Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 29 Ogos 2008

GEMPAQ !!! TAHUKAH ANDA ??

1 – Tahukah anda belanjawan SUKOM 1998 – masih lagi BELUM  di audit. Sudah 10 tahun. Telah ada 3 Menteri Belia dan Sukan silih berganti TETAPI kenapa belanjawan SUKOM 98 masih belum di bentangkan ke Parlimen.

2 – Tahukah anda bahawa Senator Jins Shamsuddin telah 'klentong' kerajaan Perak dengan projek filem  Pasir Salak?

3 – Tahukan anda hingga ke hari ini belum ada laporan polis yang lengakap tentang percubaan membunuh Sharifah Aini di hadapan Sri Pentas?

4 – Tahukah anda hingga ke hari ini masih belum di ketahui  laporan tentang siapa yang membakar Dewan Tunku Chacelor Universiti Malaya pada tahun 2001. Keyvaes dan Azliana pada minggu kejadian mengakui memiliki bukti. Mana buktinya?

5 - Tahunkah anda siapa pembunuh Norita Shamsuddin ? Apa terjadi dengan kes ini?

6 – Tahukah anda apa terjadi dengan 6 BUAH KOTAK MAT EZAM?

7 – Tahukah anda syarikat mana yang membuat lebuhraya MRR2 yang runtuh rantah?

8 – Tahunkah anda apa terjadi dengan saman Edry KRU yang menuduh ‘gambar bogel’ Pemuda United Malays National Organisation ini adalah kerja ‘copy n paste’?Siapa yang 'copy n paste'?

9 – Tahukah anda dimana Samy Veloo dan Siti Hasmah membuat rambut palsu?

10- Tahukah anda siapa nama isteri Najib yang pertama?

36 ulasan:

Stormbringer berkata...

tak tau la abang isham. den oghang kopih! dudok lam kobon gotah. mano nak tau. tu la sobab eh abang isham kono bagitau. satu yang oghang lua ameno dulu ado cakap "melayu mudah lupo". mano ado melayu mudah lupo. oghang ingat, dio yo buek buek lupo.. kah kah kah (tiru abang isham ni)... bondo bondo ni kono dodah kan. jangan diam an yo! kono kono kono...

boto yo kan abang isham? mano poie eh sumo anchok anchok ni? tak payah nak sughok la bondo bondo ni...

any mouse berkata...

TAK TAJU. MUNGKIN LEPAS 16 SEPT NI BANYAK YANG KITA DAPAT TAHU

azarazara berkata...

persoalan demi persoalan.....

Malaysian Makcik berkata...

isteri najib yg first tu Ku Yi kerabat raja pahang. telah disahkan kurang siuman oleh doktor.. tahukah anda ni kerja siapa yang suruh doktor tu keluarkan laporan tu?

tahukah anda bahawa pejuang kemerdekaan bukanlah dimulakan oleh united malay national organization?

tahukah anda bahawa tarikh yang sepatutnya disambut secara besar-besaran bukanlah hanya 31 ogos tetapi 16 september?

hafiz berkata...

saya tidak tahu cerita berikut:

1) Kenapa abu shah begitu berang dengan tan sri khalid ibrahim dan apakah abu shah juga bakal bersumpah seperti tajol rosli, najibul razak dan saifool bontot?

2) dimana rosmah cucuk botox dimukanya dan jika ada, berapa ringgit?

3) bomoh manakah yang pernah bertandang ke rumah najib itu dan apakah number teleponnya kerana ada seseorang yang saya mau santau.

4) bagaimanakah saipul bontot berani bersumpah laknat di depan tuhan dan berapa ringgitkah dia dapat hasi dari sumpah-sumpahnya.

5) kalau benar anwar menyodom saipul, posisi bagaimanakh telah digunakan? adakah menggunakan KY?

6) kenapakah mulut shabery chik berbuih ketika debat dengan anwar?

7) kenapa najib bersumpah tidak mengenal wanita mongolia itu?

8) kenapa BeEnd takut sangat dengan Raja Petra dan apakah Be End takda modal nak melawan balik apa yang dikatakan Raja Petra.

Malaysian Makcik berkata...

isteri najib yg first tu Ku Yi kerabat raja pahang. telah disahkan kurang siuman oleh doktor.. tahukah anda ni kerja siapa yang suruh doktor tu keluarkan laporan tu?

tahukah anda bahawa pejuang kemerdekaan bukanlah dimulakan oleh united malay national organization?

tahukah anda bahawa tarikh yang sepatutnya disambut secara besar-besaran bukanlah hanya 31 ogos tetapi 16 september?

dengaq kata ezam koma lepaih jatuh kat bilik air. betui ka?

LilyRose berkata...

ROTFLMAO... now i know why u called this place tukar tiub.... Everytime I read your blog I laugh sampai pancit!

U come up on top as always sham!

megat dewa berkata...

Jawapan untuk soalan no. 9. Dia orang buat rambut kat Pekan Kuala Nerang, Kedah.

Tukar tayar babe berkata...

No 2 - Alamak bro, bagi la details.

No 5 - Everything about this spells "VVIP involvement!"

No 6 - Dia dah jual kertas2 tu kat apek paper lama & duit tu dia belikan pampers utk U know who.

No 8 - Dia ingat kita ni bongok sangat ke?

No 9 - Same shop I get my mop!

No 10 - Raja something..

Tanpa Nama berkata...

boleh la abang isham bgtau ...supaya kami lebih tau

Tukar Tayar Babe berkata...

Oh and I have 1 question to ask as well..

Do you know who is the Malaysian politician yang pernah jadi client Mona Fendey suatu masa dulu? Khabarnya Mona pada masa itu memiliki tongkat sakti yang pernah dipunyai oleh Sukarno. Tongkat ini dikatakan begitu bersakti hinggakan sesiapa yang memilikinya akan menjadi perdana menteri. Clue - the guy is still alive & he's from Pahang.

Snowflake berkata...

Assallamulaikum
Alamak, bang isham dengan hafiz, Snow tak tahu larr... kasi tahu larr.. nak kepoci sikit.
Wassallam

chekdenoor berkata...

sampai sekarang, chekdee taktahu mengapa program khidmat negara diteruskan.....walaupun telah terjadi pelbagai musibah kepada pelajar......mungkinkah ada keuntungan dipihak najib atau rosmah dalam tender pembekalan baju ?????

sampai sekarang, chekdee tak faham mengapa pengajaran scien dan mathematics di adakan dalam bahasa inggeris...... mungkinkah tun mahathir ada keuntungan dengan pembekalan note book yang banyak kelemahannyer kepada guru-guru?????

sampai sekarang....yang pasti...chekdee tak dapat menikmati kesan deb .... nak bisness pun susah kalau tak ada kenal orang politik.... so......

SUDAH MERDEKA KAH KITA???????

Tanpa Nama berkata...

lawak betul la bro... langsung dan secara langsuh... ngeh ngeh ngeh!

Tanpa Nama berkata...

lawak betul la bro... langsung dan secara langsuh... ngeh ngeh ngeh!

Tanpa Nama berkata...

hishamuddin,

sampai sekarang ini saya masih teringat fasal Ayam goreng bersalut aji-nomoto yang bang isham bising-bisng di KFC.

Betulker yang itu AYAM BERSALUT AJINOMOTO ?

Tanpa Nama berkata...

lawak betullah bro... gelak abis aku baca... ngeh ngeh ngeh!

Warkah dari Jepun berkata...

Bil elektrik di bawah RM20 tak perlu bayar? Sedap didengar tapi tak logik!!! Dah lah bil elektrik meningkat!!!!!! Kalau macam tu, peti sejuk di rumah tukar dengan peti kayu, tv jgn dipasang, lampu pasang sebatang aje....pakai tangan basuh baju baru dapat jimat bil elektrik kurang daripada RM20.

Berapa isirumah di malaysia yang mampu jimat sampai begitu. Pak Badui ni, kita fikir dia bahlul tapi dia bijak juga tapi yang merana rakyat biasa. Dia pasang 6 buah Air-C0nd 24 jam...pun tak ada masalah sebab rakyat bayar bil apinya.

Tengoklah...paper esok gerenti puji dia punya.

Kan lebih baik jika bagi cash RM20 untuk keluarga yang mempunyai pendapatan kurang RM1000????

LensaPR berkata...

Kita nak tahu mana MP yang nak joint PR, bukan soalan basi tu

tukar underwear.com berkata...

Tahukah anda
1)Najib ni tak basuh underwear sebab dia percaya dapat feng sui bagus.
2)Pak lah tido tak pakai underwear atas nasihat doktor sebab dah mati pucuk.
3)Syed hamid alba melicinkan kepala botak dia setiap kali depan kamera,supaya nampak sinar dan nampak muka repoter atas kepala dia.
4)Najib pernah kena penampar kat rosmah kat satu majilis sebab dia tengok bontot perempuan lain.
5)samy vellu suka makan kari kepala ikan,kentot dia pun bau kari kepala ikan
6)roh altantuya merayau kat permatang pauh.aku nampak sebelah najib.
7)Puteri Umno ni semua tak virgin.
8)Doktor kat pusrawi terpaksa pakai topeng muka semasa pemeriksaan sebab Bontot saiful berbau busuk

Rimau kumbang berkata...

soalan yg tentu tidak kepastian jawapannya..itu belom di tanya soalan yg terjadi pada tahun 1998..sewaktu aku di simbah dgn air gatal fru..di pukul dgn anjing kerajan dan aku lihat sendiri geng aku kena cekup kat sg ramal dalam.bdk2 ABIM.persoalan yg akan dibangkit selepas september 16..tungggggguuuu

1.siapa gelapkan wang KWSP?

hyde berkata...

bang lu bikin gempaq..bravo bro!!kupas minda..

AnakMudaParlimenBatu berkata...

Pak Hishamuddin,
Semua soalan ini, saya tidak tahu ler jawapannya, mari sama-sama kita cari jawapannya....

Rakan2
Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada artikel baru

Sepukal berkata...

11. Tahukah anda tentang NAJIB dan PORT DICKSON?

yin berkata...

tah tah belanjawan tu baru edit2 smalam..lepas anwar angkat sumpah..

Tanpa Nama berkata...

soalan berkaitan norita tu aku dah ada jawapan. org btn bgtau masa suami aku hadir kursus btn. jawapan kepada soalan itu adalah bekas anak menteri yang terlibat.

soalan pasal sukom tu aku dpt jawapannya dr tko jap tadi. ada kena mengena dgn adik ipar chedet.

aku hanya dpt jawab dua soalan ajer. yg lain gagal.

mungkin jwpn akan keluar tak lama lagi kot.

Hakim berkata...

Samy buat rambut kat company Svenson

Sharifah Aini ppunya kes kena tutup dah. Ada dato nama K yg settle kot


www.lagusempoi.blogspot.com - lagu raya istimewa

www.amirul-hakimi.blogspot.com - skandal

Jeff Ismail berkata...

Saya pun bang tertanya-tanya pasal:

1.Kenapa Umno kata membela orang Melayu tapi kat Kelantan tu dari dulu hingga sekarang kena tinggal dari segi pembangunan.

2. Kenapa Umno kata membela orang Melayu tapi kat Kelantan tu 95% orang Melayu, bus stand Kota Bharu pun tak leh lawan bus stand Salak Tinggi

3.Kenapa Umno kata membela orang melayu tetapi kat Kelantan dia orang buat tak tau, orang Kelantan tu orang SIAM ke?

4.Umno kata pembangunan tak leh dibuat kat Kelantan kerana selalu banjir, kat KL tu baru hujan 1 jam dah banjir habis satu KL boleh pulak buat pembangunan

5.Umno kata kat Kelantan tak leh buat pembangunan sebab Islam tak galakkan..ajaran sesat sapa ajar ni

6.Kenapa hina orang Kelantan kata miskin papa kedana dalam TV dulu macam la orang Melayu negeri lain tu kaya sangat

Kita tunggu la UMNO selepas 16 Sep nanti

Tanpa Nama berkata...

6) kenapakah mulut shabery chik berbuih ketika debat dengan anwar?
ini jwapaqn den... sobab x ado org nak donga cakap seberi chek,,,,

Tanpa Nama berkata...

Entahla..

Namaun:

Saya pun teringinn hendak tahu, bagaimana C4 boleh berjalan keluar dgn selamba dari kawalan tentera. Lebih nak tahu kenapa langsung tak ada usaha nak cari siapa yang membawanya keluar....

Saya juga nak tahu...daripada 20 juta pelancong yg memasuki Malaysia, kenapa hanya nama seorang wanita dari negara Kublai Khan itu sahaja yang hilang dari skrin/sistem imigresen Malaysia.....dan kenapa tak siasat .......

Wassalam.
Adnan M

musafir kelana berkata...

Agak2nya kan kalau dibuat filem dengan tajuk "GEMPAQ !!! TAHUKAH ANDA ??" mesti laku sebab rakyat2 bawahan seperti kita memang nak tahu rahasia2 besar yang telah sekian lama disembunyikan di bawah karpet2 pejabat putrajaya, termasuklah karpet2 di rumah najib & rosy dan lain2 karpet yang sewaktu dengannya.

Harap2nya ada lah orang yang berani macam kamikaze untuk menyelongkar semua rahsia2 besar negara dan seterusnya mendedahkannya kepada rakyat jelata.

Kami berhak tahu dan pemimpin2 juga harus bertanggungjawab terhadap segala perbuatan mereka sendiri. Keadilan mesti ditegakkan supaya tiada lagi karpet2 disalahgunakan untuk menyembunyikan bukti2 penyelewengan dan salahlaku mereka.

Truckster berkata...

9 – Tahukah anda dimana Samy Veloo dan Siti Hasmah membuat rambut palsu?

=================================

jawabanya hanya di tangan Bik Mama...

unta-unta berkata...

Bro...ada jumpe Khir Toyo kat PP haritu?? senyap saja cetusan berapinya..terkejut kot pemimpin menang sorak (katanya) menang besar..
tahukan anda buku 555 dah tak pakai lagi skrg?catit & buang.. PDA : catit & transfer.

dizzy berkata...

jeff ismail...
nampk mcm kesiannyer kat org kelantan..hehhee...sensitif bro...

Tanpa Nama berkata...

Hi,

Kenapa banyak sangat soalan yang tidak terjawab. Semua orang patut tahu, macam mana C4 boleh tak ada orang nak siasat. Dengar khabo, cuma orang tertentu sahaja yang boleh luluskan untuk keluar dari stor ATM. Siapa dia?

Hati apakah yang ada pada seseorang meletupkan mayat. Katak melintas depan mata masa driving pun kita cuba nak elak. Nabi kita dah bagi contoh... hormat orang dah mati. Ini tidak.... letupkan lagi.

Orang macam ini nak ajak bersumpah?, Nak dibicarakan dalam mahkamah? Elok saya petik kata kata DYM Raja Dr. Nazrin
"jangan jadikan mahkamah satu gelanggang di mana skripnya telah ditulis oleh Pengarah yang ada di luar Mahkamah".
Maafkan saya jika tidak tepat. Saya faham macam itulah...

Mana dia kejujuran, mana dia jati diri, mana dia amanah, mana dia cekap, mana dia bersih.

Nampak gaya, bersih menyapu semua projek, Amanah dalam menyimpan rahsia tak betul, cekap dalam menipulasi fakta.

Maaf ya kalau tak betul,

Az

muse berkata...

bang isham..betul ker rosmah tu dulu janda nye si harith esmeth pembaca berita tv1 malam2 tu....