Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 3 September 2008

AWAS ! HOT ! HOT! HOT!

KUALA LUMPUR: Jabatan Imigresen akan menghantar dua Atase ke London dan Shanghai bagi mengisi kekosongan bagi jawatan itu akhir bulan ini selepas dua pegawai di negara berkenaan didakwa di Mahkamah Majistret Kajang atas tuduhan memalsukan sijil diploma dan transkrip akademik.


Kah kah kah…. inilah dia tahap PTD kita  kah kah kah …. ini mesti lulusan Sintok….kah kah kah…. Jadi diplomat tipu sijil…. Kah kah kah….

Mi spek inglish litle litle… mi bumiputra no like studi wit piple not my skin… mi univesiti vely good……. Like oxpot and kambrik. ...kah kah kah….

(AWAS - pelajar-pelajar IPTA/IPTS – sila tanya Pak Cik Saya Lebai Google - klik nama-nama pensyarah anda dan lihat dari universiti  mana ijazah mereka. Sila cari apa tulisan akademik yang telah mereka tulis. Dalam journal apa ianya telah di terbitkan. Ramai pensyarah di IPTA/IPTS yang lulusan dari universiti kokak dan mendapat Phd dari internet.)

(Sila tanya mereka apa – apa tajuk atau subjek Master thesis atau Phd thesis yang mereka buat? Tanya dan minta pijam untuk di photo kopi dan dibaca. Tengok muka dia betul-betul. Kalau dia kata tak tahu mana thesis tu sudah  hilang maka .....kah kah kah... kantoi...)

15 ulasan:

Izwan berkata...

Hahaha..

Goyang kaki..

Makan berak ditanggung..

Sudah besar jadi macai..

hahahaha..

zhafir berkata...

Elo brader sham, sejak bila ada blog?

haha

thanks buat blog sendiri daripada tunggu tulisan publish sebulan dua kali. lambat.

Tanpa Nama berkata...

ni mesti mak dia, bapak dia, kakak dia, abang dia, pakcik dia, makcik dia, nenek dia kerja dengan kerajaan..hahahahaha...

pastu bapak dia ketua UMNO bahagian..

Tanpa Nama berkata...

kahkahkah

hidup umno sampai tahun 2059. ahli pkr sila berhijrah ke sg golok dan boleh balik pada tahun 2059

kahkahkah

gua dulu itm ramai gadis hotcat pakai skirt nampak spender ... sekarang anak gua itm, lecturer paksa dia pakai baju kurung alamak naik bukit turun bukit pakai baju kurung ... dan hari2 turun bukit kena baca billboard anti-cina...

kahkahkah

gua dulu um ramai students mabuk kat gerai anchor masa convocation. sekarang dahlah anchor haram, anak gua pulak kena tangkap basah dating kat rimba alam oleh pasukan pencegah maksiat um....

kahkahkah

gua dulu uum sintok selalu pi danok caj bateri... la ni anak gua uum kena pakai tie hari2 macam kejer kat jepun pulak .... sampai tercekik-cekik leher dia

kahkahkah

gua dulu utm pi kuliah pakai selipar dan rambut mencecah jalan. anak gua utm, pak guard cek kat guardhouse tak kasi masuk kampus pasal rambut mencecah kolar dan pakai selipar .. pak guard cakap cgpa tak mustahak pakaian lagi mustahak

kahkahkah

gua dulu UTAR bogel saja pi kuliah ..... lecturer cakap ok asal CGPA cukup lepas tu gua fail terus kena tendang. anak gua utar, pi kelas pakai punk rock ... cgpa 3.99 lecturer tak tenguk baju dia tenguk result dia..

kahkahkahkah

Har har har ha ha ha berkata...

Brader Isham...

Ini kira PELIK, pasal saya ade gak cuba masuk PTD sampai Interview tapi kat interview, skru orang Interview..kantoi...lagi pun umur dah tua ngabihkan boreh je jadi PTD...

Susah gak nak masuk PTD nih..bukan senang, tapi camana boleh lepas..aku pun tak tahu....tanyer pegawai SPA yang terlibat..mungkin KABEL dia Besau kot..adehhhh

sangkutu berkata...

tulah budaya menipu , hentam sebarangan, rasuah, kroni berkembang sihat di bawah pemerintahan BN. Apa ni ... penipu menjadi wakil kedutaan di luar negara. Bikin malu besar lah.

Lagi satu kaedah mengesan profesor kangkung. Kamu cuba panggil dia Dr .. yang kangkung tu akan marah marah dan menengking memaki. APA ! SAYA PROFESOR BUKAN DR! Kalau yg tulen tak kisah dgn gelaran semua tu ... teruskan usaha menulis paper je.

joe berkata...

salam bro...

biasa la...ini baru malaysia boleh..
sure can wan.....anything also can ma..

go to yhe moon and eat ketupat aslo can..anything can in malaysia wat...
malaysia boleh

carcoon

telur dua berkata...

Malaysia Boreh, mah. LOL>>>>>>

Tanpa Nama berkata...

sapo kondem PTD tadikkkk

aku PTD - tapi takdo tipu digri weiii..berpeluh tiak mak bapak aku carik duit anta aku masuk U, suh blaja rajin-rajin, da abis sok kojo PTD kato'eh...sonang da pencen jadik dato'

ini bapak aku cakap laaaa



TakBIR!!

Tanpa Nama berkata...

Ye ker PTD tu? Atase immigresen PTD ke? Salah kot? hahhahahha

Tilam berkata...

Asalamulaiakum bro, tak patut abg hina lulusan sintok, hanya kerana tak suka dengan beberapa kerat orang kat dala tu. Saya pun lulusan sintok, saya rasa terhina la dengan gurauan abg tu..

suarasaktii berkata...

Anti gila Abg Isham ngan lulusan UUM sintok hehehe.Xpa2 saya lulusan USM, x kecik ati sgt ar...hehehe

http://suarasaktii.wordpress.com/

Tanpa Nama berkata...

bro isham,

your writing in this blog has always given me a better view of the news but one thing, just one thing, please drop off the Sintok thingy. I know you're not happy with the local lecturers (how they get their masters and phd), but just pointing it to Sintok is quite rude. Not fair too.

Keep up the good work anyhow!

Tanpa Nama berkata...

kahkahkah

hidup umno sampai 15 sept 2008. ahli umno sila berhijrah ke sg golok dan boleh balik pada tahun 3059

kahkahkah

Master Yoda berkata...

Salam Tok Hisham,

Tuk sedara Tilam,

Nasib hang la dpt blaja U kat Sintok nun...

Ape kate hang pakat2 ngan alumni U kat Sintok kasi jatuh itu worang...

Itu worang la kasi bad perception

Malu wo klu ade leader mcm itu worang..