Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 12 Julai 2011

SEJARAH LAGU TERANG BULAN




NOTA


telah sampai masanya
warga kita melahirkan
satu lagu untuk menggantikan
lagi terang bulan

selagi lagu terang bulan ini
masih digunakan sebagai lagu kebangsaan
maka lagu ini akan terus menjadi lagu lawak bodoh

adalah kerja bodoh untuk memaksa anak anak muda
menghormati satu kerja seni yang di ciplak

penghormatan bukan datang kerana hukum hakam
penghormatan bukan datang kerana takut ditangakap polis
penghormatan bukan datang keraa dapat baju patriot merah

penghormatan diberi tanpa paksaan

hari ini sejarah terang bulan telah diketahui
satu ketika dahulu internet tidak wujud
hari ini semua maklumat boleh dicari dan di temui
termasukalah amah yang telah dirogol olrh rais yatim
kah kah kah






PELAJAR UMT DIDAKWA HINA LAGU NEGARAKU - mstar

KUALA TERENGGANU: Universiti Malaysia Terengganu (UMT) telah membuat laporan polis berhubung dakwaan seorang pelajar UMT mengubah lirik lagu Negaraku, menghina Raja dan juga Perdana Menteri di dalam laman sosial Facebooknya.

Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni) UMT Prof Dr Yahaya Ibrahim berkata, laporan itu telah dibuat oleh pendaftar UMT di Balai Polis Gong Badak, semalam.

"Kita serah kepada polis untuk membuat siasatan berhubung perkara itu. Sehingga kini kita tidak tahu sama ada dia mahasiwa UMT atau sudah tamat pengajiannya ataupun orang luar yang menyamar.


KEMENTERIAN SIASAT PERBUATAN PERSENDA NEGARAKU – berita hairan

BETONG, Sarawak: Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan akan membuat siasatan terperinci mengenai laporan bahawa seorang mahasiswa universiti tempatan mempersendakan lagu kebangasaan, Negaraku, melalui YouTube.

Rais Yatim, berkata siasatan itu adalah bagi menentukan sama ada berlaku kesalahan mengikut Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

"Kita sedang susul perkara ini sebab banyak gara-gara sekarang orang tidak cukup mendengar lagu pop...mereka nak 'mempopkan' lagu Negaraku," katanya.

WOIT RAIS YATIM KAU PEROGOL AMAH

WOIT RAIS YATIM JANGAN NAK MENIPU

WOIT RAIS YATIM LAGU NEGARA KU INI LAGU TERANG BULAN

WOIT RAIS YATIM … TAK PECAYA TANYA AMAH YANG DAH KAU ROGOL

LANCHOW LAGU NEGARA KU…. INI LAGU TERANG BULAN…. kah kah kah..



9 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

adoyai, malunya...patutle indon pandang kita sebelah mata aja...memang patut pun....satu lagi bendera msia yg mirip bendera amerika, takkan amerika tiru kita kot...kah..kah..kah...adoyai...sekali lagi , malunya....

Tanpa Nama berkata...

Cuba search mamula moon kt youtube

Negara Kami berkata...

KAH KAH KAH
NI PASAL MELAYU PUNYA KERJA DIA AKAN SIASAT SAMPAI MATI...

YANG NAMEE WEE DOK NYANYI LAGU NEGARA KU VERSI RAP TAK PULAK NAK AMIK TINDAKAN!! BAGHAL PUNYA KERA...JAAN...

SIAP BOLEH BERAMAS MESRA BERPELUK CIOM DGN MAMAT TU...

KAH KAH KAH KESIAN... KERJA NK TIPU MELAYU KATA T.T KAH KAH KAH

Tanpa Nama berkata...

Lagu Terang Bulan dicipta oleh orang Peranchis sezaman dgn Napoleon..takde kena mengena dgn Indonesia..mereka pun ciplak lagu org.

Salim berkata...

lagu terang bulan tu pun lagu ciplak dari lagu memula moon.Kesimpulannya lagu terang bulan dan lagu negaraku dua2 lagu ciplak.Tapi macam biasa la,media indonesia akn cakap Malaysia ciplak lagu mereka.Padahal lagu tu bukan ciptaan komposer indonesia.

azmie berkata...

budak ni pun. lain kali tulis la ni lirik lagu 'trang bulan', slamat sket. first time kot.
utk sesapa yg tak tau, bung sukarno menari ronggeng dengar lagu ni masa konfrontasi dulu

Tanpa Nama berkata...

mat blue da buat blue mane nak ngaku die pnah wat blue dan die tu kaki blue

1.Bayi Terbuang Yang Kesian
2.Set Permainan Sebenar Angry Bird
3.Kek Sebenar Angry Bird

Tanpa Nama berkata...

bak ulama carma takdo muko laei dah nak suruk melainkan kek lubang jamban. dulu den ingat muko toba macam boyo rupo eh toba macam dinasor. tu sobab milayoo tak hal bilo kono tipu. macam mafia, gerombolan paling takut bilo milayoo sudah pandai dan soda dari lamunan lagu lentuk layu mendayu-dayu macam katak puru disekeh badak. nampak tak, amah pun menyampah sobab dio tahu itu lagu bengali putih. tak payah cakap pasal patriotik atau nasionalis le bilo lagu pun sanggup dijajah. pemimpin milayoo belajar la jadi cerdik sikit. den dongar cakap kangkong pun takdo selero, apo laei montori yg dah expired. we've cabinet ministers holding portfolio in wrong department. tu sbb hancusssss! time ronggeng-meronggeng, puja bulan, pujuk amah sudah abis geng..

Lang berkata...

tanye org perak... lagunye sama tak?