Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 3 September 2008

HOT! HOT! JETI - PROJEK KAPAL SELAM?

Tentera Laut DiRaja Malaysia telah ‘terlebih belanja’ sebanyak RM114.22 juta. Ini adalah Laporan Auditor-General 2007.

Ini projek buat jeti di Wilayah Laut Dua, Teluk Sapangar.

Belajawan awal ialah RM533.9 juta.

Laporan ini menerangkan projek ini tidak terurus dengan baik. Lewat siap – 44 bulan terlewat – dari tarikh 15hb April 2004 yang di rancang.


Kah kah kah ….. satu lagi PROJEK NAJIB. Kroni mana sudah balon. Ini sure subcon subcon, subcon, subcon, subcon – inilah contoh terbaik Kontrek BUMIPUTERA…..kah kah kah…. Tender taraaak orang tahu….. ini duit kita oooooi …. Bukan kepala bana duit najib…..kah kah kah.

Tunnggu dan lihat berita jeti ini akan runtuh ….. kah kah kah.

11 ulasan:

Nenek Jebat berkata...

patut la dia gembira semacam jer la nie..bini dia

Tanpa Nama berkata...

Nanti jeti retak atau runtuh boleh appoint consultant tengok dan tulis report. Bolehlah BELANJA lagi duit rakyat.

Stormbringer berkata...

Memang kepalo bana, kepalo pipit, bincek omak eh! menchighit atok eh... mang ai! abih duit den di gasak eh...

gampang boto... osahlah besemang semang dak deh

telur dua berkata...

Itu semua dia Bapak punya duit. Apa susah?

Tanpa Nama berkata...

Navy overspent RM114 mil on jetty HQ
Why you think Inai Kiara Sdn Bhd (a marine constuction company) sponser ATM as well as PDRM football team?
Why its chairman can become the president of FAM? And deputy chairman KJ?
Why KJ insisted to supply sand for penang 2nd Bridge?
So to get rm 2 bil soft loan from gov?
Why inai spend RM17mil and overtim e for their staff on BN for 8 March?

Tanpa Nama berkata...

Itu baru kita lihat kat TLDM. Kat TUDM pasal kapal terbang lagi banyak. Airod, ATSC dan ZETRO dah berapa lama bersekongkol dengan pegawai tinggi TUDM songlap duit rakyat tapi tahap kekuatan TUDM tak kemana pun.Beli SUkhoi tak tahu bila nak selesai masalah asyik tambah duit je. Menteri pun bengap dan kena tipu ngan jeneral yang hipokrit.Tak caya gi la tengok kat Gong Kedak. Cuba odit AIROD tengok camne tapi hati hati nanti dia ajak main golf dan karaoke semua tutup.

telur dua berkata...

Harap pagar, pagar makan padi.

Tanpa Nama berkata...

BroIsham,
Lu pun satu turrr...sejak bila navy buat projek tak belanja lebih? setiap kali projek kena pam fund tambahan. Faktor utamanya memang navy biol buat estimate, tak penah tepat keduanya Najis kasi projek pada mereka yang bukan ahlinya...maka....buatlah justifikasi tambah peruntukan.

Navy pencen

Master Yoda berkata...

Salam Tok Hisham,

Ni la bukti DEB yg dok diorg,puak2 Panji Keris sibuk pertahankan smpi demo depan KOMTAR bln Mac lalu....

"Tuan Penasihat,25%...."

Tanpa Nama berkata...

Inai Kiara memang lah salah sorang Balaci atau pun Jebon. buat kerja menipu. TIPU duit Rakyat.

Tanpa Nama berkata...

inai kiara semua orang dia dah suap. dari macai sampai ke boss2 dia dah suap. project PTP tg.pelepas pun main tipu main kotor. cakap kapal sendiri tapi hakikatnya penipu. last2 nak kena saman dgn owner kapal. KONSESI 15 tahun tu nak buat apa? bagi je kat org lain. si GEMUK tu dah kaya makan duit haram. nak apa lagi? BINI dah 3 org pun tak puas2 lagi.
buat projek menipu, semua tu duit sapa? duit rakyat malaysia juga kan?
ni BLOGSPOT yg aku jumpa dan nak share dgn korang suma.

http://inaikiaratipu.blogspot.com/