.

Isnin, 20 Jun 2016

INI JAWABNYA






BUAT JAMBATAN MANONG
sebelum buat pilihanraya, sila buat jambatan manong, sila tukar status kolej ke universiti, jgn lupa wahai mp sg besar baru, upgrade pasar sekincan. setahu aku dari beberapa x mp dari tempat lain, utk mengupgrade pasar ni memerlukan kos yg mahal..kita tengok, bole upgrade tak atau cuma mampu pasang papan cadangan je.kpd pengundi2 umno bn, tolong tuntut janji2 yg telah ditaburkan dulu..jgn kisahkan hal 1mdb, hal tppa yg telah mejual negara,jgn kisahkan hal jamil khir yg pakai duit org miskin..

teruskan beramal ibadat berzikir agar dpt masuk syurga.jgn dikisahkan harga tol akan dinaikkan..kebenaran sudah didengarkan tp mereka tutup telinga, ditunjukkan bukti penipuan tp mereka tutup mata,tetapi mereka buka mata dan berebut2 dgn barangan percuma, duit yg nilainya kurang dari 2.6bilion yg cuma bole bertahan utk sekali belanja je..alangkah bagusnya kalo umno bn naikkan gst, naikkan tol, terus merembat, terus mengadai negara kerana bangsa2 seperti ini bukan saja miskin, tp mereka juga tak on AWAS LEMBU SUDAH BERSUARA
Anonymous
at 6:22 PM

PUSAT LENDIR
incik..bukan sahaja polis, sprm,majlis daerah yg tak serbu pusat2 judi, maksiat, pusat lendir ni bahkan juga tiada fatwa2 dikeluarkan oleh jais atau jakim mengenai pusat2 ini. bahkan juga tiada ulama2 pas, ulama2 agama jais, jakim atau jamil khir yg berani serbu tempat2 itu.

ketika peniaga2 melayu mahu meniaga tetapi dihalau oleh majlis2 daerah ini pun tiadalah org2 agama yg berani menolong. kalo melayu nak niaga, wajib la bayar wang persembahan kpd pekida, perkasa. dua lembaga ini adalah daulah terpendam bagi kasta2 bawah.ketika incik dihalau, cuba dptkan fatwa mengenai kezaliman ini, pasti incik akan disunatkan lagi sekali.ust2 ustazah2 agamawan2 mufti2 ni cuma berani bersyarah je. 

tapi praktikal nya mereka semua adalah penakut.agamawan ini cuma ingin pancut dibadan dan lurah bidadari yg serba cantik itu..ketika kezaliman ekonomi berleluasa, kemana hilangnya sang mufti, sang sufi sang suci bersih sang hafiz..adakah mereka juga hilang seperti hilangnya 2.6bilion bintang2..?? on PERTANYAAN UNTUK DIJAWAB
Anonymous
at 5:11 PM

PAS FASIK
Pas nampak fasik karna dipimpin makluk yang fasik..amanah/pkr nampak keliru kerana dipimmpin oleh spices yg pelik...d.a.p entaaala...ketua strategy sapa?? Yg all junjung mahathir tu kenapa dan sbagian pelarian umno yg menagih dedak2 do atas alasan e economy teruk terjejas..angkara pemerintah...jadi pengindi keliru...for pas yg u all exstreem mcm org kena rasuk antu...

everything failed....saudara anwar ibrahim ditindas oleh satu political jahiliah...maka sebenarnya tu satu keutamaan..alquran juga menyatakan orng yg dizalim sapa2 ..adalah satu keutamaan...penahanan yg satu paksaan atas tuduhan terrorism dll tuduhan tu salah.bukan aku cakap alquran bernahu begitu....sehingakan alquran melontarkan prihal hakim2...pencapaian pas pada hari ini karna insan ini...sosok ini?...sibuk berkata tentang sikapir sedang diri jahil..simunafiq mengata simunafikk...jadi agak luchu... on BERZAKAR DAN BERZIKIR
Anonymous
at 4:46 PM

SYURGA BIDADARI
Org melayu PAS dan mamak PAS ni, ilusi syurga bidadari cukup tinggi. Jgn silap cakap, mau disilatnya engkau ketika itu jugak. Ugama mmg betul2 candu. Mmg betul2 dadah yg janganlah diharap dpt dipisahkan dari mereka2 ini. Asal cakap ja, trus JUMP START atau MELENCONG pasal mabuk PAHALA dan HARI AKHIRAT selalu.

 Ada kilang pahala yg pernah derang nampak dan yakin.Yg derang x nampak ialah, gerak geri derang yg membuatkan rakyat jadi lengit, derang dapat rasa bahagia apa lanchow. Malah makin dibuat rakyat menyampah, makin terasa tingginya taqwa melimpah atas kepala anak beranak derang.

 Apalah punya biol melayu beragama Islam gini. Ilusi apa yg mereka sdg berapokalis yg ditunjukkan tuhan semasa mereka online? Dimulut nak hudud, nak jaga rakyat. Tapi cakap berbolak balik mcm org mabuk todi.. on BERZAKAR DAN BERZIKIR
Anonymous
at 4:25 PM

BOLEH DAPAT 50K
bro tt..rakaat ini ikut berapa yg masuk..kalo 20rakaat selama 30hari , maka bayaran tok imam shj rm50k.kalo 8rakaat, selama 30 hari, bayaran imam kurang sket.di selangor ni, jais telah mengfukwakan bhawa imam2 solat terawih ini dilarang utk tok2 imam dari middle east.imam2 terawih ni wajib amik student2 atau hafiz2 dari tahfiz. utk sebulan je boleh dpt rm50k.

ni sama gak dgn ceramah ust UAI, kalo tiada kesilapan kerajaan selangor ketika x mb dulu, bayaran ceramah je rm50k utk satu ceramah.bayangkan kalo ada dua tiga ceramah atau kuliah sebulan contoh nya kuliah magrib, kuliah zohor, kuliah asar, kuliah isyak, bab mandi wajib, bab hukum jilat faraj , hukum isap kote..sume ceramah2 ini mghasilkan wang, fulus tak kira la ada org dtg atau tidak.

kalo tak caya, lu tanya ust dr asri, berapa bayaran dia dpt utk satu ceramah.agak2 lu brapa bayaran utk pak syeihk habib ya hana ya hana tu..mana mau datang kalo income tak masyuk. mereka sume sudah dilatih dan berlatih agar persembahan mantap dan on FAKTA ATAU AUTA
Anonymous
at 4:13 PM

TAKUT SALAH CAKAP
Menantu abah amat berhati hati takut salah cakap takut salah langkah. Current boss punya stature kekadang mcm rapuh jadi tak blh support gila2 mcm amat lan 3.85 ,s kluak, rahman onn dahlan, tomboy dll obedient dogs. Ini namanya org cerdik sekarang pakai strategy play safe (org cerdik tak semestinya org baik)

 Masa mentua kuat tidor kerja tidor dulu pun dia tekan sampai ranap and knows time to hit when the iron was hot. Dia pasang toll jalanan dan buat blockade di main road yg tiada alternative route. Jadi di situ dia banyak kutip toll sama banyak collection sampai ada politician gelar dia the richest unemployed fellow in the world. Apa yg blh di harapkan drpd track record yg sedemikian. on MANA HILANG
bakri
on 6/20/16


HARUN DIN MENCARUT
apa yg harun din mencarut..cukup2 la mencarut..jin iblis dibelenggu ketika bulan ini, yg ada hanya nafsu..yea tuan tuan hanya nafsu diri..kita akan terus dicarut2kan ditipu dgn fatwa2 dari ulama2 ni..kita tunggu lepas raya. raya pertama kah, raya terakhir kah..atau kahkahkah...bila la tuhan mahu timpakan bala atas nafsu serakah pemimpin2 pas ni..gua ada minta kawan2 yg g umrah agar doakan agar ustaz2 bertopengkan sunnah ini dibukakan kemaluannya dan disedarkan diri bahwa tuhan telah membuka kemulaan nafsu dlm jubah dan serban itu.amenn... on KALAU BETUL - INI BERITA BAIK
Anonymous
on 6/18/16


POTONG TANGAN
hukum solat sapa buat pasai apa sana lain sini lain awat tak mau komplen hukum yang duk pakai lani sapa buat apasai sana lain sini lain awat tak mau komplen Laki-laki yang mencuri dan perempuan yang mencuri, potonglah tangan keduanya (sebagai) pembalasan bagi apa yang mereka kerjakan dan sebagai siksaan dari Allah. Dan Allah Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana.

 As to the thief, Male or female, cut off his or her hands: a punishment by way of example, from Allah, for their crime: and Allah is Exalted in power. macam mana mau potong boleh rujuk lah kitab kitab yang belambak dah dibincangkan bab hukum jinayah dalam Islam ni yang jadi masaalah besar ramai tak mau pakai engkar angkuh nak tunjuk pandai dari Allah sebab tu jinayah makin betambah yang penting curi cukup bukti cukup syarat apa lagi tunggu kasi kerat lah tak payah sumbat dalam penjara pun awat ramai takut sangat depa ni yang takut hukum jinayah Islam ni nak memcuri kut nak bezina kut nak minum arak kut nak marasuah kut on HUKUM HUDUD SIAPA BUAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/18/16




----------

Tiada ulasan: