Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 11 September 2008

SHAHIDAN MINTA SISTEM KOUTA DITERUSKAN – Utusan Melayau

KANGAR 10 Sept. - Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Perlis, Datuk Seri Shahidan Kassim meminta agar sistem kuota dalam pemilihan parti dipertahankan bagi mengelak kepimpinan utama negara tidak dicabar individu yang tidak berkelayakan.

''Jika perkara ini berlaku, UMNO akan menjadi parti yang dipandang rendah kerana membenarkan semua orang bertanding merebut jawatan Presiden UMNO atau Timbalan Presiden UMNO.

Tambahnya, masalah berkaitan politik wang dapat diselesaikan sekiranya calon yang berhasrat bertanding dapat menghayati nilai keislaman dan tahap keimanan masing- masing.

kah kah kah…..parti sahidan dipandang rendah jika kouta di hapuskan….kah kah kah..laaaaa mamat perelih ni….. selama ni chek tak tahu ….rupa-rupanya parti hang tidak dipandang rendah…..kah kah kah…. chek pun tak sedak…. ada lagi kot orang pandang tinggi parti shahidan ni.... kah kah kah.

kah kah kah….. ya beda bedooo….. bila shahidan cakap hal islam ni…. sedak sedak lah sikit…. Hal hal iman ni…. mai kita semua pi dengak ceramah ustaz baru kita ni…. kah kah kah.

7 ulasan:

harris nasril berkata...

weh.. 3 pagi upload berita.. lagi pantas dari malaysiakini, malaysiatoday or the star!
rajin la abng hisham nih! just tengok u kat al jazeera.. lu mmg cool lar!

samdol berkata...

aku tak mahu dengar ceramah ustaz sahidan tu bro......dia pon sultan perlis tak nak.....kira hampeh gak dia.

Gonjeng berkata...

dia suruh kata sokong dia la brader...

sian mamat ni semua jawatan sukan dia pulun...termasuk main guli kalau ada..

Gonjeng

Tanpa Nama berkata...

"masalah berkaitan politik wang dapat diselesaikan sekiranya calon yang berhasrat bertanding dapat menghayati nilai keislaman dan tahap keimanan masing- masing."

====> POYO la ko shahidan...mcm manela agaknya kita nak menilai diri kita sendiri ye...
Adakah serupa macam, kalau aku ambil exam UPSR, aku jawab soalan exam..dan aku sendiri yang jadi pemeriksa kertas jawapan???
Sudah tentu aku bagi diriku ini markah penuh 100%!!!
Kalau aku 'fail'kan diriku sendiri, maka bodohla aku!
*("aku" read as "Encik Shahidan")

Bro, lu gelak macam Scoby Do..
"kah kah kah….. ya beda bedooo….."

-kuda padi-

tambun tulang berkata...

shahidan ni hangpa taktau, alim orangnya, pi mana-mana pun la ni pakai jubah, bagi salam rata orang, dia ada blog dia, best ooo, hangpa cuba taip harimauumno kat lebai google mesti jumpa punya, cuba hangpa tengok gambaq dia kat situ, alim ooo, beriman orangnya shahidan nih...

kah..kah..kah..rupanya shahidan bin kassim seekor harimau yang dibela oleh UMNO..harimau konon..hari hari mau adalah..shahidan = binatang alim..kah..kah..kah..

Master Yoda berkata...

Salam Tok Hisham,

Leh muntah ijau aku dgr diorg ni citer psl IMAN dan ISLAM...

Mujur pose...

Tanpa Nama berkata...

parti shahidan tu dah lama dipandang rendah.. pemimpin tertinggi pun sekarang dah rendah.. sapapun tak mau pandang lagi.. kecuali org mcm shahidan yang masih perasan parti dia dipandang tinggi... kah kah kah...