Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 10 September 2008

PENGAJARAN SAINS PERTANIAN DI SEKOLAH DIKAJI SEMULA – Utusan Melayau

PUTRAJAYA 2 Ogos - Kementerian Pelajaran akan mengkaji semula pengajaran mata pelajaran Sains Pertanian di sekolah supaya ia selari dengan keperluan negara.Ketua Pengarah Pelajaran, Datuk Alimuddin Mohd. Dom berkata, mata pelajaran itu perlu diperkukuhkan sebagai menyahut langkah kerajaan untuk mempertingkatkan produktiviti pertanian negara.

''Memang ada sekolah yang menawarkan Sains Pertanian sebagai mata pelajaran bersama-sama beberapa mata pelajaran teknik dan vokasional.

Dalam pada itu, Alimuddin berkata, sekolah-sekolah juga diminta mengaktifkan semula Kelab Sains Pertanian bagi menjalankan program bumi hijau di tanah lapang.

Kah kah kah….. best punya rancangan …. bravooo…. inilah yang kita katakan malaysia boleh…. Kita ada planning…. Peningkatan ilmu pertanian….kah kah kah

Gua minta maaf…. gua silap baca …. gamin memang betulaaaa… parlimen kita sudah antar 49 orang mamat ke taiwan… rupa-rupanya 49 mamat-mamt ini akan oemimpin aktif kelab sains pertanian …. kah kah kah.

Tapi boleh dapat ijazah ke belajar 10 hari saje?  10 hari ni sudah lama... lebih lama dari belajar di sintok.....malaysia boleh….. kah kah kah.

10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

fudzail rekomen belajar dari abu dhabi.

http://1426.blogspot.com/

Tanpa Nama berkata...

salam bro Isham

Ala... mereka tu sebenarnya pi sana nak belajar cemana ahli parlimen Taiwan berkuntau berflying kick dalam dewan, tu aje .... nak belajar pertanian apa kalau Taiwan tu bukannya negara pertanian pun, ptuih ptuih ptuih... haa... bila balik nanti boleh tunjuk skill la kat dewan rakyat ptuih ptuih ptuih..

Nami berkata...

tu la gua dah cakap beb..kalau takat belajar tanam pokok,boleh belajar ngan bapak aku.bapak aku hari2 tanam pokok kat keliling rumah,siram2.

kalau nak belajar tanam pokok sampai gi taiwan,aku rasa niat dorang serong tu beb.dorang nak jumpa coco lee tu.wakakaka!!

http://tehtarikgelasbesar.blogspot.com

bon bin jol berkata...

eh bro, dia orang gi Taiwan boleh belajar ternak babi secara besar-
besaran....sambil tu belajar *tai chi* lambai2 urut2 lipat2....waaa waaa waaaaa....syiok beb!!

Tanpa Nama berkata...

bro, lu ada kontek kt taiwan ka?

Sameon berkata...

Hang ni semua nak kutuk. Tak dak satu pun yang kerajaan nak buat betui kat mata hang. Hang ingat hang hebat sangat ka? Dah tu tak dak keja lain, asyik duk mengata, lepaih tu gelak berdekah-dekah... Ingat elok ka dalam bulan puasa buat lagu tu... Bawa bertaubat sikit la bro Hisham...

cucupakkasim berkata...

sebuat pasal nie..,teringat aku subject sains pertanian kat sekolah dulu,that was 1979,depa bagi cangkul satu dengan benih jagung..,kah..kah..kah..

Tanpa Nama berkata...

Belajar pertanian? mengarut!!! menghabiskan duit je. buat apa susah2 bercucuk tanam...kita teruskan dengan polisi sekarang, guna buruh asing jadi kuli2 di kebun, ladang atau semak. Kalau ikhlas...ajarlah generasi baru kami ni dengan ilmu lain yang lebih berfaedah...contohnya: macam mana nak jadi mandur ladang, pengurusan tenaga buruh asing...amacam bijak tak aku ni.

p/s lagi hebat buat la rombongan sambil belajar ke thai...tengok cara2 menanam durian ke, mango ke, ganja ke .... itu golden triangle punya tauke mesti nak meluaskan perniagaan...bukak franchise...ahem!

Stormbringer berkata...

Woi Meon! kalau kau oghang UMNO, this is not your place... so put a sock in it. Shove it in your ass!

ini tompek oghang tuka tiub. kau apo tau? dah boto la apo abang isham den cakap tu! kau mano tau? kau selamo aghi ni dah kono buto buto an mato dek oghang ameno!

hidup koghih!

wise berkata...

halo sameon....bukan kata kerajaan tak pernah berbuat baik..tapi masalah nya dia buat jahat lagi banyak...

contohnya kalu seorang buat kebajikan dgn banyak..tapi dia di tangkap mengedar dadah...u ingat mahkamah akan hukum dia mati kah....?

sama juga...kerajaan buat baik..tapi ramai rakyat masih dlm kesengsaraan...hanya org yg dapat bagus dari mereka..akan kata dia baik....kan? jgn cakap dgn saya u tak geram tu harga petrol naik tinggi tiba-2...which actually can be controlled coz malaysia ialah pengekspot.

then u answer ur own question...