Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 19 September 2008

TERESA KOK AKAN SAMAN KERAJAAN - TERBARU !

Ahli Parlimen Seputeh akan menyaman kerajaan kerana ‘ salah tangkap dan salah kurung’ yang telah dilakukan oleh kerajaan.

Menurut YB Teresa penangkapan ini hanyalah satu helah untuk menutup kemaluan United Malays National Organisation hasil dari kenyataan Ahmad Ismail Cincin Besar.

5 ulasan:

joe berkata...

hadoi..aku tak la heran sangat post nih, tapi yang heran nye, nape label nye ade ziana zain dan tompoyak?? dan apekah salah laku ziana zain sampai beliau famous kembali dalam blog ko nih isha? haha, sila bagitau kami2 yang tak tau nih..

Laxmana berkata...

gua setuju!

Dan bro, tajuk ni gua cadangkan untuk posting tuh...

"misteri ziana zain..."

hahaha

Malaysian Makcik berkata...

habisla cincin busat a.k.a lort of the batu akek ring

beritamalaysiakini berkata...

taktik sama semua…kena tangkap nak saman…ajaran songsang terbaru pembangkang malaysia PAKATAN RAKYAT..

jika rakyat saman polis jika kena tangkap apa kes akan jadi ? lawyer juga yang akan untung samada menang atau tidak.

Tentu Karpal Sing, Sivarasa dll akan senyum ke telinga jika perbuatan menyaman jadi amalan harian rakyat Malaysia. Dan tentu diutamakan saman ke atas kerajaan sebab kerajaan banyak duit !!!!! Yesss, duit rakyat..

Bar Council lagi senyum gembira rasanya. Sebab ramai ahli akan semakin senang dengan bayaran guaman bagi ‘menyerang kerajaan dengan saman ‘ selepas sekian lama rakyat ‘disaman’ dengan berbagai saman saman yang berjuta ringgit semuanya - jumlah terkumpul.

Bak kata Vincent Tan yang menang kes saman malunya tapi tak dapat duit walau habis berjuta : jika lu mahu saman cari orang boleh bayar saman. kalu tidak lu buang duit saja maaa..

Nampaknya menyaman kerajaan memang sesuai dgn saranan vincent tan tadi. Teressa Kok menuju ke arah mengumpul kekayaan juta ringgit dengan menyaman kerajaan dan akhbar Utusan.

Ohhh lupa Raja Saman siapa ? nak tahu kena cari siapa saman orang RM 100 juta sekali saman..Beberapa orang dah kena termasuk bekas kawan rapat beliau….

Ramai akan kena saman dengan makhluk gila untuk jadi popular di malaysia ini jika anda mengguris perasaannya yang sedang ‘berangan angan ‘ menuju Putrajaya…

dah jumpa ? terkejut kan ? bagaimana jadinya jika dah jadi PM nanti ? rasanya lebih keras dari saman barangkali tindakan beliau !

Pepatah orang tua kita memang benar :

Siapa paku dulang akan serpih. Siapa mengata orang pasti dia lebih ( teruk lagi )…

Believe me and trust me..

Salam.

Penulis Cyber
http://beritamalaysiakini.wordpress.com

tarak nama berkata...

boleh join mat saman kati