Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 3 September 2008

AHLI AKADEMIK ANGGAP CADANGAN ANWAR TIDAK RELEVAN – Utusan Melayau

KUALA LUMPUR 2 Sept. - Cadangan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya 16 September diisytiharkan cuti umum tidak relevan kerana ia bermotifkan politik.

Penganalisis politik, Prof. Datuk Dr. Zainal Kling berkata, cuti umum itu tidak perlu kerana selain boleh menjejaskan produktiviti ia merupakan taktik pembangkang untuk meraih sokongan rakyat.


Kah kah kah….. memanglah bermotifkan politik…. Kalau tak politik apa lagi… woit profesor kang kung hang ingat Anwar Ibrahim tu tukang kebun ke ……. Penganalisa politik yang paling ngok…

Kang kung ni betul-betul professor ke? ….. dia dapat professor kerana jadi ketua cawangan Batang Berjuntai ke ? Buku apa kang kung ni tulis ….. tak pernah baca pun nama dia dalam akhbar Le Monde ..…. kat Al-Jazira pun tak pernah nampak.  Ini mesti profesor surat khabar Pancaindera Mama Juwie..... kah kah kah…. atau pun professor Bacaria kah kah kah.

Tunggu jap…. Nak tanya sikit ijazah doktor ni dapat dari mana …. Dari Sintok ke…. kah kah kah.

13 ulasan:

amer zaman berkata...

hah..mama juwie pun pandai bagi pendapat..

mode de la shadow berkata...

Prof. Datuk Dr. Zainal Kling.

siapa itu? i bet my 2 biji this guy definitely works for some ministry for the BN government.

if he knows the rakyat, he would know that we have been waiting for this for YEARS!!!

mama juwie berkata...

aaaaauuuuuuuuu......... nama mama pun naik....???

Tok Moh berkata...

Haaa..Haa.haaa.. Kahakkkk Ptui...
Kang Kung punya professor.. Sungguh Kordi tahap cipan betui ler prof.. Memang spesis kordi ni..satu geng mangkuk ayun...
Universiti Ulu Malaysia....

Tanpa Nama berkata...

ini bukan professor kang kung, tapi professor kong kang...

awangsulungmerahmenyala berkata...

salam kahkahkah,
prof ini penulis di ruangan cik sri siantan nih soal jawab kepala ngok nih sebab itulah ahahahaha.

Farid Kuantan berkata...

kahkahkah.marilah kita merayakan kehidupan dengan terbarai ketawa bersama hishamuddin rais.Kita baraikan saja si zainal itu.

Karipole berkata...

Ini profesor Kling tong kaum kerabat pak cik kordi sintok

Master Yoda berkata...

Salam Tok Hisham,

Kah kah kah...

Perenggan posting tok yg last tu mmg klaka...

"Tunggu jap…. Nak tanya sikit ijazah doktor ni dapat dari mana …. Dari Sintok ke…. kah kah kah."

Mujur benor aku ni bukan graduate dr bumi Sintok....

Yu Jin berkata...

abang isham, i learnt a new word today..."paling ngok"... i love your style of writing, bersahaja, kelakar :-) tapi tak pulak offensive dalam kelakarnya..

Danielle_Corleone berkata...

jangan terkejut bro. Zainal ni pernah jadi Dekan Fakulti Sastera UM. Tempat lu ngan gua belajar. :-p hahahahaha!

TukunNegara berkata...

ada satu lagi prof jugak,misai lebat.baru baru ni melenting pasal cite uitm nak buka 10% kat bkn melayu . dia ni muka pun ngok,bila bercakap lagi 2x ngok . Taraf otak dia ialah Ketua Cawangan Pekan Sintok..huhuhu...

rizal berkata...

Seorang profesor melangkah penuh bergaya menuju ke bilik kuliahnya. Dia hendak menguji pelajarnya mengenai kelemahan diri.

Dia bertanya, "Siapa yang merasakan dirinya bodoh, sila berdiri". Semua pelajar diam. Ada yang senyum. Tidak lama kemudian, seorang pelajar bangun. Profesor berkata: "Oooh....Jadi awak mengakulah diri awak ini bodoh?" Pelajar: Bukan....sebenarnya saya tidak sanggup lihat profesor seorang saja yang berdiri!