Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 19 September 2008

MALAYSIA GUNA NUKLEAR 2023 – Utusan Melayau


TAMPIN 19 Sept. - Malaysia dijangka menjadikan tenaga nuklear sebagai satu daripada sumber tenaga bagi penjanaan elektrik pada 2023.

Menteri Tenaga, Air dan Komunikasi, Datuk Shaziman Abu Mansor berkata, negara tiada pilihan ketika itu kerana bekalan gas asli dan arang batu akan kehabisan.

Sehubungan itu beliau akan membentangkan kepada Kabinet bulan depan tentang mengapa negara perlu bergantung kepada tenaga nuklear serta keistimewaannya.


Semua warga wajib awas. Ini projek bahaya. Dekat kampung siapa dia nak buat. Kroni mana nak buat projek ni. Nak test projek ini selamat atau tidak suruh dia buat jana nuclear yang kecil dulu di dua tempat : Bukit Tengku dan Country Heights. Kalau orang sana kata ok – kita semua kata ok…....kah kah kah.

8 ulasan:

shahril mohammad berkata...

ini projek berisiko ni. dah la budaya 'maintenance and service' katsini hancur. kalau apa-apa jadi kat loji nuklear ni, tak jahanam ke kita?

menatebroke berkata...

"Sehubungan itu beliau akan membentangkan kepada Kabinet bulan depan tentang mengapa negara perlu bergantung kepada tenaga nuklear serta keistimewaannya."

Meletup loji nuklear tu baru kau tahu keistimwaan tenaga nuklear dan kenapa kita perlu bergantung
kepada tenaga jenis itu.

ini tak lain tak bukan nak cipta projek lah ni. orang kampong pun tau lah. Negara yg pakai nuklear sibuk nak ganti ngan kincir angin dia pulak nak pakai nuklear....apa punya dollah lah kau ni.!

Tanpa Nama berkata...

kalau itu parliment bolih bocor, mrr2 boleh meretak, bangunan komtar boleh buat bengkok,federal highway bolih banjir, air paip yang sampai rumah kita berwarna coklet. tolong lah sikit, jangan melompat terlalu tinggi lah, basic infrastracture tak bolih handle, nak main nuclear, ini otak sotong betul. lagi kecil punya forum macam bar council dah nak bising banyak, you ingat israel atau america syarikat nak bagi malaysia buat nuklear kah, najib you smoking what, and too much mate.jangan berkhayal, nanti kena bom dari israel, last year in sept israel bombed an egeyptian secret nuclear site, don't believe me go and google it. there was a total news shut-out.Mark my words iran is next.

Tanpa Nama berkata...

blocked longkang tak boleh di bereskan, nak tepuk dada buat nuklear. keh keh kek kek booolllooohhhwi

abubakaromar berkata...

suroh dio buek testing kek tampin to isham oi...tgk apo kato org tampines..kehkehkeh..

Tanpa Nama berkata...

nak tengok dia buat test run belakang rumah mmak dey dan mukriz botak dulu. lepas tu kat damansara height celah-celah lorong pak menteri dan taikun cina malaya.
lepas barulah citer tenaga murah utk rakyat.

iceburn berkata...

kalau ikotkan sobonar e' elok tenaga ni digunokan, baru kita boleh buek bandar hantu macam kat russia tu, ala apo kenamo e', cinobil ko apo namo... lopeh jadi macam cinobil tu, kito simpan dalam seratus tahun, pastuh kito buek pulak tempat peranginan ala2 pekan hantu... baru ado duit masok... den cadangkan buek kek putrajaya... pasal bangunan kek situ ado nilai2 estetika yg sesuai untok jadikan bandar hantu...
www.mindabersaru.blogspot.com

Master Yoda berkata...

Salam Tok Hisham,

Ape yg ambo nak ckp sume dah diutarakan oleh sedara tanpa nama...

Wawasan 2020??? Citt,podahhh...KALAU mcm ni punye dasar flip flop oleh si kaki tido