Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 3 September 2008

TERBARU! TERKINI ! TERPANAS !

Apabila 16hb September sampai ada lebih dari 40 Ahli Parlimen  yang akan menyeberang dari Barisan Nasional ke Pakatan Rakyat.

Ini adalah kenyataan terbaru dari Dominique Ng Ketua PKR Serawak. Kenyataan ini di buat pada satu sidang akhbar petang ini di Kuching.

26 ulasan:

amanlegend berkata...

Salam..

Jika ini terlaksana..
Sekadar Cadangan:
1.Megumumkan 16 sept adalah cuti umun rakyat malaysia.
2.Membentang belanjawan baru.
3.Mengantung permit utusan meloya,berita hairan,tv1,tv2,tv3 kerana menipu rakyat.
4.Tiada lagi syarikat atau badan korporat monopoli.
5.Badan bebas menyiasat kerajaan hadari atas semua peyelewengan.
6.Hapus I.S.A
7.Post Mortem POLIS/BPR/SPR
8.Kembalikan Sistem pemerintahan yang adil(Badan Kehakiman)
9.Menkaji barangan kawalan.
10.Filemkan Pejuangan DSAI.

Selamat..Takbir!!

Tanpa Nama berkata...

kahkahkahkahkah

umno akan terus terajui negara sehingga tahun 2059 ... pkr terpaksa jadi parti tak tau tuju haluan last-last akan dipenuhi oleh pembeli-pembeli toto sahaja sebagai ahli

kahkahkahkah

ingat hishamuddin pada 16hb sep 40 mp bn melangkah ke pkr tetapi pada tarikh yang sama 67 ahli parlimen pkr dap dan pas melangkah masuk umno gerakan mic dan mca. plus minus deduct and substract, pkr ending up worse than they were before

kahkahkahkah

so i suggest to pkr people pegilah berhijrah ke thailand darul thaksin keran orang siam tengah tercari-cari sapa yang bagus jadi pemerintah

kahkahkahkah

najib berkata...

ada lagi orang gila ni..

Yan berkata...

Alahhh..orang gila tu sekadar nak sedapkan hati dia jer tu....kah..kah..kah.. ye la...tak lama lagi kan dah jadi BeeNd.. nasib..nasib.. ko la labuuuu..

Tanpa Nama berkata...

aku cuam terfikir kalau sambil menyeberang tu.. depa bawa pertangai lama masa duk ngan umno adakah perubahan akan berlaku dalam pentadbiran kerajaan PKR nanti?

Tanpa Nama berkata...

Hartal !!!Pakatan Rakyat show them the meaning of hartal!!!

Tanpa Nama berkata...

Salam Bro.

16 september tahun berapa tu, 2008,2009, atau 2020.


Ha...Ha..ha..

Stormbringer berkata...

biasolah... oghang umno kojo eh mengutok yo! dioghang ni tak dapek nak menghadapi kenyataan yang oghang dah bonci dongan dio! osahlah bangang eh! tu yo lah yang dio tau... kalau pandai bona, nak bedobat, bagi lah hujah macamano ameno nak memeghintah sampai 2059? cubo cakap bondo yang ado pelajaran sket, baghu lah sodap den bantai kau! bangang!

jangan jadi mentoghi bueh dah lah! bebuih buih mulut...

Tanpa Nama berkata...

bagi lembu makan sampai gemok,pah tu bila dia dah besaq,sembelih daging buat gulai...bodoh umno xke mana..

Tanpa Nama berkata...

If 16 September become reality all Malaysian be calm. Let all of us pray in our own way according to our religion for his mercy and guidance for a better Malaysia. Of course we have to revisit, redefine the new government to reflect Ketuanan Rakyat. To those MPs of BN the line is drawn for you to cross for the sake of national interest and a progressive nation with the creation of opportunities for all "we the people of Malaysia"

NikHassanAzmi berkata...

Lihat
http://nikhassanazmi.blogspot.com/2008/09/pakatan-rakyat.html

natrah berkata...

tak sabar menunggu saat dan ketika gerombolan BN berpindah tempat duduk di parlimen ke tempat duduk pembangkang...LoL!

Tanpa Nama berkata...

pelikjugak ya... ada juga orang bodoh yang menyokong umno be end ni kan.... kesiaannn dia orang kan.....

kota anggerik

Tanpa Nama berkata...

kahkahkahkahkah

umno akan terus terajui negara sehingga 16 sept 2008... umno terpaksa jadi parti tak tau tuju haluan last-last akan dipenuhi oleh pembeli-pembeli toto sahaja sebagai ahli

kahkahkahkah

ingat hishamuddin pada 16hb sep 40 mp bn melangkah ke pkr tetapi pada tarikh yang sama 67 ahli parlimen AKIM, IPF melangkah masuk umno gerakan mic dan mca. plus minus deduct and substract, umno ending up worse than they were before

kahkahkahkah

so i suggest to umno people pegilah berhijrah ke thailand darul thaksin keran orang siam tengah tercari-cari sapa yang bagus jadi pemerintah

kahkahkahkah

blues berkata...

HARTAL BRO!!HARTALLLL!!!HIDUP RAKYAT....

cucupakkasim berkata...

kah..kah..kah..,ini berita baru diterima oleh spy roti kapai bahawa 80% proses perundangan pengambilalihan kerajaan sudah siap.. kah..kah..kah..,tinggal lagi 20% beb..

saya anak malaysia berkata...

waaah ini sudah bagus...

Master Yoda berkata...

Salam Tok Hisham,

Tuk anon 7:48 p.m Sept 3

Setakat ni ko la org pling sesuai nak ganti watak Joker dlm filem Batman kan dtg...

Psl pelakun asal yg pegang watak ni bunuh diri...

Jgn lupe praktis sket ketawa ala Joker bro...Mane le tau kot2 leh jadi bonus tu ko ke Tg Rambutan atau Tampoi....

Ahak ahak ihik uhuk ahak ahak ihik

p/s: WHY SO SERIOUSSS???

Tanpa Nama berkata...

kahkahkahkahkahkah......sakit perit ku ketawa...kahkahkah...termenung sejenak memikir nasib malang yg bakal menimpa kaum kerabat Aumnomun yg ketuankan beend. 916 adalah tarikh kerrrramat..REEEformasi....Hidup PR...Hidup DSAI....Hidup Malaysia

dizzy berkata...

betui ka ni 16 sept...kalu betui,gua nak bertaruh byk2 nie...

Tanpa Nama berkata...

Memang Berita "TERPANAS" ni..
Dah tak senang duduk dah juak2 BeeEnd ni..
Tu yg yg 'meroyan' tak kira tempat..

Lovelygirl,
http://www.gincuhalal.com

PleoMax berkata...

Kita tengok saja la betul ke tak kenyataan ni. Ala, ini bukan kenyataan pertama mengenai ahli parlimen nak jadi katak. Tak lama dulu, si Jeffery tu pun cakap ada akan melompat, si Anwar pun cakap macam tu juga, tapi sampai sekarang aku tengok takde pun.
Main perang psikologi je kut...

Tanpa Nama berkata...

kah kah Kah kAh...geli hati betul tengok ahli2 PKR nie...

angan2 terlebih sangat..kah kah kah kah

jangan la kuat sanagt berfantasi...nanti berjerawat..kah kah kah kah...

16 september nak ambil alih kerajaan?..kah kah kah kah!!..

16 september tahun gajah kot?...kah kah kah kah kah kah kah!!!!!

Tanpa Nama berkata...

sapa la orang gila yang bagi komen nak sedapkan hati ni.. Entah -entah najib kot. Kah kah kah!!

eids63 berkata...

nak tambah campak ke laut semua puak puak ameno tu....

Tanpa Nama berkata...

Bro Hisham,

U percaya lagi dengan Anwar ke? Wa dah malaslah dengan dia. Dulu masa wa kerja kat Phileo, Anwar kerjakan Shamsidar. Pening den nak beritau orang kampung pasal Anwar/Shamsidar, sebab Azmin tak kisah je bini dio kena sapu.

Wa pun berenti Phileo pada 1999, sebab Maybank nak take over. Last-last masuk refomasi, habih apa dapek, bankrupt adelah. Anwar bukan nak tolong...., asyik kita yo nak juak dia, dia senang lenang, aise dapat apo?

Lepas keluar penjara, dia buek hal lai, pening nak jawab...., Anwar nie samao yo dengan UMNO. Ei ekau tak nak tubuh parti ke? Ekau berani ko? Ya lah, ekau kena sikit, cabut pergi kaput kek England...cakap yo berani, tapi lepeh buek lari...penakut. Sama le macam Anwar dah buek tak nak mengaku....sedap ke main belakang.