Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 19 September 2008

ABDULLAH BADAWI DIMINTA BERUNDUR - TERKINI !

Mengikut laporan terkini - di mesyuarat Majlis Tertinggi United Malays National Organisation petang kelmarin, Perdana Menteri Abdullah Badawi telah diminta mengundur diri sebelum 9 Oktober ini.

Sesudah 9 Oktober nanti adalah permulaan Bahagian United Malays National Organisation akan mengadakan persidangan. Ada kemungkinan Abdullah tidak akan mendapat pencalonan untuk menjadi Presiden parti.

Tarikh mengundur ini juga dipilih untuk memastikan undi tidak percaya yang akan dianjurkan oleh Pakatan Rakyat terhadap pimpinan Abdullah Badawei akan dapat digagalkan.

Parlimen hanya akan bersidang pada 13 Oktober.

6 ulasan:

Farouk berkata...

Ini hanya spekulasi. Belum tentu betul lagi. Lagipun jika betul pun, tidak semestinya UMNO akan kuat semula bila Najib take over...

a day to remember berkata...

ayat "diminta" tu sepatutnya ditukar kepada "dicadang".

MT UMNO hanya mencadangkah idea tersebut tapi terpulanglah pada Pak Lah hendak ikut atau tidak.

kita tunggu dan lihat apa yang akan berlaku selepas ini.

t.s.malaya berkata...

Elok sangatlah Pak Lah undur secara terhormat.Orang dah tak suka jangan tunggu lama-lama

genxplode berkata...

jangan tunggu lama-lama... nanti lama muhyidin yang kebas jawatan PM tu najib oooiii....

Tanpa Nama berkata...

jangan tunggu lama-lama.. nanti lama-lama jawatan PM tu Muhyidin yang kebas najib ooiii...

tukar rim berkata...

Tunggu je lah. Biar dia buat keputusan sendiri. kalau dia nak lepas jawatan pun, dia kena pastikan penggantinya nanti betul2 mampu, takkan nak main lepas tangan macam tu je. Esok kalau orang yang ada pun tak dapat jalankan tugas dengan baik, huru hara juga nanti.