Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 28 Ogos 2008

PELAJAR UNIVERSITI KEBANGSAAN MULA BANGUN

Satu forum tentang pindaan Akta Kolej Universiti  baru saja diadakan pagi ini di kampus UKM Bangi.

Tetapi puluhn mahasiswa telah di halang dari memasuki dewan untuk mendengar apakah yang akan di bincangkan oleh Timbalan Menteri Pengajian Tinggi yang menjadi anggota forum ini.

Beberapa mahasiswa telah pergi meminta kepada Menteri agar mereka di benarkan masuk tetapi siswa terperanjat besar dengan jawapan bodoh lagi bangang menteri ini.

Menteri menjawab " Saya bukan penganjur".

Siapakah beruk penganjur?

Tidak cukup dengan 'bodoh'  ini beberapa mahasiswa telah dikasari oleh Pak Gard. Salah seorang yang di kasari ialah  Sheikh Omar - Presiden Solidariti Mahasiswa.

Saifuddin Nasution ada serta dalam forum ini telah menyatakan rasa kecewanya melihat kebangangan  Timbalan Menteri dan pihak hal ehwal pelajar UKM.

11 ulasan:

samdol berkata...

bab pelajar ni mmg menteri bangang bro.....kalau bab macam mana nak kelepet duit dan harta rakyat perghhhh !! tersangat lah cekapnya

TRALAYAN berkata...

Bukan setakat bangang je... dah masuk ke tahap bingai lak

Tanpa Nama berkata...

Hi,
Kena jaga jaga sikit dengan perkataan andaloh...jangan jangan blog mu "dipenjarakan" oleh MCMC (Mesti Charge Mesti Charge)...

Masa tiba untuk mu adakan blog "mirror" kalau-kalau lah blog ini dipenjarakan..mungkin dengan nama Tiub Dah Tukar...

samdol berkata...

beruk?...... KJ lah !!

drMpower berkata...

part mana AUKU tu yang nak diubah aku pun taktau.

dan aku rasa tak perlu ubah pun.

perasan dak, yg hingaq sangat pasai ubah auku ni, pelajar2 melayu ja.

ada la jugak 2,3 grup pelajar cina. dan lain2.

tapi yg gila2 nya, pelajar melayu.

awat kalau hampa ada masa nak buat apa2, selain ngaji, bila masa hampa nak mengaji?

awat mengaji tu tak guna duit pinjam ka?

dah nanti mintak bayaq, mula la ngeliat. result buruk dok asyik politik. dan kerja buruk. duit sikit. bayaq pinjaman pun tak mampu.

mengaji saja la dulu.

paih tu, buat la apa2 pun hampa ndak.

tak lama pun. 4 taun ja buat degree.

ptptn jgn lupa bayaq naaaaa

Hilman Idham berkata...

hidup mahasiswa!

fikiranlicin berkata...

adik gua ada kt ukm tu... pihak ukm hep memang bangang2 belaka..

Tanpa Nama berkata...

Bangkit MAHASISWA !!!!

Mari adakan forum diseluruh negara...

Kita lihat saja apa tindakan mereka..

chong berkata...

mahasiswa, pls be brave!

jangan dibodoh-bodohkan lagi!!!

Tanpa Nama berkata...

Abg Isham tahu siapa yang beri arahan....si bangang Prof Datuk Mohd Wahid shamsudin. Dia ni terkenal dengan penyokong kuat UMNO. Pelajar Cina tak suka dia sebab dia kaki ampu dan racist. Betul apa yang DSAI cakap...profesor yg tak brapa cerdik nak memimpin universiti. Dah muka tak hensem....tak cute lagi...Kerajaan Selangor boleh pecat orang seperti ini....jangan biar dia masuk Bangi

SURALAYA berkata...

salam bro TT..

dah lama senior2 UKM membantah AUKU ni...masa gua kat UKM dulu pun dah start bantah AUKU...

pastu, senyap jap budak2 UKM ni pasal AUKU sbb ASPIRASI (anak didik UMNO) dah perintah mahasiswa..

so, bebudak yg menentang AUKU pon dah xleh bersuara...

skrg apa dah jadi...

dapat plak VC yang baru ni...
mmg leboh la jawabnya...