Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 5 September 2008

TERKINI ! HOT !

Ahli-ahli Parlimen BNBBC yang diminta menghantar kopi muka depan passport mereka akan ‘melarikan’ diri ke Australia.

Para YB yang diminta 'lari' ini bukan hanya dari Sabah dan Serawak tetapi ke semua ahli Parlimen dari semua komponen Barisan Nasional.

‘Pelarian’ ke Australia ini bertujuan untuk menjauhkan mereka dari berada di Malaysia pada 16 September ini.


Kah kah kah…… ooooi nak lari ke mano? Tak nak rayo kek kampong ko…. Jang oooi kao nak makan tolo kangaroo ko kek sano.

Kah kah kah….. sapo suruh pogi australia….. mat taib punya marah…. Dia tak boleh masuk sano…. Kalau masok kono tangap…..mi no spik inglish…. kah kah kah kah.

14 ulasan:

zarin berkata...

bro, dgr citer ke Amerika..meneroka teknologi pertanian dan perindustrian kunun..hahah

adamyanpoyo berkata...

semua ahli parlimen ? termasuk pak lah dan najib ?

sulaiman berkata...

ada alasan tak payah posa la kat Australia, musafir la katakan !! manyak syiok oh.

anak siam duduk pilah berkata...

bilo sume dah takdo sonang la kojo...

taknak ko buek cam thailand..?

revolusi kuning...?

Tanpa Nama berkata...

Dia orang pergi Australia bukan pasal nak lari dari Anwar, tetapi KJ nak susun strategi nak menang ketua pemuda UMNO dan juga untuk memastikan semua ahli lembaga pengarah Maybank berhenti.

KJ dah atur orang-orangnya untuk duduk di Maybank. Sekarang ini Minister UPU-Amirsyam tengah nak cover pasal take over Indon bank yang bermaasalah. Kan KJ ahli lembaga pengarah tak rasmi bagi Temasik Holding yang menjual bank indon tu.

Kesian Dato Wahid, dia akan digantikan oleh seorang Cambridge grad anak bekas KSN, senior KJ di U.

KJ, pergi ke Australia bersama-sama bankbenchers utk tunjukkan kapal layar yang AK beripada AAB, kan kapal layar tu berlabuh di Perth. Semua MP dari Sabah dan Sarawak akan diberi seorang sebuah kapal layar utk terus kekal dalam BN.

Actually, the retreat is planned by KJ, Kj will be the PM in waiting bukan Anwar...percayalah.....

Karipole berkata...

mi spik eglis litel litel boleh pi thailand sembunyi ngan samak. samak pun tengah cari kawan nak sembunyi

Tanpa Nama berkata...

Dia orang pergi Australia bukan pasal nak lari dari Anwar, tetapi KJ nak susun strategi nak menang ketua pemuda UMNO dan juga untuk memastikan semua ahli lembaga pengarah Maybank berhenti.

KJ dah atur orang-orangnya untuk duduk di Maybank. Sekarang ini Minister EPU-Amirsyam tengah nak cover pasal take over Indon bank yang bermaasalah. Kan KJ ahli lembaga pengarah tak rasmi bagi Temasik Holding yang menjual bank indon tu.

Kesian Dato Wahid, dia akan digantikan oleh seorang Cambridge grad anak bekas KSN, senior KJ di U.

KJ, pergi ke Australia bersama-sama bankbenchers utk tunjukkan kapal layar yang AK beripada AAB, kan kapal layar tu berlabuh di Perth. Semua MP dari Sabah dan Sarawak akan diberi seorang sebuah kapal layar utk terus kekal dalam BN.

Actually, the retreat is planned by KJ, Kj will be the PM in waiting bukan Anwar...percayalah.....

Tanpa Nama berkata...

ape ke jadahnya lari ke AUS..Lari dari bayang-bayang sendiri.. Risau gak nanti kalau diorang terus menetap kat sana..Sapa nak sign borang biasiswa anak aku nanti, sapa nak bagi bungkusan kuih raya kat hospital, sapa nak bagi duit raya kat plaza tol, sapa nak meraikan anak-anak yatim berbuka posa...susah la macam ni...mmm... kah..kah...kah...

Tanpa Nama berkata...

Walbiol Najib,
"Sebaliknya Najib yang juga Timbalan Pengerusi BN berkata, ia merupakan lawatan sambil belajar bagi anggota kelab berkenaan dan telah diluluskan oleh beliau sendiri."Saya akan luluskan lawatan itu selagi ia konstruktif," kata beliau selepas melancarkan Rakan Cop PLKN di sini hari ini. Najib, Menteri Pertahanan memberitahu, lawatan tersebut merupakan peluang terbaik untuk anggota-anggota BN-BBC menerokai aspek-aspek yang baru."Destinasi lawatan tersebut belum ditetapkan tetapi terpulang kepada anggota BN-BBC untuk menentukannya," kata beliau lagi

Konstruktif kapla bana hang la...tempat tak tahu, tujuan nak belajar (apa tak tahu). Bro Hisham dulu lari pi Manchester pon kurang-kurang tahu tujuan dan sebab. Ini TPM. Aku dok negara apa ini? Selamatkah aku bila bos otak kosong jadi bos aku?Selamatkah keluarga aku? Ya Allah..kuatkanlah semangat aku....

Navy pencen

Tanpa Nama berkata...

Padedoh telah diberi tanggungjawab untuk menjayakan Australia trip in. Bacalah di http://padedoh.wordpress.com/2008/09/05/melari-ke-australia/ dan tolong Jangan Ketawa!
ProLingam

uncle_abu berkata...

nih mmg radikulus sunggoh tok isham woi! xdapek nak pk kan kelogikkan eh poie sano,'retreat' kato eh..abah eh ngajar gak eh..skrg satu dunio tgk cabinet Msia nih cam cacamerba,xdo otak.buek klakar bulan2 poso...adehh...

Tun M,apo dah jd?? haa...

wanchang berkata...

rajinnye dalam bulan Ramadhan buat retreat...

musafir kelana berkata...

Apasal lah semua pemimpin yang bukan macam pemimpin tu asyik sangat nak jadi musafir kelana di bulan2 poso ni?.

Yang dok kalut sangat nak pi ikut Rombongan Cik Kiah ke Australia tu pasal apa?

Kan ke ni bulan poso?, dok rumah lah buat ibadah banyak2 tambah pahala.

Yang hangpa takut sangat dengan tarikh 16 September tu pasal apa?

Takkan dah lupa kot pesanan Memanda Perdana Menteri hangpa yang tak habis2 dok sebut kononnya kerajaan hangpa masih kuat dan gagah lagi walaupun dibantai berkali2 sekalipun kerana hangpa kan dah dapat mandat sendat dari rakyat jelata?

PM pun dah kata toksahlah pembangkang2 dok kalut nak rampas kerajaan sebab itu kan kerja sia2 belaka.

Jadi, sayugialah diingatkan kepada para pembesar negara sekelian agar banyak2lah beribadah di bulan mulia ni. Cubalah buang tabiat suka membazir dan berboros2 dengan mengadakan trip lawatan sambil belajar di luar negara sedangkan nasib rakyat negara ini pun belum terbela sepenuhnya. Bukankan dapat pahala berlipat kali ganda kalau duit sponsor yang banyak tu disedekahkan kepada orang2 miskin yang lebih memerlukan daripada 'disedekahkan' kepada orang2 putih yang dah kaya raya tu.?

Lagipun kan ke kita baru je sambut perayaan hari kemerdekaan, takkanlah semangat cintakan negara secepat itu boleh kabur dari mata hati kalian semua sampai2 hangpa macam dah tak sabar2 nak buat Rombongan Cik Kiah pi sambut 'merdeka' sambil2 tu berbuka puasa di negara keturunan bekas bangsa penjajah kita dulu.

Ya lah kome tau, Australia tak pernah pun menjajah kita, tapi bukankan ke depa tu satu keturunan darah dengan mat2 saleh dari negeri2 orang putih yang lain2 tu?

O.K. lah apa2 pun selamat berpuasa dan berbuka puasa kepada semua...

suarasaktii berkata...

rasanya mat taib x ikut p australia kut abg isham..dia tu senator ja...bukan MP...lagi pun mat taib pandai bawa duit org putih ja..cakap org putih tak pandai...hahahaha