Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 26 Ogos 2008

TIDAK RASMI

ANWAR IBRAHIM TELAH MENANG DENGAN MAJORITI 17652

ANWAR IBRAHIM 31949

ARIF SHAH 14297

AKIM 74 UNDI SAHAJA

58 ulasan:

hakimi berkata...

Biar betul? Majoriti bertambah

Kesian Akim tapi saya tetap respek mereka.

www.lagusempoi.blogspot.com

Raya nak mai dah. kemenangan besar ni. mailah download lagu

Tanpa Nama berkata...

alhamdulillah memang patut DSAI menang pun.
tv3 haprak betoi... selama ni stengah jam lebih duk kutuk pkr.. hari ni tak sampai sploh minit.. nampak sgt tali barut!padan muka.

fads berkata...

Alhamdulillah....syukur ke hadrat Allah swt...makbulkan doa rakyat Malaysia untuk melihat pejuang rakyat DSAI ke parlimen...Amin

Tanpa Nama berkata...

Tahniah warga permatang pauh! Anda telah melakar sejarah manis untuk seluruh Malaysia. Tahniah!

Tanpa Nama berkata...

Simpati dekat 14297-3 org(family Arif Shah) yg masih undi BN. Rakyat M'sia dah lakukan perubahan tp diorg selama2nya bersama BN. Kalau tak suka Anwar undi ajerla AKIM.

Tanpa Nama berkata...

undi pos dah sampai ?

fazli kancong berkata...

wei..mcm belum abis kira jer...cuba ko kira balik

SURALAYA berkata...

reformasi....

LNT berkata...

Ishhh...majoriti yang sebegitu besar...lebih besar daripada yang diperolehi isterinya semasa PRU12 yang lepas.

BN ni betul2 ari penyakit...dah tau tak dpt..buat apa nak try....

Aiyo, Arif ini betul2 memalukanlah...orang Cina cakap "Sia Suei" Melayu+Cina cakap "mensiasueikan" Melayu+Cina+India cakap "mensiasueikanle"

Dengan ini saya mengisytiharkan Pak Arif KALAH TERUK dalam p/r kecil ini. Harap dia jgn bersedih. Kita tak support u tapi kita boleh cakap Cina bila bertemu...di warung...tapi u kena belanja

Cikgu Cikgi berkata...

Terima kasih.

Gila ah blog ni, tak payah tengok Malaysiakini, slow connectionnya. Tengok sini cukup.

Ringkas. Padat. Sendat!

Ravikumar berkata...

Gempak!

Syabas, Dato' Seri Anwar!

Tanpa Nama berkata...

Tak betul...sebab total votes 39000 saje

Tanpa Nama berkata...

Why the total which is 46320 votes more than the actual percentage which is 65.25%?
Is there any misinterpretation of any side?

zarin berkata...

esok tengok la berita hairan dan utusan meloya esok, selama ni dok jilat jubok najis...

mad berkata...

ahaha... nak lepak mamak... lepas isyak... bleh buat crita panas.. konfirm kedai mamak orng PKR n PR yang ramai... ni mesti minum meja sambung panjang-panjang..
TAKBIR!

ASSALAMUALAIKUM

andru berkata...

Syabas kepada DSAI kerana menang majoriti yang bertambah. Rakyat telah memilih siapa pemimpin mereka di Permatang dan di Putrajaya.

Calipso berkata...

Tahniah Sham,

tahniah bung nuwar dan semua yang terlibat di pmtg pauh...

fajar baru telah terbit diufuk timur...

Allahuakbar!

sultanmuzaffar berkata...

Tahniah Anwar Ibrahim !!

Sila buat kerja dengan baik ! Dan pastikan PAS tak melompat dari PR.

kaparinye berkata...

yahuu! bravo permatang pauh!

love u! love malaysia!

megat dewa berkata...

Tolong panggil Najib mai RASMI keputusan ini supaya ia tidak lagi TIDAK RASMI.

mad berkata...

ahaha undi pos... tak sempat sampai tak ter-CELEN LAAA

Mr. Padedoh berkata...

Jelas ada penipuaan di skala rikter kerana menurut SPR hanya 65%yang keluar , so kalau total undi kat Permatang Pauh dah sampai 60,000, jumlah undi keselurhan hanya boleh setakat 38,000 undi.

Ini dah nak sampai 41,000 - maksudnya nak sampi 70% pengundi..

Saya yakin sebenarnya majoriti dari segi peratus bukannya 60:30 berpihak kepada DSAI tetapi 80:20 kepada DSAI, tak termasuk hantu hantu yang terkeluar dari sarang mereka

Jongos berkata...

Nak tengok liputan tv gi sini

www.razor.tv

dan sini

http://www.ipglobal.tv/

Jongos

wugiwug berkata...

DSAI dah menag...comfirm kedai itik serati bukak 24h malam nie..keris jambu ngan keris mana nak sembunyi?..keris jambu terjun lubang yg dia gali untuk DSAI..padam muka..

Tanpa Nama berkata...

DSAI menang! DSAI menang!
Harapan baru rakyat malaysia di parlimen...
Aku pon dok tunggu nih TV3 umum nih... hampehhhsss... tak kuar2 lagi nih... semalam bukan main lagi..

Tanpa Nama berkata...

Tahniah DSAI & PKR..

mad berkata...

ariff shah.. buang undi pukul 8.08 nak ong... tapi.. huahuahuahua... nak buat macm ne... merah padam la pak lah mlm ni...

Pil Gila berkata...

Diharap semua gang PR semua bertenang dan overexcited kerana kita tidak mahu berita gembira ini dicemarkan dengan insiden-insiden yang bangang.

Tanpa Nama berkata...

bravo...yahoo!

www.kertasnasi.blogspot.com

lila berkata...

kalau nak ikut logik, sepatutnya barisan najis tahu Anwar akan menang besar. apelaaa lagi mau lawan.. buang masa buang duit buang minyak.

bebaskan rakyat dari kuku besi barisan najis!

tahniah pakatan rakyat

Pewaris Reformasi berkata...

Ada kesilapan teknikal

PKR 22373
BN 9549
AKIM 39

justice4all berkata...

Bukan sekalung, malah berkalung-kalung tahniah kepada DSAI atas kemenangan secara TOTAL.

Jutaan terima kasih kepada Bro Sham (tukartiub) atas proaktif membuat live update drp Permatang Pauh.

Mari kita bersama-sama meraikan dan menjaga kemenangan ini hingga ke matlamat ke Putrajaya.

Team PKR- Melaka

Iskandar Shah berkata...

Sapa la agaknya 74 orang yang undi AKIM tu kan? agak2 nak gak kenal naper diroang pangkah AKIM ni.

hakimi berkata...

Asslamualaikum
mari kita rayakan kemengan DSAI

download lagu raya di www.lagusempoi.blogspot.com
hahahha

nak baca artikel agama sila ke www.amirul-hakimi.blogspot.com

Pewaris Reformasi berkata...

Unofficial: Anwar is the winner, obtaining a majority of 16,210. He garnered in 26,646 while Arif Omar 10,436 votes.

mad berkata...

TERKINI
Peti undi terakhir tiba 8.25 malam
26/08/2008 8:47pm


BUKIT MERTAJAM 26 Ogos - Peti undi terakhir dari Sekolah Kebangsaan Permatang Pasir tiba di pusat penjumlahan undi pada pukul 8.25 malam.- Utusan.


lembab la warta kerajaan ni.. satu malaya pusing dah tau DSAI menang... ahahah.. satu lagi bukti kerajaan tak update.... tak de pembaharuan gelakkan UTUSAN MELOYA@@@

Tanpa Nama berkata...

permatang pauh ke putrajaya akan menjadi kenyataan. thank you TukarTiub for all the updates. short and precise. Good job done! appreciate that.

Sham - perakman berkata...

Alhamdullillah...
Walaupun seluruh jentera kerajaan dan BN bertungkus lumus serta menggunakan tektik kotor, DSAI masih menang dengan majoriti besar, Jika pilihanraya adil pasti BN hanya dapat sekitar 3000 undi jer

Tanpa Nama berkata...

tahniah pkr, pas dan dap, tingkatkan persefahaman agar pr ke putrajaya jaga rakyat, jaga negara. ramadhan nai mai dan raya sakan.

LNT berkata...

DSAI menang pilihan raya kecil, rakyat menang sebuah negara. Tahniah DSAI.

Thanks to bro Isham...tak sangka dari Jepun pun dapat berita yang terkini....mungkin lebih awal daripada pengetahuan penduduk Permatang pauh sendiri.

Eh...DSAI belum pulang ke rumah lagi? kan tadi suruh balik awal...esok cepat2 angkat sumpah dan "gasak, bantai" BN kaw kaw.

PR ambil alih kerajaan nanti....tukar pengurus TV3 dan Media Prima dan RTM sekali.

Saya banyak keluar negeri, saya dapati media massa di Malaysia adalah media massa yang paling kuat mengutuk orang. Nama negara Islam, tapi kuat fitnah, batu api dan mengutuk...harap semua ini berubah selepas ini.

aMan berkata...

MINTA MAAF ANWAR..
SAYA SELAMA INI BUAT SALAH NGN ANWAR

http://www.youtube.com/watch?v=E5_v1QxStG4&eurl=http://lagiberita.blogspot.com/

copy paste

Tanpa Nama berkata...

i like this blog.
selalu aku bukak blog chedet yang plg popular setakat ni pun aku baca dua tiga line ajer. tak lalu nak baca habis2.

kalau blog macam ni mmg memenuhi citarasa aku la yang malas nak baca cuba nak dptkan information ajer.

bravo bro isham!

Yan berkata...

Umanggggg aiii.... den dah nak terpancut dah ni...

mba berkata...

isham,

if DSAI 32K, Arif 14K, means total dlm 46K. This means peratus keluar mengundi 79% ?? Bukan 65% ke ?

Biar betul... cuba check tengok.

- aku, yang juga suka gulai itik

hakimi berkata...

Kira dah menang dah la

www.lagusempoi.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

HA HA HA...utk BN!!!

OfficeBoyTingkat4 berkata...

Aku belayar kat blog2 yang pro UMNO, semua tido macam imam diaorang jer.

Bukan apa, nak tengok kot2 ada post mortem ker, analisa bedah ker...tapi senyap semua.

Mesti dia orang nak menyalahkan Imam besar tu...

unggu berkata...

aku bertaroh majoriti 18888 pkr menang.

helmi berkata...

MERDEKA ni agak2 DSAI nak celebr8 kat mane? saya nak join... tahniah dan terima kasih kepada HR atas laporan muthahir sepanjang pilihanraya p44... TAHNIAH DSAI... selamat kembali ke parlimen...reformasi3x.. merdeka3x...

hizbul_999 berkata...

pehh power blog lu isyam..walaupun gua x suke lu tp kali ni wa respect lu..laju maklumat dapat...hebat2...

hakimi berkata...

Asslamualaikum

Sessunguhnya Allah sudah melarang umatnya berbohong dengan menggunakan nama Nya. Balasan nya sudah dijanjikan

untuk mereka yang bertaubat...sharelah experience anda dgn saya, pemuda mualaf yg insaf di www.amirul-hakimi.blogspot.com

Chik kubang semang berkata...

congrats !!

Hidup pkr..Hdup dsab..bravo ..untuk tukar tiub..

unta-unta berkata...

kasihan nah-jib
buat penat je tolong kempen..

LNT berkata...

Ai...asyik keputusan yg tak rasmi aje...yang rasmi mana abang Isham?

Tunggu Pak Najib umumkan keputusannya ke?

Hari tu, Pak Najib kata BN ada peluang....jadi bagilah dia peluang umumkan keputusan p/r ini bagi pihak BN dan PR....tak ade apa2...cakap siapa menang aje cukuplah!

Jaga Pak Najib....nanti dihantar menjadi duta Malaysia di Mongolia hujung bulan depan.

Yan berkata...

Aduuuuiiihhhh.... terinzal aku dah.. kah..kah..kah.. padan muko kau BeeEnd

Tanpa Nama berkata...

alhamdulillah.. 1 P telah selamat. Ape la tv3 ni... satu baris ayat pun xkuar kata DSAI menang..

chong berkata...

tahniah!

but be careful...

the Binatang Negara is plotting another scheme to stop Anwar return to parliment. this time ACA comes to play...

Tanpa Nama berkata...

Tahniah buat DSAI..matlamat tercapai...namun juang dan terus berjuang untuk kesejahteraan rakyat...HIDUP PAKATAN RAKYAT!!!...Alhamdulillah...