Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 3 September 2008

MEDIA TAK HARUS TAKUT TEGAKKAN KEBENARAN, KATA ABDULLAH

PUTRAJAYA, 3 Sept (Bernama) Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi berkata pihak media tidak harus berasa takut dan berasa bersalah untuk menegakkan kebenaran.

Perdana Menteri berkata bahawa menegakkan kebenaran adalah satu prinsip yang menjadi asas untuk memastikan berlakunya keadilan.

"Berpegang dan berdirilah atas prinsip keberanan kerana kredibiliti sesebuah institusi bergantung kepada kekuatan institusi berpegang kepada kebenaran,"katanya ketika melancarkan Web TV Bernama di Pejabat Perdana Menteri di sini hari


Kah kah kah….. tolong tanya mamat yang baru bangun dari tido ni napa laman web Malaysia-Today kena tutup…..berapa kali laptop dan pc Raja Petra kena rampas – sampai balai polis dah macam kedai jual pc di Low Yatt …. Kah kah kah.

Tanya mamat ni napa MalaysiaKini tidak di benarkan buat akhbar bercetak?

Laaaa…. mana lama mamat ni gi tido….. dia tak sedar ke … dia yang keluar kan lesen cetak….… kah kah kah zzzzzzzzzzzzzzzzz.

15 ulasan:

asrumi berkata...

aku rasa orang kat utusan lagi arif pasal "TEGAKKAN KEBENARAN" ni,.....beritanya semua hampehhh!

uncle_abu berkata...

tok isham,nk buek camno..diorang nih ckp mcm kito buto manjang,pokak sentiaso..ontahlah..tggu la 16hb Sept nanti,baru nk sodar agak eh..

Tanpa Nama berkata...

umno akan terus memerintah sehingga 2059

pkr akan hidup dlm angan-angan sampai tahun 2059 sementara ity ahli-ahli pkr boleh pindah dulu ke kutub utara

kahkahkah

malaysia-today ditutup kerana kita org umno terpaksa menunjukkan sapa lebih power kita atau raja petra. oleh kerana kita lebih power maka kita tutuplah

kahkahkah pkr kuat angan-anagn

malaysiakini tak diberi lesen kerana malaysiakini tak pernah minta lesen .. kalau pernah minta lesen pun silap isi borang.... kita sebagai org power takleh lah ajar depa nak isi borang .. kalau tak pandai isi borang cam mana nak tulis akhbar

kahkahkah

pkr hidup dalam angan-angan

awas 17hb sept 23 ahli parlimen pkr akan lari menyertai umno

kahkahkah

btgfork berkata...

emmm....bagus betul blog bro ni...keep it up...until 16sept?
takbir!!!!!
ape citer sayFOOL skang? sunyi jer mamat tuh...

Tanpa Nama berkata...

keep it up...mana saypool? senyap jer barua tu

najib berkata...

dia ni dah nyanyuk la...
cakap pun macam orang gila..
hang ni gila LAH..

apa hang cakap ni..
hang ni elok pi main ngan cucu hang ja...
apa nama..Jibreil?
aku pun tak tau la...

KhairyCiplak berkata...

bodowi sudah nyayok ni...

suarasaktii berkata...

hahaha sempoi la abg isham..Pak Lah memang ngok tah apa2 ja cakap. Rasany dia lagi elok jadi Badut Sarkis. "alif min tendang wau SARKAS" hahaha

najib berkata...

sapa budak ni(anonymous - yang cakap umno akan memerintah sehingga 2059)..

kenapa tak letak nama?
penakut ka pengecut?
biasa la UMNO la katakan...

biarlah dia ni bro isham..
anggapla macam selingan...
ada jugak orang UMNO baca blog bro..kalau blog UMNO kita pun tak teringin nak baca...

telur dua berkata...

Slogan UMNO: Cakap tak serupa bikin selama lama nya atau sampai pupus, whichever comes first.

Tanpa Nama berkata...

umno akan terus memerintah sehingga 16 sept 2008

umno akan hidup dlm lara sampai tahun 3059 sementara ity ahli-ahli umno boleh pindah dulu ke kutub utara

kahkahkah

malaysia-today ditutup kerana kita org umno terpaksa menunjukkan sapa lebih syaitan kita atau raja petra. oleh kerana kita lebih syaitan maka kita tutuplah

kahkahkah umno kuat bertangkal

malaysiakini tak diberi lesen kerana malaysiakini tak pernah minta lesen .. kalau pernah minta lesen pun silap isi borang.... kita sebagai org syaitan takleh lah ajar depa nak isi borang .. kalau tak pandai isi borang cam mana nak tulis akhbar

kahkahkah

umno hidup dalam lara

awas 17hb sept 23 ahli parlimen AKIM akan lari menyertai umno

kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

Bro Isham,

Alangkah indah hidup ini. Masa ko mula blog tukar tiub nih, aku rasa tukang komen semuanya penentang umno. Sekarang kita ada anonymous umno kat sini. Rajin pulak buat posting. rasa juga komen dua hala cuma masalahnya mamat ni kurang sekolah agaknya jadi, komen dia semua hampeh takdek isi macam cakap gaafar baba

Navy pencen

abusyukri berkata...

munkin Pak Lah cakap mengenai alam maya dalam mimpi kot.

cakaplah apepun ,egakan kebenaran tapi cuma di alam maya.....

kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Salam...
Jangan takut 16 September 2008 pasti milik PKR. Semua media kerajaan akan di ban oleh PKR. Yg pasti org2 umno akan menangi tak berlagu....

Tanpa Nama berkata...

Bukan menegakkan KEBENARAN
tapi menegakkan KEBENAKAN, KEBENGAPAN dan yang sewaktu dengannya (belum waktu berbuka lagi).


Menimbulkan kemuakan tahap jurus tertinggi yang tak ada bandingan betul bila dengar kenyataan macam ni. Nak muntah aku. Cakap jelah media bias