Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 19 September 2008

AMERIKA PERGUNA ANWAR – Utusan Melayau


PUTRAJAYA 19 Sept. – Wisma Putra memperoleh maklumat bahawa ada pihak tertentu dari Amerika Syarikat (AS) mempergunakan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk memperkotak-katikkan dan menghuru-harakan Malaysia.

Menteri Luar, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, pihaknya dimaklumkan ada rancangan daripada pihak tertentu di AS untuk memastikan Anwar menjadi pemimpin hadapan bagi memudahkan kepentingan negara itu ‘masuk’ ke Malaysia.

Dalam satu strategi penjelasan untuk menangkis tohmahan pihak asing yang menyokong Anwar, Rais berkata, Wisma Putra akan menganjurkan satu seminar yang disertai duta-duta Malaysia yang bertugas di AS, Eropah dan Amerika Selatan di Washington pada 23 September ini.

“Apa sebabnya pihak tertentu di AS begitu taksub nak masuk ke negara ini, bukan kerana sayangkan Anwar, tetapi hendak melihat Malaysia gagal dalam banyak hal.

kah kah kah…. jang ooi… tok kadi sedang cari dino anak kao…. bini dio dah bunting….mana dio lari…. entot entot lari ke…. kah kah kah…

laaaa… den tak tahu budak nuar ni baik dengan amerika… iyo ko… laaa dulu kao tak cakap…. ni baru nak cakap…..kah kah kah

sapo dio ‘ ada pihak tertentu’ni ? tortontu cam mano jang…. den dah lamo dongar pihak pihak tortontu ni…. tapi tak jumpo jumpo … mano rumah pihak pihak tertentu ni… kek jolobu ko… biar den sekeh kepalo….kalau den jumpo... kah kah kah

woit…. dah jumpo dino…. bini dah bunting….mano dio lari…kah kah kah

10 ulasan:

perfectwater75 berkata...

Salam Isham!

ni mesti rais kena maklum dengan geng BTN yang sudah bertahun canang anwar ada fair dengan geng condoliza 'nasi'...

tak terkejut pun...

aku dah ckp hari tu kat dino,kalau dia tak mau bini yang bunting tu bagi saja kat aku...apa punya olang???!!! olang kawin dia pun nak kawin jugak tapi tak tau jaga bini...

thx!

cucupakkasim berkata...

tap pa laa bro isham..bini dia kalau tak ada orang mau,i ada.. i pun dah terlalu lama berkelana..45 tahun beb..!!
apa habaq bapak??(Rais)
kah..kah..kah..

Tanpa Nama berkata...

Datuk Rais, you just gave the most stupid statement by a foreign minister. You and Syed Hamid are birds of a feather. Did you two earn or buy your university degree? Malaysia has become the laughing stock of the entire world because of morons like you and your ilks. If you really love Malaysia, please do yourself a favour by resiging from the post.

Tanpa Nama berkata...

they say pehak tertentu lah terbututlah, tersundallah, abdulllah, apa putar belit ni, siapa champion dulu oil for food scandal, kan saudara si dollah pampers, sapo menjilat buntut dan panggil HALLIBURTON OIL COMPANY, KAT JOHOR SUPER DUPA CORRIDOR? KAN DOLLAH PAMPERS. SO WHO IS THE ACTUAL CRONY OF THE AMERICANS? DOLLAH, supa dupa corridor, orang melayu tak untung, tuan umno untung, oil for food, orang islam iraq mati kebuluran, orang islam malaysia saudara tolong bunuh anak,bayi,perempuan iraq. bah kata pepatah 'biar orang iraq mati kebubuluran, siap saya jadi kaya dah cukup' fuk the iraqi..that is your dollah badawi and family. btw sapa arrange the meeting with the abramovich jew lobby peddler, for mahathir to meet president bush, SYED HAMID ALBAR, SO EN NASI RAIS WHOSE SON IS HIDING FROM THE TOK KADI FOR KHALWAT, LOOK IN YOUR OWN BACKYARD FIRST BEFORE YOU point finger at anwar. the real idiot for the americans is botak haba haba albar.

Faizal Riduan berkata...

Barangkala Menteri Luar yang baru ini terlupa bahawa dasar Amerika memang kadangkala lebih menyebelahi pembangkang.

Sewaktu krisis UMNO yang membawa penubuhan Parti Semangat 46 (S46) pun Amerika menunjukan komitmen yang sama.

Soalnya adakah sewaktu itu Tengku Razaleigh dan Timbalannya itu ada ekses dengan Amerika kahkahakahkah.

Tanpa Nama berkata...

Kenapa la bebal nya menteri luar kita ni. Siapa la yang bagi maklumat kat mamat Phd ni. Kalau awak tu menteri bodoh jangan ajak orang lain jadi bodoh. Apa lah penting nya Malaysia ni kat Amerika-ini menteri buat cerita ke apa? Setakat Malaysia ni kalau Amerika nak pijak dah hancur lebur tak payah guna Anwar. Pak Rais Yatim tak payah buat fitnah la, macam mana bolih lulus dapat Phd-Perasaan hasad dengki ---ngok punya Menteri Luar.

ZaHaN berkata...

Assalamualaikum Sdra Isham,

Salam perkenalan dr ZaHaN

http://zahan-article.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

kah3.. lawok gilo.. seserious politik uncle isham ble wat lawok..kah3

Tanpa Nama berkata...

Ini lah Menteri yang dulunya semasa menjadi Menteri Kekwa telah memarahi seorang artis Malaysia kerana artis tersebut telah tersalah cakap semasa menerima award.
Rais juga telah menghina ibubapa artis tersebut sebagai tidak pandai mengajar anak .

Sekarang , kena atas batang hidung sendiri dimana anaknya sendiri telah membuat maksiat.

Lain kali kalau sendiri pun tidak boleh menjadi parent yang baik janganlah pandai pandai menghina orang lain.

Tanpa Nama berkata...

JAIS OH JAIS, JAKIM OH JAKIM, SUDAH TIDUR KAH?, zzzzzzzz apa pasai itu kes khalwat anak nasi bungkus takdah ambil action? apa pasal itu kes mabuk, minum arak,cubit buntut perempuan, no action???? apa pasoi, ADAKAH HADHARI NI DOUBLE STANDARD?????, NO STANDARD UTK UMNOPUTRA, MAIN HENTAM YG LAIN BUKAN UMNO????? RELA OI RELA SUDAH LIDOH KAHHHHHH. PEI TANGKAP SI ANAK NASI KANDAR RAIS SI POOR YATIM, ANAK MAKSIAT TAK CUKUP BELAJAR.