Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 5 September 2008

SELAMAT BERBUKA PUASA

 

Kuala Lumpur redup, mendung dan hendak hujan.
Peniaga warong susah hati.
Angin kuat. Renyai-renyai sudah mula.

Hari ini terlalu banyak SMS sampai.
Hampeh. Jangan percaya.

Guruh makin kuat.

Raya lagi 25 hari.

Tak perlu pergi beli belah di Masjid India.
Jangan buat sibuk. Kalau baju koyak boleh jahit tak perlu beli baru.
Tak jahit pun tak mengapa. Lagi cool.

15 ulasan:

Farid Abu Talib berkata...

kau mmg cool la brader isham.sejak dr bau2 cafe lagi aku telah melihat ke'coo'lan kau.kau rojak -rojak bahasa ni tak takut kene rotan dengan nik safiah ke? kahkahkah

wrdboom berkata...

Jangan cite psl raya.....aghhh takutnya. Sape-sape yg simpati boleh hulurkan derma utk saya isi minyak keta, beli baju raya dan sediakan duit raye.Kalau tak,, tak raye lah den.....aghhhhhh

chekdenoor berkata...

raya...hmmmmm...kali ni raya kena balek rumah mertua...... sian mak sendiri kat kg tu...... tunggulah... raya 4 baleklah ya......

hmmm puasa baru sekelubit dah nak fikir raya.....

apa ada pada raya... sian wakdol..dah lebih 20 tahun kita tak raya sama....isykkkkkk

Suli & Janggut & Bro Luv berkata...

Selamat Jua pada mu bro hisham.....
duk hutan batu kat kl ke atau duk kat hutan banat kat pilah@jelobu ko, musim hujan dalam posa ni memang membuat perut kembong selalu,
nak buek cool pun, dalam menantikan 916, perut selalu tak lawas,........... apa pun keadaan kita poso kali ni memang menjanjikan yang lain dari yang lain.........

shahrizalisme berkata...

Selamat berbuka puasa kepada yang berpuasa sahaja.

Saya buat kali pertama dalam 30 tahun berpuasa di perantauan. Tak de onde-onde, murtabak atau pun nekbat...Cuma berbuka lebih awal jam 5.57 petang saja.

Komrad Hisham sila bagi tips kat saya macam mana nak merayakan hari raya di perantauan!

labizzwkshop berkata...

raya mcm nak dekat..sapa2 nak bersedekah..nak no akaun x?aku dah nak jadi mcm rakyat monggolia dah ni..

rockstar berkata...

gua mcm lu mmg cool bro....

cucupakkasim berkata...

harini aku absent puasa..,bukan sebab mai period atau penyakit buasir selepas melepas jam 10 pagi tadi,tapi aku percaya setan yg kena rantai terlepas dan melawat bilik opis aku, di tambah hujan punya laa lebat,dalam laci pulak ada lagi dunhill 20s yang berbaki 3 batang..setan pula dok kata.."..tunggu apa lagi geng..!!"

najib berkata...

cucupakkassim kau ni kan..
kau memalukan la...

kalau dalam laci kau ada beriyani insaf ok la jugak...
ni ada dunhill 20's yang berbalanced 3 batang je..

pastu kau pegi makan tak?

Tukar Tayar Babe berkata...

Cool, jangan tak cool!

Mmm, agak2 besok Bro kena la half a million hits kat blog nie. Saya rasa cita2 916 bro Isham nie nak dapatkan 1 million hits pada hari tu, betul tak?

Tanpa Nama berkata...

wa nak beli baju bundle pun tak mampu wei...........lu ada baju ke seluar yang dh tk pakai.........kasi derma bagi wa

ibnu berkata...

syabas isham...

ko punya blog ni che det mamak tu pun kalah.. apa lagi toyo punya laman tak sampai seminggu 40 ribu hit kata dia bukan main hepi...

dah tengok mp rembau punya site lum?
ni ha.. http://www.rembau.net.my/index.asp?http://www.rembau.net.my/news_list.asp?uid=207&t=pm

dia kata Dr Muhamad Osman tak tulis pun saifool "tak kena liwat" katanya...

zarin berkata...

baju tak payah tukar, harga minyak antara termurah . W.pun harga mahal, tp rakyat cukup makan - kata sabirit cheeken. Kahakahak.

Truckster berkata...

jangan ke mesjid india....tp ramai2 ke bundle lagi cool

GJ trader berkata...

kah kah kah..... dok gelak sakan.... tak boleh nak komen apa2.... kah kah kah...