Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 5 September 2008

“SAYA PASTIKKAN 16 SEPTEMBER TIDAK AKAN BERLAKU ”�Abdullah

PUTRAJAYA 5 Sept. Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi berkata, tidak ada anggota Parlimen Barisan Nasional yang akan meninggalkan parti itu menjelang 16 September ini untuk menyertai pembangkang menubuhkan kerajaan baru.

Saya pastikan 16 September tidak akan berlaku. Pakatan Rakyat bergantung kepada ahli-ahli parti kita untuk meninggalkan kita tetapi orang kita tidak akan meninggalkan kita,� kata Perdana Menteri.

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim telah beberapa kali berkata, bahawa ramai anggota Parlimen BN akan menyertai pembangkang bagi membolehkan mereka membentuk kerajaan pada 16 September ini.

Kita tidak akan beri peluang untuk mereka menubuhkan kerajaan pada 16 September.


Kah kah kah….. betul betul…..saya sukun….. mana ada YB lagi …semua dah lari ke Australia…. Kah kah kah….

Woit … tak kan depa tu nak tinggal sana kot…. nak belajar BI… ka kah kah.

Bila depa balik nanti cam naaaaaa….. ni yang suspens ni….. macam nak tunggu tok mudim …. kaki dah ngeletar….. dah duduk atas batang pisang….. kain sarong dan buka.... kah kah kah….

22 ulasan:

gym_midas berkata...

sebab dolla ni sat cakap camni......tapi esok nya jadi 100% berlainan........contoh dh banyak.........salah satu pasal awek gelapnya...makanya..............916 akan dijadikan kenyataan.............hehehehhehheh

AbdRahim berkata...

elok gak semua MP bee end tuh semua pindah duk sana...boleh ler kira2 tukar terus kerakyatan sana dan yang kat sini nih biar la PR yang memerintah plak.....

Dah semua MP jadi kerakyatan sana,ilang ler kelayakan dan boleh ler buat pilihan raya semula untuk pilih wakil baru......kekekkekekke

http://homebiz.prepaid4u.net

Minang Gombak berkata...

macam nombo siri omeh pulak...916... AhAHhAhA takpo, nih nak mintak tolong apak buek liputan sikit pasal projek kl2020 dbkl nih, abih semuo kampung² area kami nak di rodok dek orang dbkl nih, camno kami nih nantik tak tau la, ko nak suroh kami asah parang jo sabit, bilo datang jo cilako dbkl ni nantik biar e' mandi darah kek sinih pon takpo, kato e' kampung kami setinggan bersepah, paneh jo ati nih arr... abih geran tanah yg ado nih semuo e' datang mano lak, print kek cybercafe agak e'? hilang saba jo dongan pak la' ni... apak tolong la buek liputan pasal orang gombak ni arr...- Kampuang den Gumbak
http://iceburn8.blogs.friendster.com/iceburn8_walla/

Minang Gombak berkata...

macam nombo siri omeh pulak...916... AhAHhAhA takpo, nih nak mintak tolong apak buek liputan sikit pasal projek kl2020 dbkl nih, abih semuo kampung² area kami nak di rodok dek orang dbkl nih, camno kami nih nantik tak tau la, ko nak suroh kami asah parang jo sabit, bilo datang jo cilako dbkl ni nantik biar e' mandi darah kek sinih pon takpo, kato e' kampung kami setinggan bersepah, paneh jo ati nih arr... abih geran tanah yg ado nih semuo e' datang mano lak, print kek cybercafe agak e'? hilang saba jo dongan pak la' ni... apak tolong la buek liputan pasal orang gombak ni arr...- Kampuang den Gumbak
http://iceburn8.blogs.friendster.com/iceburn8_walla/

Tanpa Nama berkata...

dollah nie kaki belit....satu pun cakap tak bleh pakai..

teropongkota berkata...

Sapa nak dengar cakap dia. Ahmad Ismail pun tak nak dengar. Kesian betoi.

noel berkata...

Hehe..mcm tak percaya.. Pak lah and najib penakot sampai mcm tu.. Takut nak hadapi kenyataan.. bawak lari MP..

Dan rasa AMAT memalukan bila both oh them dengan muka tak malu..minta maaf bagi pihak Ahmad.
Nampak sgt terdesak nak raih sokongan.. Tapi pada hakikatnya.. PENGECUT.. org kejut sikit..sentot t*l*q masuk dalam.. Macam tu nak pimpin negara bagi maju?..

Ahmad..dengan selamba jer pertahanankan statement dia.
Siap kata Tsu Koon tak matang lagie..hehe..
Gua suspect dia la sebagai org melayu yg berani.. tapi not on him as MP u*no la... :-)

Kita bukan nak gadoh.. tapi bagi ada harga diri la sikit.. yer tak bro Isham?

amanlegend berkata...

Salam..

Sesungguhnya Allah tidak TIDO dan malaikatnya menulis setiap amalan anak adam..

Dan jika Allah hendak menjadikan sesuatu tiada yang dapat menhalangNYA..

Rakyat bukan Bo,dollah..

Selamat..takbir!!

IBNU ISHAM berkata...

Kalau 16 September yang diwar-warkan oleh Anwar tu hanya omong2 kosong, masakan BN terlalu takut sampai kena buat AKUJANJI semua ahli parlimennya, kena hantar ke luar negara, dan macam2 lagi la...

Bagi Aku walaupun 16 september nanti kerajaan tak bertukar, tetapi mungkin akhir tahun ni atau tahun depan pasti akan berlaku....

Hidup Anwar.... jatuhkan kerajaan KERA BN tu. LEbih kuran 67% rakyat malaysia tidak lagi mempercayai kerajaan BN.

musafir kelana berkata...

Ini pantun 'cacing' yang kugubah khusus untuk pemimpin2 BN yang sedang bersiap sedia 'packing' barang2 untuk ke seberang laut bagi tujuan lawatan sambil belajar dan juga untuk orang2 atasan mereka yang sekarang ni bak cacing kepanasan tu...

Cacing bukan sebarang cacing,
Cacing tanah nama diberi,
Dacing bukan sebarang dacing,
Dacing BN suka cabut lari...!!!

rockstar berkata...

dlm hati pak lah dia nak kate " saya pastikan 16 September tidak akan berlakunya pemerintahan kerajaan bn lagi..nak bagi kat pakatan rakyat la pulak na..leh la saya tidoq lena he..he "....tapi dia malu kat lu isham..

KeLoLo berkata...

"Saya akan pastikan 16 Sept tidak akan berlaku..., Saya akan pastikan 16 Sept tidak akan berlaku..., Saya akan pastikan 16 Sept tidak akan ber.....".

ZZZzzzzZZzzZzzzZZzzzZzzZZ...

"Hah...apa, apa..??? (sambil menguap dan gosok mata). Saya bukan lagi PM? Saya bukan lagi Menteri Kewangan? Saya bukan lagi menteri apapun? Saya cuma ahli parlimen Kepala Batas? Pak mentua Khairy? Laki Jeanne?..."

Ha! Tidog lagi Pak Lah, tidog...

Sapa kamu untuk halang 16 September...Kalau PR tak ambil alih kerajaanpun, 16 September tak boleh disekat...Melainkan Allah turnkan kiamat...

Tidoglah Pak Lah...tidoggggg...

Tanpa Nama berkata...

Salam.

DSAI cakap betul. 16 September pasti terjadi.

tapi bila...bila.. 2008,2009 atau 2020.

Kita tunggu dan lihat. Yang benar dan kebohongan pasti terungkap.

Izwan berkata...

yeahh..

Kita sama-sama nantikan..

MODERATOR indie berkata...

poning den eeih!

baiklah sumo pogi kek Autrslia tuh. Nyemak ajo kek sini ha.

"Orang jahat menyamar baik tuh" => isham ekau konal tak dialog nih? heheheheee

suarasaktii berkata...

harap2 jadi la 16 Sept ni,,,jangan tak jadi..klu dah lepas 16 Sept dah xda uummhh dah...mesti ahli BN kat Australia kena bancuh couw2 punya..silap2 depa di bagi minum air holly water Umno 10 tempayan sorang.Balik2 terus xmau tukar parti..tapi apa2 pun harap 16 sept ni jadila...nak tido pun dah xlena ni...

http://suarasaktii.wordpress.com

Tukar Tayar Babe berkata...

Pok Lah kata "all MPs don't bother about 916, just CONCENTRATE on your work". Dia tau ker "concentrate on work" tu macamane? Tak penah lak tengok dia concentrate keja melainkan concentrate tido jer!

Tanpa Nama berkata...

Bueknya kapal terbang itu jatuh terompeh, habislah MP BN tuh...bagus gak, bleh istihar pilihanraya sekali lagi, tengok sapa yang akan mampus...

Tanpa Nama berkata...

semakin menghitung hari, semakin rasa menggila pak lah rasa. Hahaha... Tu yang ajak ramai-ramai pi bercuti tenangkan fikiran

Tanpa Nama berkata...

"Saya pasti 16 September tidak akan berlaku" put it this way, unless dia ada Time Machine, sebab bumi tetap berpusing sampai september 15,16,17 and so on

siot berkata...

memang kaki tido.... masa sambutan merdeka baru-baru ni pun tv 3 suku ter'shot' dollah tengah sandar dan mata terpejam, nasib baik shot kejap aje.... letih sangat kot mikirkan 916.....

siot berkata...

macam mana agaknya dia nak delete 16 hb tu yer?