Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 28 Ogos 2008

HATI PENGUNDI ATAS PAGAR GAGAL DITAWAN: MOHD ALI RUSTAM

(Berita Hairan) Kegagalan di Permatang Pauh tak bermakna BN terus ditolak.

KUALA LUMPUR: Kegagalan Barisan Nasional (BN) memenangi pilihan raya kecil kerusi Parlimen Permatang Pauh kelmarin bukan bermakna pengundi di situ menolak terus parti berkenaan.

Naib Presiden Umno, Datuk Seri Mohd Ali Rustam, berkata sebaliknya ia dipengaruhi pelbagai faktor, termasuk kemungkinan sikap terlalu yakin jentera parti BN untuk menang.

Woit…. Nak buat lawak lagi ke …. ni lawak seram....menongeng aku ketawa… patah keretek aku…

36 ulasan:

datin z berkata...

depa ni...mmg suka sok sendiri bro...

rizal berkata...

bodo la ali ketam

amoker berkata...

He can only talk about bilangan babi di Melaka but unsure about orang.

AIC Kuching berkata...

dAh rakyat tolak diorg pun masih nak berdolak dalih ker? apa istilah yang sesuai untuk MANUSIA cam ni ek??

Tanpa Nama berkata...

kakakakaka....memang lawak orang2 umno ni...x nak tima kenyataan lansung...biar lah mereka terjun dengan labu2 nye hahahahahampeh

noel berkata...

Hehe.. sorry bang isham.. sy nak tumpang gelak jer.. hehe..


Too much (st**id) joker dlm United Mereka National Organization..

(Sorry.. i'm malay.. as a malay.. i object the word "Malays" be there.. bcoz..i'm not with them..hehe..can I?)

rizal berkata...

Ali terlupa makan ubat...dah lama dahh...Harap cepat2 tangkap Ali dan humban ke wad gila SEGERA!! Lain macam dah tu. Nanti mengamuk susah orang Melaka, Hang Tuah tak de nak nolong :)

ora koyay berkata...

memang bangang orang2 umno ni......x nak time kenyataan

samdol berkata...

wahahaha!! aku ketawa sampai terkentot bro bila baca ayat bodo Mat Ali kat blog ko nih....

eh bro amik kertas gam sambung balik keretek tuh..rugi wooo tak abiskan.

coma of souls berkata...

faktor2 nya ialah ..bn n umno dah tak relevan lagi la bingai (parti perkauman)..lagi nak kalis2..x reti2 bahasa la dorang ni..dorang nak rakyat bagi signal camne lagi? pakai lampu stadium ke? x cukup lagi? pakai lampu airport aje karang...susah2 sangat sepak pakai siku je muka2 orang umno ni...

Tanpa Nama berkata...

hai dah berapa pengal dah depa menang kat permatang pauh tu brooo..... ha ha memang tiga suku

Wercax berkata...

Pada pandangan saya, sebab sebenar kekalahan calon BN di pilihanraya kecil PP44 bukan kerana pengundi menolak BN. Tetapi sebab sebenar kekalahan BN ialah kerana majoriti pengundi memilih untuk memangkah ("X") di ruang calon PKR pada kertas undi. Jika kita kaji secara mendalam dan terperinci, inilah sebabnya yang sebenar. Saya tidak bersetuju dengan pandangan kononnya pengundi menolak BN atau menerima PKR. Saya melihat keputusan pilihanraya ini bukan sebagai kemenangan kepada PKR tetapi ia hanyalah satu kekalahan kepada BN. Saya tidak nampak ada sebarang kaitan di antara penolakan pengundi terhadap BN dengan kekalahan yang dialami oleh calon Datuk Ariff Shah, ini kerana ia adalah dua perkara yang berlainan dan tidak berkaitan. Contoh tidak berkaitan itu ialah seperti gas Petronas dengan penjanaan kuasa elektrik di negara kita.

-Naib Cansellor-
Sintok

MalaikatSesat berkata...

Pas Permatang Pauh, masuk parlimen. Err... saudara ada dengar khabar ke, bila DSAI nak ke Sabah & Sarawak utk. angkut YB-YB yang atas pagar tu ke KABINET? Khabar ni yang nak tau cepat ni...

superbmadlin berkata...

apo yang ali merepek nie. meroyan xtontu pasal.

ekau1978 berkata...

Tuli pun tak buta macam nie...

Tanpa Nama berkata...

Woit aku nye rokok pun patah la sbb gelak baca kau punye komen la bro..

yoshz berkata...

Bodoh bertingkat-tingkat...

Bangang berlapis-lapisss...

joe berkata...

salam bro...

apalah ali rustam....agaknya dia layan olympic games byk sangat
terlampau fokus kat acara lompat berpagar ataupun terlampau fokus kat pagar "jiran sebelah" kot....

Pak Lah cakap jangan panic lantas terus dia pi picnic

carcoon

Jika keadilan ditegakkan, keberanian tidak diperlukan lagi.

Karipole berkata...

come on bro, jgn la gelak sorang-sorang, mai la kita gelak sama-sama. kah..kah..kah

Tanpa Nama berkata...

Dah kalah.. buatla cara kalah...
Takkan nak kata 'win-win situation' lg kut.. ni bukan Batu Puteh, ni..Pmtg Pauh la...

http://www.gincuhalal.com

wrdboom berkata...

Jgnlah kutuk cik ali ni, kan dia kerabat Hang Tuah, mestilah ikutttt rentak Sultan Umno,,, cam lembu

walimaya berkata...

Jom Menyusun Langkah Ke Putrajaya..

rizal berkata...

MONGOLIA 28 Ogos - Kini Bukan sahaja Balasundram saja yang gagal di kesan tetapi ahli-ahli parlimen sabah turut gagal di kesan hingga ke saat ini. Ini terbukti dengan ketidakhadiran mereka di parlimen pada sesi perbahasan sebentar tadi. Menurut siasatan SPR, mereka (ahli parlimen Sabah) masih berada di dalam negara di percayai berada du utara tanahair. Kata SPR lagi, terdapat saksi yang melihat kenderaan mereka menghala ke UUM. - TAK BERNAMA

Tanpa Nama berkata...

adoiii mak oiii...kalah lawak mat sentul ni...kalah gak lawak badul..ngan abg hamid gurka..gamaknya tengah test try cuba nak tukar profesyen kot nanti...

agak agak la kalau nak buat lawak pun..ngan puak2 korang boleh la ko goreng camni..

rokiey berkata...

Laaa....knp plak la pak ALI ni yg bg knyataan.Pak Lah gi maner?Dari mula ura-ura PRK Permatang Pauh ni PM "tercinta" aku ni xkuar2.xkan berselimut jer kot...
Kalau dulu PKR atau Pakatan Rakyat ni berdiri sebelah kaki,sekarang dah dapat berdiri tegak dgn kemenangan Dato'sri Anwar.Dah akan melangkah untuk mghampiri 16 september....!!

- Profesor Kangkung berkata...

Kekalahan BN adalah kerana:

- Sangat ramai yg pangkah "X" pada kotak sebelah nama Datuk Seri Anwar Ibrahim, (kalau mereka pangkah "Y", maka menanglah UMNO.

- Peratusan mengundi kurang mengikut kata Bernama (memetik sumber SPR yg cekap), sebuah agensi berita yang masih pening-pening lalat.

- Hujan hanya menimpa pengundi UMNO, maka ramailah pengundi UMNO tidak pergi mengundi, lagipun rumah penyokong2 UMNO, tiada payung. Kalau tak hujan, maka memanglah UMNO. Ini kata PROFESSOR KANGKUNG dari UM dan beberapa universiti tercorot lain.

- Kempen ganas, di mana kelihatan gambar dua pemuda UMNO sedang melakukan aksi lucah sambil diperhatikan dengan bernafsu oleh Puteri UMNO.

- Mad Mat Taib mengambil duit menyebabkan petugas dari UMNO Johor mengamuk.

- Najib datang tanpa ditemani Altantuya. CPU Najib masih lagi berada dalam tahanan menanti habis perbicaraan. Najib tanpa Razak, seperti computer tiada CPU.

- Gulai itek sudah habis. Jadi petugas tidak cukup makan. Ahli UMNO yang lapar, adalah ahli UMNO yang marah.

- Tiada sokongan dari para alim-ulamak UMNO seperti Al-fadhil Ustaz Saifool Bukhari Assland.

- Doa orang UMNO "ya Tuhan, bangkitkanlah aku di kalangan Saifool Bukhari, dan Mona Fandey"

Isham,

malam ni ada kat Bau-Bau ?

rgds
/kawan Black, yg tak pergi ke Permatang Pauh

Rakyat Selamatkan Malaysia berkata...

, Counter tu betulker, atau rosak? dari 5hb dah 300K hits ajaib...

rausyanfikir berkata...

Ali Ketam memang suka bagi orang marah aje..kat Melaka ni...abis duit rakyat dikerjakan semata-mata untuk kepentingan sendiri...maklumat yg aku dapat dr spy-spy aku di Melaka... Ali Ketam dah membelanjakan wang sebanyak RM300,000.00 (Ringgit Malaysia:Tiga ratus ribu) utk Pilhanraya d Permatang Pauh...dari mana dia dapat aku pun tak tahu...

Tanpa Nama berkata...

Puak-puak umno NIE MEMANG STUPID DAN TAK MENGAKU .HANTAQ DEPA MASUK KURSUS BUAT ROOT CAUSE ANALYSIS(rca)

pakcik kordi - profesor kangkung berkata...

buat Loss Prevention System (LPS) pun okay juga. Boleh la banyak2 buat Incident Prevention Observation (IPO) kat Dolah Badawi banyak2.

Tanpa Nama berkata...

Mangkuk hayun NP United Malays National Organisation ni memang suka merapu. Dulu dia haramkan MB Kelantan datang ceramah ugama di Melaka.
Lepas tu haramkan orang Melaka dari melawat Kelantan.
Yang boleh confirm, semua di Melaka tau dia ni akki pau semua kilang dan peniaga setiap kali mesyuarat United Malays National Organisation. Memang dasar fuedal dan penghisap darah. Ingat kot suku sakat anak Thamby nak habis dari bumi Melaka. Rupanya balacinya masih ada lagi.

Crayon Creative Communications berkata...

nama pun ali ketam.... hal ehwal ketam je yg dia tau....

Wercax berkata...

To access Malaysia-Today the backdoor way...

http://202.75.62.114/2008/

Tanpa Nama berkata...

Apa kata Si Ali ini " kemungkinan sikap terlalu yakin BN ". Bukankah dia yang dengan berlagaknya dan begitu YAKIN SENDIRI mengumumkan sebelum pilihan raya 12 yang dia orang tak perlu undi/sokongan dari kaum lain. Hah apa terjadi. Ini Malaysia, kita hidup bersama. Tak boleh ke macam ini?
Lagi pun bukan dari dia sahaja, tapi dari banyak pemimpin umno, hampir apa yang di katakan tak jadi jadi. - E N

ilovebudu berkata...

"bn kalah bukan sebab PKR yang menang".."PKR menang bukan sebab bn kalah"...habis sapa menag yB sapa kalah yB?...tak paham kawe ...berita tengahhari tadi.

Davy Jones berkata...

si Mat Ali ni dah lah orang kat bukit baru reject dia, nak cakap banyak konon. Bang Ali penipu & penyangak saja boleh menang. Hati rakyat tetep akan menjatuhkan
hang2 B-End ni. R-E-F-O-R-M-A-S-I