekalipun.. kendian bagi hadiah best sket dari kopek bik mama tu.. pakej penginapan bawah sanggul bik mama.. hahahahahahahahaha

bro din penang

Zamirul berkata...

Time sy belajar di USM dulu kang kong ni x ngajar kat sini lagi. Sy dulu student pusat pengajian sains kemasyakatan(sains politik) nasib baik x sempat belajar dari kang kong ni hahahaha

Truckster berkata...

TT ini antara senarai tulisan Kankong ni di katalog Library Of Congress, dari tajuk kita dah tahu, smuanya buku menjilat bontot : http://catalog.loc.gov/cgi-bin/Pwebrecon.cgi?DB=local&Search_Arg=Ahmad+Atory+Hussain&Search_Code=GKEY^*&CNT=100&hist=1&type=quick