Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 10 September 2008

HOT ! ‘MAD COW DISEASE’ DI PULAU PINANG

Kenyataan akhbar Kesatuan Nasi Kandar dan Nasi Bungkus Pulau Pinang telah meminta masyarakat Pulau Pinang agar jangan ‘memboikot’ warong dan restaurant nasi kandar.

Kenyataan ini juga telah menafikan yang ahli-ahli mereka terlibat dalam penjualan kari daging yang diberitakan telah membawa ‘ mad cow disease’.

Khabar-khabar angin tentang nasi kandar adalah punca ‘mad-cow disease’ ini bermula apabila orang ramai terutama penduduk Pulau Pinang melihat kelakuan seorang yang lelaki yang dikatakan menyerupai seorang mamak telah melocat-loncat dan mengoyak-ngoyakkan gambar bekas Ketua Menteri Pulau Pinang.

Sir Richard Gelimard pakar perubatan dari Holborn Hospital London telah menerangkan bahawa Bovine Spongiform Encephalopathy (BSE), lebih di kenali sebagai Mad-Cow Disease (MCD), amat bahaya dan boleh membawa maut.

Menurut Sir Gelimard yang telah menyelidiki penyakit ini semenjak tahun 1986 berkata bahawa tanda-tanda awal penyakit ini ialah meloncat-loncat dan menyiat-nyiatkan kertas-kertas. Kadang kala orang yang di hinggapi oleh penyakit ini akan menjerit beramai-ramai.

Berita yang masih belum di sahkan ini masih lagi sedang mencari siapakah dia lelaki yang terjerit-jerit dan terloncat-loncat itu. Adakah ianya Melayu atau Mamak.

20 ulasan:

Nami berkata...

Gelimard?hahaha...Geli mat mat mat mat..haha!!

Saspen aku..dah la tadi cheq buka kari dagin..hang ni pun kalu buat report,jangan dok sakan no..hahaha!!

Tanpa Nama berkata...

ahahahahaha....

Tanpa Nama berkata...

Ahahahahha..osah gilo ehh org tuh...

suarasaktii berkata...

hhahhaha gila suspen saya bro isham...saya dah la org pulau pinang,bru tadi balik dari kedai nasi kandaq,xla kecoh pn pasai penyakit tu..tp rupanya mamak ahmad ismail tu yang kena...hahahhhaaha teruskan menulis bro isham..lu memang cool...........

Tanpa Nama berkata...

mammak cow mad umno disease? so how to judge whether the cow is a mammak cow, look at the head see whether it looks like mammak umno. keh keh hahahahahah mad cow, mad mammak, cow cow, mwasnh't that somebody mr ah kaw2 from rembau, he he the carriar of the mammak cow disease, rembau also look lake mammak??? so how now, should we start to sharpen our keris, bearing scrappper, parang so that if we see the mammak cow we kill first than think. oops salah tikam, hahahaha. tepuk dadah mad cow. more like cow dung brains.

ROCKY DIN berkata...

YANG TERLOMPAT LOMPAT TU ADALAH PAK PENAKAN KJ (KERA JANTAN)

WAKAKAKAH !

pak tuo berkata...

Lu ni Bro,ada-ada aje.

Good one!!!!!lol

bon bin jol berkata...

apa sudah jadi woi !!! loncat2 jerit2 siat2 kertas.
MCD = Mad Cow Disease = Mad Sakit Lembu....waa kakakakakaaaaaaa!

~*♥ UmmiAnni :: HaniNasution♥*~ berkata...

hahahah..nasib baik saya tak minat kari mari ni...

nami,
tak tahan la bila teringat kat lagiu geli mat...hahaha

Tanpa Nama berkata...

non cabai namanya..

Tanpa Nama berkata...

terloncat-loncat dan terjerit-jerit beramai-ramai.. sambil melaungkan idup melayu ker???...

keh keh keh

Mag berkata...

Boikot Nasi Kandar, Depa lah batu api sampai Ahmad jadi begini. Mamak oh Mamak awak nak gelaran Bumiputra ya..

Tanpa Nama berkata...

apahal MAMAK nak perjuangkan MELAYU nyer..dah mamak tu mamak lah..p balik INDIA..Buat tosai dn capati..BISING punye MAMAK..Ko tu bukan darah Melayu..Perasan..punye Mamak..tensen aku

Tanpa Nama berkata...

Bro Isham oi,

Saya rasa comments yang menghina mamak ni rasis sikit la. Kalau yang buat salah tu seorang dua, takkan semuanya dipalitkan. Orang sekarang nie ringan sangat mulut tu nak ejek orang Cina ngan Mamak nie. Kita nie menang sorak jer, sedangkan mereka nie hidup berjaya dan lebih berusaha dari kita. Buanglah sifat dengki ala Sintok tu jejauh.

bangsa berkata...

betul-betul...kita jgn menikam satu bangsa... cari org yg salah cukup...
mcm bukan semua melayu makan duit kan...hanya AMNO-BN...bukan semua melayu yg kejam kan..hanya tu sarimah & boy friend...bukan semua melayu yg bodoh kan..hanya tu bodowi.....bukan semua melayu yg gila kan..hanya tu KJ...mereka semua ni tak ada hak representing dia punya bangsa...mereka tu semut kecil dlm bangsanya saja..so...semua bangsa ada org baik dan jahat..kita pilih yg jahat saja....point on the particular person cukup...kemudian hentam kuat-2..jgn atas bangsa....tak aci...
sekian terima kasih...

bangsa berkata...

ni nasihat saya....

siapa-2 yg betul-2 nak menyokong PR...jgn sentuh akan isu perkauman lagi..kalu tidak apa beza kita dgn AMNO-BN...apa beza kita dgn tu daging dlm kari....
Kita sokong DSAI dan PR sebab nak aman-damai....betul kah...?

Tanpa Nama berkata...

non cabai yang buat cili boh abd majid cili boh tu kah yang naik mercedes py44 mangkaq tuh mmg berlagak siap eksen kurang hajaq punya mamak tuh,dulu dia pakai s360 dia sound kat bebudak trafik kete dia hal milion punya harga.tak blh tahan.

rumah non cabai kat tmn arowana permatang pauh.

Cek Pah Lawa berkata...

Anon 4.22 pm

La, awat lak hang tak tahan kalau orang kaya kata barang dia mahai? Hang ada PHD ka? Biaq pi la kat dia tu , rezeki kat dunia ni Allah bagi. Bulan posa nie jgn ada sifat dengki-mendengki, kecuali hang dengki kawan tu buat semayang tahajud lebih pada hang...baru betoi lagu tu! Ewah!!

antiahmad berkata...

ahmad tu memang pandai "carry ball"...saya sendiri melayu pun tak cakap banyak...dia mamak nak keriau mempertahankan hak-2 melayu pulak? why indian yg susah tu di malaysia..u tak jaga?...bangsa u tau....? tak kisah?...ni sudah pengkhianat bangsa sendiri..sekarang nak "angkat bola" kami melayu pulak...no thanks...siapa tau satu hari u akan mengkhianati melayu lagi...when tu bangsa lain bagi u jilat dia punya XXX...

sebab u memang tak ada bangsa punya...u hanya bangsat...

malu la keturunan ahmad...malu.

kucingsiam berkata...

meow~~

kucingsiam dulu ada kenalan mamak. Yg pasti, mereka mengaku Melayu dan amat marah kalau kita suggest dia tu muslim India . Walhal, kalau sesama mamak bahasa Tamil yang diucapkan. Juga pernah ada kenalan muslim Cina yang marah-marah apabila kucingsiam secare terus terang memberitahunya dia cuma Cina yang menganut Islam kenapalah nak malu (malah harus berbangga) dengan kenyataan itu. Yg anehnya, muslim Cina tu mengaku Melayu tetapi siap kat rumah pakai bahasa org puteh pulak.

Alahai, nampaknya yg berlumba-lumba nak tonjolkan sifat kemelayuan tuh semuanya semacam ada rasa tak secure ... yg jati tu tak nampak pun menjerit-jerit. Kalau kita perhatikan dgn teliti, yg asyik bising tu kat UMNO sebenarnya nak tutup fakta bahwa mereka tu Melayu celup.

Golongan manusia ini saya lihat cukup sedih kerana psikologi mereka yg tak secure dan cuba menjadi lebih melayu daripada melayu tu sendiri.