Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 10 September 2008

URUTAN BERITA

 

Ahmad Ismail ( cincin besar ) telah digantung dari  United Malays National Organisation selama 3 tahun. Ini adalah   keputusan Majlis Tertinggi United Malays National Organisation yang baru sahaja diambil setelah mengadakan sidang tergempar yang 'bertengakar' selama  3 jam.

36 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Bukan Ahmad saja yang bersifat perkauman, ramai lagi yang "berkuasa" kat Malaysia ni suka wat cam tu. Mereka ni terdiri dari berbagai bangsa.

Its about time we stand up against racist mangkuks!

Tanpa Nama berkata...

gaduh 3 jam dapat suspended 3 tahun, kenapa tak mau bertengkar lebih lama?

Sepukal berkata...

tak jadi buang?

dulu mahathir buang jugak mohamad rahmat pasal isu wan azizah melayu "cap naga".

lemas berkata...

Gantung 3 tahun, bila semua tenteram, kurang jadi 18 bulan. Sandiwara politik.

Tanpa Nama berkata...

SI CINCIN BESAR

wakakakaka

tukar underwear.com berkata...

Mamak lembu gila Ahmad ismail ni kalo kena gantung 3 tahun umno saya cadangkan dia Join Kimma(indian muslim party)tu ha.kalau tak dapat juga join la parti p_ Ki Maa.(yang Kosong sebelah P_ tu saudara yang bijaksana semua tolong isikan.

mat minah berkata...

bertengkar ;agie lagie lagie ..suka tgk bulan2 puasa nie duk tengkar pas togok air..haha

cucupakkasim berkata...

3 tahun?? nasib baik bukan 3 tahun kerja berat.kalau tidak kena pakai baju belang hitam sambil mencangkul batu..,kah..kah..kah..

antiahmad berkata...

tukar underwear.....

pernah dgr only "u"....u u u u u..

kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Padan muka, sini Malaysia, lain kali si mamak umno nak buka mulut kena pakai akal, satu soalan yang saya ingin bertanya si botak albar menteri dalam negari, bila nak charge si ahmad ni bawah ISA, AKTA HASUTAN, BILA? KALAU BUAYA UMNO, semua diam2 ubi, bila yang lain semacham RPK, yang mengeluarkan berita atau bocorkan semua kes2 curi, rompak, meraba, berarak, bermabuk, korrupsi, dia di kenakan akta hasutan tanpa periksa, ini bukan kali pertama si ahmad ni cetuskan problem kat penang, kan dulu dia berkata MELAYU DIKETEPIKAN DI PULAU PINANG OLIH GERAKAN, MASA SI MONYET REMBAU PEI SANA BUAT BERBURIT, TAHUN LALU. tapi yang orang belum tahu masa tu, mengenai kes2 mencuri tanah, PGCC, BATU KAWAN, pinjaman wang dari PUNB yang si ahmad sapu habis beratus ribu, sapo makan melayu, SI KRONI UMNO atau pun puak lain, inilah problem di Malaysia, harapkan pagar, kebetulannya si-pagar UMNO ni yang makan padi, lepas tu buat drama dan hasutan sama macham harun idris masa dia kena tangkap berrasuah.

artic turban berkata...

Masa telah tiba kita mesti memperjuangkan kebenaran dan kejujuran mengikut RUKUN NEGARA, APA ITU RUKUN NEGARA?, APA DI TULIS KAT RUKUN NEGARA?, BACALAH sendiri di bawah dan tolong bertaubat bulan ramadhan ini tolonglah, tolong diri berhenti mencuri harta rakyat. yang aterkena akan terasa.

[edit] Malay text
BAHAWASANYA NEGARA KITA MALAYSIA mendukung cita-cita hendak :

mencapai perpaduan yang lebih erat di kalangan seluruh masyarakatnya ;
memelihara satu cara hidup demokratik ;
mencipta satu masyarakat adil di mana kemakmuran Negara akan dapat dinikmati bersama secara adil dan saksama ;
menjamin satu cara liberal terhadap tradisi-tradisi kebudayaannya yang kaya dan berbagai corak ; dan
membina satu masyarakat progresif yang akan menggunakan sains dan teknologi moden.
MAKA KAMI, rakyat Malaysia, berikrar akan menumpukan seluruh tenaga dan usaha kami untuk mencapai cita-cita tersebut berdasarkan atas prinsip-prinsip yang berikut :

KEPERCAYAAN KEPADA TUHAN
KESETIAAN KEPADA RAJA DAN NEGARA
KELUHURAN PERLEMBAGAAN
KEDAULATAN UNDANG-UNDANG
KESOPANAN DAN KESUSILAAN

[edit] Literal translation
WHEREAS OUR COUNTRY MALAYSIA nurtures the ambitions of:

achieving a more perfect unity amongst the whole of her society;
preserving a democratic way of life;
creating a just society where the prosperity of the country can be enjoyed together in a fair and equitable manner;
guaranteeing a liberal approach towards her rich and varied cultural traditions; and
building a progressive society that will make use of science and modern technology.
NOW THEREFORE WE, the people of Malaysia, pledge to concentrate the whole of our energy and efforts to achieve these ambitions based on the following principles:

BELIEF IN GOD
LOYALTY TO KING AND COUNTRY
THE SUPREMACY OF THE CONSTITUTION
THE RULE OF LAW
COURTESY AND MORALITY


ORANG BN TELAH LUPA RUKUN NEGARA KITA, hingakan lagu kebangsaan kita pun di tukar,
SAYA berharap pihak yang berkenaan akan tukar fikiran dan balik semula kepada princip asal negara berikutan RUKUN NEGARA KITA. TOLONG BACA DAN BERASA BANGGA, KITA SEMUA AKAN MATI SATU HARI JUGA, TAPI DI HATI KITA BERTABIT KEPADA TUHAN DAN BENDERA ataupun syaitan, kroni, rasuah dan hasutan, yang mana terpulang kepada tuan2 semua. MINTA MAAF jikalau bahasa malaysia saya bahasa pasar, tapi dah terlalu lama tak pakai, duduk di luar nusuntara. SALAAM, SELAMAT BULAN RAMADHAN, dan SELAMAT HARI RAYA PUASA.
dengan tulus ikhlas,
ARTIC TURBAN

zamrar berkata...

Tak cukup tu, kita tengok apa reaksi Gerakan dan MCA...yang koyak gambar tu tak camana?

antiahmad berkata...

pandainya bodowi.....beku 3 tahun...?

3 tahun kemudian...binatang tu defrosted...dia keluar hanya gigit najis coz bodowi dah lama pakai yacht dia pi makan angin liao...

atau maybe ku li, che det yg kena...sebab binatang ni memang McD...3 tahun tak mungkin sembuh...

kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

umno gantung diri sendiri.

Tanpa Nama berkata...

Nasib dia orang UMNO...kalu orang lain atau tukar tiub sendiri dah lama kena ISA!!!!

kacau berkata...

kepala kena gantung....then 13 ekor anjing yg ikut dia mcm mana..? terutama ada seekor yg terjahat yg koyakkan gambar....? semua terlepas...?

patut la keluar dan :"wol wol wol..kami anjing yg taat...mau kena gantung sekali dgn kepala..."

why tak ada...? semua pengecut...

maybe that day too excited..tertelan pil....nasib baik tak buka baju dan show "gun".....then BeEnd akan gantung dia punya "gun" kat kipas..bagi ikut putar...

kah kah kah....

semi value berkata...

aik....sudah kena...lagi mau representing melayu cakap kuat lagi....hang ni kencing dan tengok sendiri....bulu pun bukan bulu melayu...jgn jadi wakil la....memalukan kami saja...

memang hang tak tau malu lo...sekarang bangsa indian pun rasa malu dgn binatang ni yg dari india...

FaridShah berkata...

3 TAHUN ??
Ingatkan kena gantung 3 kali setahun. wakaka..

bila org ameno, depa gantung sana gantung sini. Bila org yg menentang depa, x puas hati skit terus sumbat ISA dalam penjara besi!!!
X puas hati..Xpuas hati..

MANSUHKAN ISA ! MANSUHKAN ISA !

calonkan bro Isham jd menteri dlm ini negeri.

Reformasi..!

Tanpa Nama berkata...

KESIAN...BEGITULAH NASIB PEJUANG MELAYU KINI. BUKA MULUT UNTUK MENYEDARKAN BANGSA DAN RESPON KEPADA BANGSA 'ASING' YANG DAH MULA NAIK KEPALA, KENA TINDAKAN PULA.
INGATLAH, SETIDAK-TIDAKNYA AHMAD TELAH MENYATAKAN 'KEBENARAN', DI MANA KITA SENDIRI BACUL UNTUK BERCAKAP SECARA TERBUKA.
SUDAH NASIB MELAYU TIDAK BOLEH BERKATA-KATA DAN MEMPERJUANGKAN HAK DI BUMI SENDIRI.
SAYA TAK MAHU MENGUTUK AHMAD KERANA SAYA SENDIRI TAKUT UNTUK MENJADI AHMAD.
KITA KUTUK DIA, TETAPI INGATLAH DIA BERCAKAP MENGENAI ISU MELAYU.
KITA BANGSA APA?

Tanpa Nama berkata...

hem...

twistedmaya berkata...

3 thn mana cukup! kenapa x hantar ke kemunting letak dlm bilik gelap smpai 3thn..setiap pagi kasi glue mulut dia smpai dia dah takde bibir lagi..bila dia keluar nanti tinggal gigi je menyeringai..itu pun kalau dia insaf..kalau tak insaf jugak cabut semua gigi dia bagi dia tinggal kat hutan gerenti beruk pun lari tgk muka ahmad yg bagai permukaan bulan tu dah takde rupa..f**king racist!

Tanpa Nama berkata...

orang pake serban,

KEPERCAYAAN KEPADA TUHAN
KESETIAAN KEPADA RAJA DAN NEGARA
KELUHURAN PERLEMBAGAAN
KEDAULATAN UNDANG-UNDANG
KESOPANAN DAN KESUSILAAN ?????

KEPERCAYAAN KEPADA TUHAN = ye betul
KESETIAAN KEPADA RAJA DAN NEGARA = mungkin betul
KELUHURAN PERLEMBAGAAN = betul ke ni?
KEDAULATAN UNDANG-UNDANG = dah tak betul dah sekarang..
KESOPANAN DAN KESUSILAAN = ini memang tak betul & tak masuk akal!

Marilah kita menuju ke arah Malaysia Baru!!

CYS berkata...

Apa ke jadah nya...hidup-hidup kena kencing dengan PakLah. 3 hari bersidang 3 jam bermesyuarat dan semua palaci UMNO terharu dengan tindakan tegas Paklah.

Akhirnya 3 tahun gantung ahli UMNO. Macam 3 tahun kena gantung lesen, boleh guna nama orang lain.. Haprak punya Pak Lah

Ingatkan dilucut gelaran Datuk ke , denda 3 juta ke , buang daerah ke, kena buat kerja amal ke atau disunat lagi sekali ke ...

Betul-betul kena kencing dengan Paklah

Ismail ( Cincin Besar) dan Ibrahim (Misai tebal) boleh buat party...Hoooray Telur Paklah tak cukup besar dan tebal

zamrar berkata...

Aku setujulah,kalau yang buat tu PAS Atau PKR confirm dah pegi Kamunting berehat 2 tahun ++

bodohlah bodowi berkata...

ape barang gantung 3 tahun...klu penjara 3thn berbaloi lah...tadi kat tv3 si cincin besar cakap nak tanam cerucuk yang lebih besar pasni...adakah lebih besar dari cerucuk KLCC..kte tgu dan lihat

Stormbringer berkata...

tigo taun yo? itu yo yang mat lah buleh buek after what this mamat cincin godang cakap that can cause the national interest?

tu jangan takdo... kalau boto serious, ikhlas... humban yo mamat CG (cincin godang) ni kelua ameno... strip him of his position and membership, baghu boto...

nak ambek keputusan gantong tigo taun pun punyo lah lamo... kalau den, saghi yo dah den sepak menchighit mat CG ni...

kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

mamak non cabai yang ada mercedes baru harga hampir sejuta yang koyak gambar sukun tak kena tindakan ka?non cabai py40 lah patut kena buang dia lagi pelaq bukan dgn cina saja dgn melayu pun dia kurang ajaq,mamak kuti puihhhhh...

hafiz berkata...

bila tengok di tv3. ucapannya seperti seorang nasionalis hebat, tuuui....hakikat hakikinya, dia dah jadi gila meroyan! politik rasis kita kuburkan!!!!

bat8 berkata...

citer si ahmad ismail ni senang aje tetapi telah diputar belit oleh si ahmad ini menjadi isu berbau perkauman pulak.

Hakikatnya memang si ahmad ni kata cina ni squatters. Tujuan dia kata begitu dalam ceramah mlm itu adalah untuk mengapi-gapikan orang melayu yang dengar kempen dia malam tu undi UMNO je.

UMNO dah dapat baca bahawa undi cina dan indian dah swing kepada DSAI dengan tinggi. Undi melayu pun dah menunjukkan akan swing juga.

Jadi dia cuba bangkitkanlah isu cina tu squatters agar orang melayu pematang pauh naik hangin dan pangkah UMNO. Dia cuba main kotor masa kempen. Sepatutnya SPR telah ambil tindakan keesokan harinya kerana jelas itu tektik kotor dan menyalahi undang-undang pilihanraya.

Biasalah SPR- komponen BN no 15. Buat pekak badak je. Buat bisu je. Cuba Pakatan rakyat....mampuih kena tindakan.

Bila dah kecoh, diadakan ceritalah bahawa wartawan tu sengaja putar belit ceramah dia. Dia katalah dia cakap pasai sebelum merdeka.

Tak padan dengan itu, dia buat PC plak dimana penyokong dia koyak gambaq TSK. Kali ini cuba heretkan orang melayu pulak nak cover line.

Putaq alam sungguh UMNO ni.

Pakwar berkata...

Bang, jemput menjengok http://ajehe.blogspot.com.

Tanpa Nama berkata...

hero melayu dunia ketiga kena gantung 3 tahun....lepas ni ramai la balaci ameno bukit bendera dok berdemo mintak dolah tarik balik hukuman bang mad....hahahaha....
ameno ameno.....

Tanpa Nama berkata...

pejuang melayu kepala otak dia ,koyak gambar adalah,pastu tunjuk samsinglak,taik kucing puaya orang

Tanpa Nama berkata...

dah pecat sapot pulak,siap tepuk tangan lagi,macam anjing melalak atas bukit......amno amno

natrah berkata...

si cincin besaq ni nampak riak dan bongkak...perasan teror sangat!!
yg kelakarnya...dah lah buat hal, yg si tv3 suku dok keluarkan PC mamat ni terpekik terlolong kononnya mempertahankan ketuanan melayu....nak bina cerucuk konon!!
hallo brother...apahal lu ni...
kami orang melayu tak mintak lu memandai-mandai buat benda bodoh tu...lagi pun lu apa kes, lu mamak pakutiii...bukan melayu sejati...
dah lah cincin besaq...batang hidung pun besaq jugak...
dahlah tua...
tak sedaq diri...
nak mampus...
nyusahkan orang....
iiieeeeeee....aku geramlah!!!

Tanpa Nama berkata...

Ini hero melayu? Gemuk macam kerbau, hitam macam arang... Ahmad Ismail buat malu orang melayu saja.

faris berkata...

yang sebenar2nya UMNO memang dah karut..bapak punya karut depa ni
http://www.farisniaga.com